Що б такого з’їсти, щоб схуднути шидко? Риторичне запитання, скажете ви. Насправді, ідеальний продукт для зниження ваги знаходиться в крокової доступності – гарбуз. В ньому знаходиться найдорогоцінніший вітамін Т, в силах якого допомогти нашому тілу скоріше засвоїти важку і жирну їжу. Заодно, він мінімізує ризик утворення жирових запасів в області талії. До речі, саме гарбуз визнаний ідеальним гарніром до свинини, баранини та іншого жирного м’яса.

Суть методу

гарбузова дієта для схудненняГарбузова дієта визнана чи не єдиним раціоном, який одночасно корисний для людського організму, і сприяє зниженню його маси. Її використання сприяє омолодженню тіла та його оздоровлення.

Істинним гурманам буде нескладно худнути за такою схемою, бо з гарбуза можна легко приготувати безліч смачних і поживних страв.

Ще одним вагомим аргументом на користь такого раціону стає калорійність овоча. М’якоть гарбуза містить всього 23 Ккал на 100 г вихідної сировини. У цьому плані вона навіть менш калорійна, ніж, приміром, свіжа капуста, яка, до слова буде сказано, визнана лідером серед продуктів для схуднення.

Досвідчені користувачі запевняють, що при дотриманні всіх рекомендацій, гарбузова дієта сприяє втраті 3-4 кілограм на тиждень. І це при всьому тому, що в добу припустимо споживати від 1000 до 1200 Ккал. Виходить, що людину не мучить голод, вона стабільно худне, а досягнутий ефект зберігається протягом тривалого періоду.

До всього цього варто додати, що гарбуз не тільки позбавляє від зайвих кілограмів, але і сприяє виведенню надмірної рідини з організму. Як підсумок – покращує колір шкіри обличчя, оптимізується ниркова і печінкова діяльність.

страви з гарбуза для схудненняІноді дієту на гарбузі іменують «осінньою», оскільки саме на цей період припадає основний врожай овоча. Він може довго зберігатися, не втрачати, а навіть накопичувати свою користь, даючи можливість худнути зі своїм використанням протягом не менше 9-ти місяців.

Ідеальний раціон харчування, заснований на помаранчевому овочі, передбачає 12-ти денне обмеження в їжі, завершується втратою мінімум 8-ми кілограмів. Але і цей часовий період необхідно розбивати на 4 підходи, домагаючись ефективного очищення тіла, зміцнення його захисних можливостей, позбавлення від токсинів і омолодження в цілому.

Головні правила

Неважливо, чи буде вами обрана дієта на 5 , 10 або 14 днів, гарбуз повинен бути використаний за всіма правилами. Основний зміст гарбузового схуднення полягає в наступному: чим більше ви важите, тим жорсткіше потрібно контролювати свій раціон.

До цього додається необхідність дотримуватись наступних рекомендацій:

  • правила гарбузової дієтиМ’якоть овоча не повинна бути білястою або жовтуватою, тільки яскраво-помаранчевою;
  • В якості перекусів допустимо використовувати підсушене гарбузове насіння або свіжу м’якоть, не солодкі сорти фруктів;
  • Їсти треба в один час, дотримуючись суворого режиму. Щоб не проковтнути зайвого, готувати страви слід завчасно;
  • На протязі всього періоду схуднення важливо утримуватися від спиртного, солі, цукру, газованих напоїв і підсолодженої кави без додавання цукру або вершків;
  • Снідати слід гарбузово-фруктовим салатом, а вечеряти не пізніше 6-ти годин вечора;
  • Гарбузова дієта, яка призначена для схуднення, не може закінчуватися занадто різко. Виходячи з неї, не накидайтеся на калорійну і жирну їжу, не виключайте овоч з меню, та їжте побільше знежиреного сиру.

Протипоказання

протипоказання при гарбузовій дієтіРецепти дієти на одному гарбузі не так нешкідливі, як може здатися на перший погляд. Оскільки в цьому помаранчевому овочі знаходиться критична кількість клітковини, перетравлюється він довго і важко. Це означає, що людям з патологіями підшлункової залози і збоями в роботі ШКТ не варто захоплюватися таким раціоном харчування.

Парадоксально, але підвищена концентрація вітаміну А теж стає протипоказанням до гарбузової монодієти. Справа в тому, що ця речовина має властивість накопичуватися в людському тілі, і завдавати певної шкоди здоров’ю.

У чому головна користь?

В іншому ж рецепти гарбузових страв для схуднення надають на організм виключно благотворний вплив. У чому він полягає?

Судіть самі:

  • Підвищена концентрація вітаміну А, якого в гарбузі в рази більше, ніж у моркві. Саме тому крім ефекту зниження ваги можна домогтися поліпшення зору;
  • Регулярне споживання овочів сприяє запобіганню старіння раніше часу, а присутність вітаміну є гарантом здорової і міцної нервової системи;
  • користь гарбузаВітамін С, який теж удосталь міститься в гарбузової м’якоті, знижує показник холестерину в крові і зміцнює захисні можливості людського тіла;
  • Гарбуз володіє цінними жовчогінними властивостями, полегшує стан людини, яка хворіє холециститом, а калій робить його незамінним продуктом при патології судин і серцевого м’яза;
  • Залізо оптимізує рівень гемоглобіну, а клітковина позбавляє від закрепів.

До речі, ви завжди можете вибрати «полегшений» варіант, коли свіжовичавлений овочевий сік і гарбузове насіння стають чи не єдиною їжею, дозволеною при дієті. Зернами можна замінити один повноцінний прийом їжі, використовувати їх в ролі перекусів або включати до складу домашніх йогуртів, сирних мас, коктейлів та інших страв.

Незважаючи на всю гадану легкість і нешкідливість, починати худнути за такою схемою потрібно тільки після консультації зі своїм сімейним лікарем. Не нехтуйте цією потребою, і стрункість повернеться до вас без шкоди для здоров’я.