Рис є дієтичним продуктом, тому що в ньому містяться рослинні жири, які не дозволяють організму накопичувати зайву вагу. Це правило діє тільки в тому випадку, якщо в раціоні переважає здорова їжа.
Рис не впорається зі своїм завданням блокування відкладання жиру, якщо харчуватися суцільними солодощами та копченостями. Однак при дотриманні основ правильного харчування і достатній кількості рису в харчуванні, можна зберегти фігуру і навіть скинути зайву вагу.
Рис дуже часто використовується для схуднення, і для цього є кілька причин. Він добре виводить шлаки, при безсольовому харчуванні сприяє звільненню організму від зайвої рідини, при цьому рисову дієту витримати досить просто, адже крупа дуже ситна і смачна.
Краще всього підходить для дієти нешліфований рис, оскільки саме в оболонці містяться всі корисні речовини. Дізнатися, який рис для схуднення корисний, а який не дуже, можна по його зовнішньому вигляду. Оскільки у нешліфованої крупи є оболонка, вона виглядає темніше, ніж оброблена.
Шліфований рис білий, а нешліфований має коричневий відтінок. Єдиним недоліком необробленого злаку є короткий термін зберігання. Його можна зберігати не більше місяця і тільки в холодильнику.
Рисових дієт досить багато, серед них є суворі і важкі, а є досить прийнятні. Яку дієту обрати — вирішує кожна людина індивідуально.
Найсуворішими дієтами вважаються ті, в яких крім рису практично нічого не можна вживати. Переваги таких систем харчування в тому, що тривають вони недовго і допомагають швидко позбутися від декількох кілограмів.
Дуже просто схуднути на рисі за 3-5 днів можна на одній з таких дієт:
На таких дієтах можна скинути більше 3 кілограмів. Важливо під час рисового харчування пити багато води, щоб не було запорів. Повторювати дієти рекомендується не частіше одного разу на місяць.
Дуже ефективним є рис для схуднення в складі девятидневной дієти. Завдяки цій системі харчування можна добре очистити організм, вивести з нього зайву рідину, і як наслідок, скинути кілька кіло. Необхідно три дні їсти тільки рис, зварений без солі і спецій. Потім три дні в меню повинні бути некрохмалисті овочі без солі, і останні три дні – фрукти, за винятком бананів.
Більш легкою дієтою вважається така: за день можна з’їсти півтора кілограма рису і 200 грамів нежирної риби, м’яса або овочів. Рис слід з’їдати в три підходи, по 500 грамів. Протягом дня слід багато пити, бажано воду, але можна вживати і розведені соки, чай без цукру. Тривалість дієти — не більше 10 днів, повторювати її можна раз на кілька місяців.
Схуднути на рисовій крупі можна і без дієт. Тільки для цього слід використовувати не звичайний рис, а морський. Морський рис – це не особливий вид злаку, а питний гриб. Його ще називають індійський гриб.
Своїй назві цей гриб зобов’язаний зовнішній схожості з рисовою крупою. Він нагадує напівпрозорі рисові зерна. Смак у індійського гриба досить приємний, чимось нагадує квас. Хоча при додаванні різних інгредієнтів відтінки смаку можуть змінюватися.
У індійського грибу дуже багато корисних властивостей. При регулярному вживанні напою проходить головний біль, з організму виводиться пісок, відновлюється артеріальний тиск, зменшується радікулітний біль. Крім того, застосування морського рису при схудненні помітно прискорює процес спалювання жиру, оскільки речовини, що містяться в грибі, покращують обмін речовин.
Результати від вживання рисового напою будуть помітними вже за два-три тижні. Якщо пити його щодня, приблизно по 300-600 мл, зміцниться імунітет і про простуди можна буде забути. До того ж завдяки напою покращиться шкіра, поступово розчиняться камені в нирках, печінці (якщо вони є), буде м’яко знижуватися вага.
Приготувати напій з гриба дуже просто: в дволітрову банку слід покласти 7-8 столових ложок рису, трохи сухофруктів (пару щіпок) і 3-4 столові ложки цукру. Залити все це водою, накрити банку марлею і поставити її подалі від сонячних променів. Через пару днів можна пити.
Щоб напій не закінчувався, рекомендується готувати дві банки з перервою в один-два дні. Поки одна буде настоюватися, іншу можна пити. Проціджений настій слід зберігати в холодильнику. Важливо: після того, як гриб приготувався, його слід промити і замінити сухофрукти.
Рекомендується пити морський рис для вранці, вдень і ввечері за 20 хвилин до їжі. Це допоможе поліпшити травлення і «розігнати» обмін речовин. Для швидкої втрати ваги, крім вживання напою, слід правильно харчуватися і виконувати фізичні вправи.
При інсулінозалежному діабеті перед початком вживання напою з індійського грибу слід проконсультуватися з лікарем.
Худніть за допомогою рису, харчуйтеся раціонально, і ваша фігура незабаром відповість вам бажаними обсягами!