Сніданок є головною їжею дня, а якщо він ще й смачний тоді – хорошим мотивом відмінного настрою. Насамперед, сніданок повинен бути ситним, але не важким.
Коржики з сиром повністю відповідають цим вимогам, чудово поєднуються з кавою або чаєм. Про те, як приготувати такі сирні коржики і піде мова.
Вони виходять дуже ніжними та смачними, а головне, що рецепт їх можна змінювати, залежно від начинки. Якщо шинки немає, нічого страшного, її можна легко замінити на будь-яку іншу ковбаса (сосиски), також можна зробити такі сирні коржики з картоплею, а за бажанням коржик з сиром і зеленою цибулею.
Склад:
Приготування сирних коржів
Слід додати у кефір соду, сіль і цукор. Добре все перемішати і вилити в глибоку миску. Додати борошно і тертий сир. Замісити тісто. Воно не повинно бути рідким і приставати до рук.
Розділити його на середні кульки, з яких зробити коржики, на середину вкласти терту на крупній тертці, шинку. Добре закрити коржик по краях, трохи її розкачати качалкою. Смажити сирну корж на розігрітій сковороді, на середньому вогні, накривши кришкою, до золотистої скоринки з двох сторін.
вони Готуються в духовці буквально за п’ять хвилин і трохи відрізняються від смажених аналогів. Як правило, у них начинка зверху, а не всередині. Чимось вони нагадують ватрушки, але набагато смачніше і ситніше. І головне, при їх приготуванні можна заощадити час і не стояти довго біля плити.
Склад:
Приготування
Дріжджі розчинити в теплому молоці. Додати яйце, цукор, сіль. Поступово всипати просіяне борошно і замісити тісто. Додати олію і ще раз добре розмішати. Залишити тісто накритим в теплому місці на годину, а в цей час приготувати начинку.
Натерти сир на крупній тертці, у нього продавити часник і додати майонез. Щоб начинка не була такою густою, можна розбавити її, додавши води, все добре перемішати. Готове тісто розділити на невеликі кульки.
добре Збити яйце, що залишилося. Викласти кульки на змащений маслом деко і змастити їх яйцем. Зробити ямки в серединці лепешечек і викласти на них начинку. Запікати в розігрітій духовці близько 20 хвилин при 200 градусах.
Склад:
Начинка:
1. Терта моцарелла – 450 грам;
2. Фета – 450 грам;
3. Яйце – одне.
Приготування:
Змішати йогурт, вершкове масло, яйця і сіль, всипати борошно, перемішати все руками. Тісто виходить м’яким і еластичним, тому потрібно додати стільки борошна, скільки в конкретному випадку необхідно, а потім додати соду.
На посипаній борошном дошці розім’яти тісто протягом 10 хвилин. Повернути його в миску, закрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 20 хвилин.
Для начинки змішати сир і яйце до однорідної суміші. До 220 градусів нагріти духовку. Тісто і начинку розділити на шість частин. Розім’яти руками тісто і сформувати коржі діаметром близько 20 сантиметрів.
Зверху викласти начинку і щільно закрити корж, скріпивши краю у формі півмісяця. Випікати хвилин 15. Злегка остудити і подати до столу ще теплими.
Примітка: за бажанням сир можна замінити будь-якою іншою начинкою, навіть картоплею.
Робити її дуже швидко і просто. Тортилья і сир – обов’язкові інгредієнти начинки можуть бути найрізноманітнішими, за бажанням.
Часто головним інгредієнтом є курка, цей варіант прекрасно підходить на сніданок, як закуска до пива або ж, як звичайний швидкий перекус, саме про такий незвичайної коржику з куркою і піде мова.
Інгредієнти необхідні для кесадільї:
Як готується мексиканська сирна коржик:
1. Помити помідор і розрізати його на шматочки, видалити все насіння. Різати упоперек, потім дрібними кубиками порізати м’якоть;
2. Сир вибрати такий, щоб він добре плавився, натерти його на крупній тертці;
3. Часник почистити і дрібно порізати разом з кінзою і перцем чилі. З перцю вирізати попередньо білі перегородки і насіння;
4. Змішати інгредієнти з помідором, за смаком додати спеції і сіль;
5. Порізати філе курочки соломкою, обсмажити на соняшниковій олії, якщо воно не смажене;
6. На тортилью викласти інгредієнти по всій поверхні, якщо вона буде накриватись інший або на половинку, якщо буде складатися навпіл;
7. Першим покласти натертий сир;
8. Після куряче філе, зверху покласти помідори, часник, перець і спеції;
9. Потім – знову сирний шар;
10. Тортилью загорнути на одну сторону, щоб начинка залишилася в середині або накрити її;
11. Трохи здавити її, розподіливши рівномірно начинку, але так, щоб вона не вилазила по краях;
12. Покласти її на сковорідку з вершковим маслом і обсмажити з кожної сторони близько 5 хвилин, при цьому сир повинен розплавитися, скріпивши тортилию і начинку всередині;
13. Зняти кесаділью зі сковороди, розрізати на 4 шматочки і подати з маринованим перцем гострим томатним соусом, помідорами чері, сальсою і обов’язково сметаною або вершками, так як гостре блюдо.
Загальний час, який витратили на приготування кесадільї – близько 15 хвилин, так що це блюдо замість яєчні на сніданок цілком підійде – швидко, ситно і смачно!
до Речі, великим плюсом цієї страви є те, що найчастіше використовуються деякі залишки продуктів, які завалялися у вас в холодильнику: залишки сиру, курки, і інші, можливо, після якого-небудь свята.
Кесаділья готова! Приємного апетиту!