Як би не сумно це звучало, але з кожним роком кількість людей, які воліють харчуватися фастфудом, неухильно зростає. І якщо раніше харчуватися на ходу починали діти старших класів, то зараз на вулицях міста можна побачити малюків, які веліло жують гамбургери. Звичайно, таке харчування дітей залишається на совісті батьків, але хочеться дати пораду. Якщо ваша дитина любить шкідливий фастфуд, то може варто готувати той же гамбургер вдома?
Приготування не займе багато часу і сил, зате ви будете впевнені, з яких продуктів приготований цей «бутерброд», так і непотрібних підсилювачів смаку і добавок ви в страву не покладете. Тому давайте поговоримо про те, як приготувати гамбургер самостійно в домашніх умовах.
Існують різні рецепти приготування гамбургерів, але почнемо ми з самого простого варіанту. Щоб приготувати цей фастфуд знадобиться близько 40 хвилин, а в результаті у вас вийде 6 смачних «бутербродів».
Для страви потрібні наступні продукти:
Отже, основою будь-якого гамбургера є котлета. Щоб приготувати її, викладіть фарш в глибоку миску, додайте спеції за смаком. Часник, цибулю і будь-яку зелень в котлетки додавати не потрібно.
Готовому фаршу надайте форму котлети. Вона повинна вийти не дуже товстою і не перевищувати за розміром булочку. Коли ви покладете котлету на хліб, вона не повинна «вилазити» з боків, нехай краще буде трохи менше.
На розігріту сковороду налийте рослинне масло і викладіть котлети, обсмажте з двох сторін. Стежте, щоб м’ясна компонента майбутніх гамбургерів не пригоріла, але при цьому рівномірно присмажилася.
Поки вони готуються, займіться іншими продуктами: вимийте і обсушіть салатні листя, томати. Помідори наріжте тонкими кружечками. Булочки розріжте навпіл. Для того, щоб вони стали хрусткими, можете злегка підсмажити їх на сковороді без додавання масла.
Коли котлети будуть готові, можна формувати наш домашній фастфуд. Звичайно, ви можете дати волю фантазії і зібрати гамбургер в довільному порядку, але традиційно це роблять так: булочка, лист салату (можна трохи полити майонезом), тонке кільце помідора, котлетка (її можна змастити кетчупом), шматочок сиру.
Коли всі інгредієнти будуть покладені, закриваємо наш «бутербродик» другою половиною булки. Якщо ви любите, щоб фастфут містив більше інгредієнтів, то можете поверх сиру викласти дрібнопорізану цибульку і мариновані огірки. Це вже справа смаку.
Ваш гамбургер, зроблений в домашніх умовах, готовий! При бажанні можете відправити його на кілька хвилин у мікрохвильовку, щоб сир трохи розплавився.
Якщо ви не захочете займатися з фаршем самостійно, то цілком можете придбати у супермаркеті заморожені котлети і обсмажити їх. До речі, якщо ви вирішите приготувати гамбургер в домашніх умовах на дитяче свято, то замініть смажене м’ясо відвареною курячою грудкою.
Вийде не менш смачно, але в рази корисніше. Головне, розріжте курку на тонкі пластини, так буде легше їсти «бутерброд».
Вище було наведено найпростіший рецепт приготування гамбургерів в домашніх умовах. Але якщо ви маєте вільний час і хочете приготувати максимально натуральні «бутерброди», то наступний варіант для вас.
Для створення цього смачного кулінарного шедевра потрібні наступні інгредієнти:
Для приготування булочок потрібні наступні продукти:
Перш ніж приготувати гамбургер в домашніх умовах, потрібно спекти основу – ароматні і смачні булочки. Для цього необхідно замісити тісто, але першим ділом приготувати опару.
Візьміть дріжджі, розкришіть як можна дрібніше, розведіть у теплому молоці. Змішайте зі склянкою цукру і такою ж кількістю борошна. Залиште суміш на 30 хвилин в теплому місці. Після півгодини додати в опару яйце, рослинне масло і сіль.
Тепер поступово всипайте борошно при замішуванні має вийти м’яке тісто. Коли це станеться, накрийте тісто рушником і залиште трохи «відпочити» в теплі. Хвилин через 30-40 ваша заготовка повинна піднятися. Коли це станеться, злегка обімніть її, і поділіть на 10 однакових частин. З цих шматочків тіста сформуйте булочки.
Деко застеліть пекарським папером, викладіть на них майбутні булки, змастіть зверху жовтком і присипте кунжутом. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Булочки повинні придбати світло-золотистий відтінок. Все, основа для гамбургера готова. Коли булочки охолонуть, розріжте їх на дві частини.
Тепер приготуйте котлети для майбутнього «бутерброда» способом, який був описаний в першому рецепті. Помідори і листя салату вимийте і обсушіть, томати порізати тонкими кружальцями. У невеликій, але глибокій мисці змішайте в рівних пропорціях кетчуп (томатний соус) майонез.
Приготованим соусом змастіть половинки булочок. Тепер на нижню основу хліба покладіть листочок салату, підсмажену котлету, кружечок помідора і шматочок сиру, зверху все накрийте другою частиною булки. Все готово!
В подальшому ви можете експериментувати з інгредієнтами, замінюючи, наприклад, помідори, солоними огірочками або кільцями ріпчастої цибулі. Як бачите, приготувати фастфуд власного виробництва нескладно, а страва виходить смачною. Її можна взяти з собою в дорогу, на природу або порадувати своїх малюків на святі.
Тепер ви знаєте, як зробити гамбургер домашніх умовах, спробуйте запропоновані рецепти, порадуйте себе і своїх близьких.