Досвідчені господині знають, що котлети, риба та інші продукти в панірувальних сухарях виходять дуже смачними. Золотиста хрустка скориночка і соковита, ніжна начинка нікого не залишать байдужими. Але іноді панірувальних сухарів не виявляється під рукою. Через це не варто скасовувати приготування апетитної курочки або овочів зі скоринкою. Кожна господиня повинна знати, як зробити панірувальні сухарі вдома.
Куплені крихти ніколи не зрівняються з домашніми сухариками. До того ж, вам не доведеться викидати зачерствілий хліб. Приготування панірувальних сухарів не вимагає особливих зусиль і не займає багато часу.
З французької «паніровка» означає «посипати крихтами хліба». Панірувальні сухарі не обов’язково купувати, їх можна виготовити в домашніх умовах, якщо залишився батон. Це не тільки економно, але і корисно – ви будете впевнені в якості продукту.
Як можна зробити панірувальні сухарі з батона?
Висушіть його в духовці або в мікрохвильовій печі. Сильно не перетримуйте, через 5-7 хвилин можна діставати. Подрібнити сухий батон руками не вийде, тому вам буде потрібен блендер. Після подрібнені сухарі, отримані з батона, висипте в заздалегідь приготовлену ємність або спеціальну коробочку.
Якщо у вас немає блендера, скористайтеся іншим способом. Дрібно накришіть батон в тарілку і сушіть в мікрохвильовій печі або духовці не більше 5 хвилин. Кожну хвилину їх необхідно перемішувати, щоб вони не підгоряли.
Шматочки не повинні бути занадто твердими, адже вам потрібно буде їх розкришити. Якщо ви будете знати, як можна зробити панірувальні сухарі в мікрохвильовці, то в будь-який момент зможете порадувати сім’ю смачними стравами з хрусткою скоринкою.
Сухарі з чорного хліба надають котлеткам пікантний смак. Їх можна чергувати з білими, щоб урізноманітнити смак страв.
Як же зробити панірувальні сухарі з хліба?
Це зовсім не складно:
Якщо у вас є кухонний комбайн, вам не складе труднощів розібратися, як же зробити панірувальні сухарі в домашніх умовах.
Покладіть шматочки в комбайн і подрібніть до потрібної міри. Обсмажте на сильному вогні пару хвилин, постійно помішуючи. Щоб поліпшити смак, можна додати трохи оливкової олії, сіль або часник. Особливий аромат надає базилік.
Значною мірою на присмак і аромат сухарів впливає вид хліба. Житні крихти мають більш насичений смак. Можна змішувати чорний і білий хліб.
Для риби і м’яса використовуйте грубий помел, а для курячого філе і овочів краще брати дрібні крихти. Паніровка застосовується для смаження і вимагає досить багато олії. Щоб зробити їжу більш корисною, після приготування викладайте котлетки на паперову серветку – вона вбере зайвий жир.
Страви з хрусткою скоринкою краще їсти відразу. Як би майстерно ви не приготували, через час вона перестане хрустіти. Якщо у вас немає блендера і кухонного комбайна, можна пропустити шматочки хліба через м’ясорубку. Щоб зробити дуже дрібну крихту, протріть перекручений хліб через ситечко.
Іноді господині скаржаться, що сухарі мають залежаний запах. Уникнути цієї проблеми можна, якщо правильно готувати хліб. Коли ви вже купили новий батон, хліб, який залишився не кладіть у хлібницю і, тим більше, не загортайте в пакет. Його необхідно нарізати на шматочки і покласти на деко. Поставте його в те місце, де він не буде вам заважати: в мікрохвильовку, на стіл або приберіть в шафку. Прикрийте марлею – тоді не буде осідати пил. Шматочки швидко підсихають, і через кілька днів їх збереться достатня кількість, щоб приготувати сухарі.
Тепер ви знаєте, як можна швидко зробити ароматні панірувальні сухарі. Готову крихту не тримайте в пластиковій ємності – вони придбають не дуже апетитний аромат. Складіть їх в лляний мішечок, щоб вони зберегли свіжість.