«Какао білого кольору» – це популярна пісня, яку виконує Поліграф ШарикoOFF. Зберігання того порошку, про який він співає, переслідується кримінальним законом. Ми – законослухняні громадяни, тому будемо зберігати дозволені продукти, такі як білосніжна пудра. Давайте дізнаємося, як зробити цукрову пудру в домашніх умовах.

Універсальна прикраса будь-якої випічки

Саме так цукрову пудру охрестили в кондитерському світі. Більшість виробів і десертів зверху посипаються цим ароматним і дуже солодким порошком. А сама цукрова пудра своїми руками готується дуже просто.

сахарна пудра на випічціСучасний світ технологій подарував господиням унікальні кухонні прилади. З їхньою допомогою за лічені секунди можна перетворити цукровий пісок в пил. Чим дрібніше буде пудра, тим ніжніше її смак, та естетичний вигляд стане набагато привабливішим.

Якщо ви звикли готувати все самостійно, то декілька хитрощів, які допоможуть вам перетворити цукровий пісок в однорідну пудру:

  • Терпіння і труд все перетруть. З цим девізом вирушайте на кухню.
  • Оптимальна температура для зберігання пудри не більше 40°, вологість не більше 75%.
  • Щоб усунути некрасиві грудочки, скористайтесь ситом.
  • Максимальний термін зберігання пудри становить два роки. Надалі від смаку подрібненого цукру не залишиться і сліду.
  • Упаковка повинна бути герметичною, краще узяти скляний посуд з кришкою.
  • Кольоровий цукровий порошок готується з додаванням харчового барвника.
  • Використовуючи сучасне кухонне начиння для перемелювання пудри, накрийте його кришкою або рушником, інакше білий іній буде по всій кухні.
  • Цукрова пудра нетаюча – чудовий винахід, але її можна придбати тільки в спеціалізованих магазинах.
  • Щоб пудра довше зберігалася, додайте крохмаль. Виходимо з пропорції 10:1.
  • Можна приготувати ароматну цукрову пудру, додавши імбир, корицю, ваніль або кардамон. Тільки не захоплюйтеся прянощами і знайте міру.

Від ручної праці до електричних приладів

Подрібнити цукровий пісок до стану космічного пилу можна кількома способами.

сахарна пудра домашнього приготуванняСпочатку давайте розглянемо бабусині методи:

  • у ступці;
  • качалкою;
  • пляшкою.

А тепер модернізовані способи:

  • в блендері;
  • в кавомолці;
  • міксером.

Який з перерахованих вище способів вибрати? Для початку давайте зважимо всі за і проти.

Примітивні способи приготування пудри

Ручна праця завжди цінувався. В цьому випадку вам доведеться запастися терпінням і чималим. Адже, саме від ретельності і тривалості подрібнення цукрового піску залежить консистенція пудри. Запам’ятайте, як двічі два, що з однієї склянки цукру вийде стільки ж пудри.

Для початку поговоримо про метод “у ступці”. У ній ми не будемо товкти воду, а цукровий пісок. Всипаємо стільки цукру, скільки дозволяє ємність і починаємо активно подрібнювати цукрові кристали. Тривати цей процес буде довго, якщо раніше вам не набридне. Плюс в тому, що ви економите електроенергію, а мінус – втомитеся.

Ще один спосіб не менш привабливий по своїй примітивності. У вас немає під рукою ступки, а пудра терміново необхідна для прикраси випічки? Не біда, візьміть звичайну качалку або пляшку, наповнену водою. Втім, підійде практично будь-який циліндричний предмет.

приготування сахарної пудри в ступціТепер у цукрового піску два шляхи:

  • подрібнитися між обробною дошкою та тканиною;
  • перейти до консистенції порошку між паперовими листами.

Виберіть зручний для себе варіант – і вперед на барикади. Точніше озброюємося качалкою і починаємо активно розкочувати цукор. Чим довше ви будете погладжувати цукрові кристали, тим ретельніше вони подрібняться. Але такий варіант приготування пудри – не для слабкодухих. Головне – це витримка і терпіння. Уявіть, як ви будете вже через годину ласувати вишуканою випічкою.

За аналогією виконується процес подрібнення цукрового піску пляшкою або іншим циліндричним предметом. Раніше господині для приготування пудри використовували звичайну тертку. Але підходить такий варіант у виняткових випадках тільки для пресованого цукрового піску, простіше кажучи, рафінаду. Процес цей, звичайно, нелегкий, оскільки ви можете не досягти бажаної консистенції, а також зітрете руки в кров. У підсумку, ви засмучені, пудра не вийшла, час втрачено.

Йдемо в ногу з прогресом

Як зробити цукрову пудру в блендері? Це питання все частіше з’являється на горизонті світової павутини. Чи це можливо? Так, і багато господинь вже так давно і роблять. Але якщо у вашому кухонному арсеналі все-таки є кавомолка, то краще використовуйте її.

Ви зможете подрібнити за лічені секунди потрібну кількість цукрового піску, а потім зберігати його, навіть не заглядаючи в засіки.

Процес приготування звичайної пудри знають багато господинь, а от як зробити кольоровий порошок, відомо далеко не всім. Зараз ми це виправимо і поділимося простим секретом. Візьміть будь-який харчовий барвник, можна використовувати навіть свіжовичавлені соки.

кольорова сахарна пудраСклад:

  • 1 скл. цукрового піску;
  • 3-4 краплі харчового барвника.

Приготування:

  • Викладаємо цукровий пісок в контейнер блендера.
  • Маленька хитрість: якщо закрити щільно кришкою блендер не вдається, то зафіксуйте по краях її рушником. Так ви збережете первозданну чистоту на кухні.
  • Відразу ж додаємо в цукровий пісок барвник для харчових продуктів.
  • Кількість барвника залежить від насиченості вихідного кольору цукрової пудри.
  • Тепер включаємо блендер. Спочатку вибираємо мінімальну швидкість і потужність.
  • Як тільки ви помітили, що цукрові кристали подрібнились, пускайте в хід важку артилерію.
  • Ще кілька секунд перемелюємо цукровий пісок на максимальній потужності.
  • Таку пудру краще використовувати відразу, але можна і зберігати недовго. Перекладіть її в герметичну упаковку. Контейнер у вас напевно знайдеться.

Ось ви і дізналися всі секрети приготування какао білого кольору. Усвідомте одне: цукровий пісок і пудра – це не взаємозамінні компоненти. І не захоплюйтеся солодкими стравами, оскільки їх калорійність просто зашкалює. Приємного апетиту!