Багато жінок, які намагаються боротися із зайвою вагою, змушені обмежувати прийом калорійних і високопоживних страв, щоб скинути зайву вагу. Особливо важко доводиться ласунам: вони не можуть дозволити собі улюблені десерти. Однак, поспішаємо порадувати останніх і представити їм звичайний желатин для схуднення, на основі якого можна готувати смачні і абсолютно безпечні для фігури страви.
Желатин є витяжкою з кісток тварин, тобто це практично чистий білок. Він не має ні смаку, ні запаху, зате володіє чудовою здатністю перетворювати в желе будь-який продукт, в який його додають.
У харчовій промисловості від зустрічається в м’ясних і рибних консервах, морозиві та желеподібних десертах.
В ньому зовсім відсутні жири і вуглеводи, які шкідливі для фігури, зате є фосфор, кальцій, гліцин, пролін і сірка. Гліцин забезпечує організм енергією, що дуже важливо в період схуднення, коли відчуваєш слабкість, запаморочення і сильний апетит.
Якщо готувати з додаванням желатину м’ясні страви, то вони будуть засвоюватися значно швидше. Сьогодні желатин отримують навіть з рослин, зокрема, водоростей і фруктів. В цьому випадку у його склад входить лінолева кислота, яка здатна руйнувати жирові тканини.
Калорійність 100 г цього продукту досить висока – 335 Ккал. Але потрібно враховувати, що при приготуванні желатин розводять водою, в результаті чого знижується калорійність до 10-40 Ккал. Змішуючи його з фруктовим соком, можна отримати справді дієтичний продукт, смачний і корисний для фігури.
Вживати желе з желатину можна в якості основного блюда. Тобто протягом всієї дієти можна їсти тільки цей продукт і нічого більше. Звичайно, таке харчування не можна назвати збалансованим і приступати до подібних експериментів над собою можна, тільки будучи повністю здоровою людиною.
Краще готувати на основі желатину страви, які пригнічують апетит і приймати в якості десерту. Так ви не будете мучитися від неможливості з’їсти улюблене тістечко чи булочку, а будете в необмеженій кількості уплітати смачне желе з додаванням соку фруктів і самих ягід, молока, вершків, варення, меду, сухофруктів тощо
Навіть якщо ви не сидите на дієті, то оціните такий десерт, прикрашений шматочками персика, яблука чи банана. Крім того, так ви зможете зміцнити свої кістки, зробити волосся більш сильними, здоровими і блискучими, а нігті щільними з глянцевою поверхнею.
Десерти на основі желатину будуть особливо корисні особам, які відновлюються після переломів та травм. Жінкам у клімактеричний період страви на основі желатину заповнять недолік кальцію в організмі.
Ось деякі рецепти приголомшливо смачних і корисних страв:
Худніть з користю і без шкоди для здоров’я. Удачі!