Рис, найдавніша злакова культура, що росте в тропіках і субтропіках. Колись рис носив назву «самаршанська пшениця» або «самаршанське зерно» і лише в кінці 19 століття рис отримав свою теперішню назву.
Рис неймовірно збагачений складними вуглеводами – у сухому вигляді вміст їх досягає 70% – вони живлять м’язи організму, заряджаючи і тонізуючи їх.
Корисний цей злак у неочищеному вигляді, так як в процесі обробки він втрачає цінні складові – фосфорну кислоту,
Вітаміни групи В є самими жіночими вітамінами. Однак, потрібні вони і чоловікам – тіамін (В1), рибофлавін (В2), ніацин (В3) і В6 підвищують стресостійкість, енергетичний тонус, відновлюють пам’ять, плідно впливають на обмін речовин, нервову і серцево-судинну системи.
Рис майже не містить солі і зовсім не містить глютену, його зерна на 7-8% складаються з білків, а тому він незамінний в раціоні тих, хто страждає алергічними реакціями.
Його рекомендують для профілактики ракових захворювань, так як високий вміст клітковини і крохмалю нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
Називають цей злак у народі хлібною кашею, адже рис дуже поживний і його вживає більше половини населення земної кулі. Це відмінний вибір для тих, хто веде активний та здоровий спосіб життя.
Якщо ви бажаєте відчувати себе в тонусі, вивести шлаки і токсини з організму, скинути зайві кілограми, поліпшити роботу печінки і мати здоровий шкірний покрив, очищення організму рисом – це саме те, що потрібно.
Один з найпростіших способів омолодити організм і очистити від солей – це правильно приготований «рисовий сніданок».
Для очищення організму рисом тибетським способом потрібно взяти його стільки столових ложок, скільки вам років, залити теплою кип’яченою водою, щільно закрити і поставити в холодильник – робиться це з вечора.
Вранці вода зливається. З однієї столової ложки рису (з верхом) вариться каша на воді без добавок протягом 3-4 хвилин. З’їдається натщесерце до 7:30 і після, протягом 3 годин, не вживається ніяка їжа і питво.
Рис, який залишився, заливається так само як напередодні і поміщається в холодильник.
Тривалість сеансу відміряється рисом, що залишився.
Секрет цього методу в тому, що зернятко рису має кристалічну структуру і при замочуванні з зерен видаляється крохмаль, утворюючи комірки. У підсумку рис не перетравлюється в шлунку, а в кишечнику, діє як абсорбент.
На добу береться 250 грам рису і ділитися на три частини – 100гр/сніданок, 100гр/обід, 50гр/вечеря. Рис відварюється і вживається вранці зі склянкою нежирного кефіру або йогурту, допустимо додавання чайної ложки натурального меду; вдень до рису можна додати 100-150 грамів пісного м’яса курки, індички або риби, приготовлених без жиру.
На вечерю рис вживається з овочами (тушкується разом або окремо) з однією чайною ложкою рафінованої олії.
Така дієта підійде для розвантажувальних днів.
Він отримав свою назву за кількість ємностей, в яких ви будете замочувати ваш злак. Насправді, цей метод очищення організму рисом широко використовується з різною кількістю ємностей, ми розглянемо п’ять.
У п’яти банках залити питною (не кип’яченою) водою по 2 столові ложки рису, щільно закрити і тримати в прохолодному місці. Зручно буде відзначити ємності порядковими номерами, щоб надалі не переплутати їх. Кожні 4 дні вода в банках повинна змінюватися.
На п’ятий день вода з першої банки зливається, а рис з’їдається без варіння на сніданок. В порожню банку засипається свіжий рис, заливається водою і ставиться в «кінець черги». З цього дня вживається вміст кожної банки згідно з порядковим номером.
Курс триває 2 тижні. Протягом всього курсу їжа, приготовлена протягом дня, вживається без або з мінімальною кількістю солі.
Ця дієта ефективно позбавить організм від шлаків, токсинів, шкідливих домішок і зайвих солей.
Загальні рекомендації з очищення організму рисом:
Так як рис багатий вуглеводами, то в цей період не тільки можна, але і показані фізичні навантаження. Будьте здоровими і сильними!