При приготуванні будь-якого торта важливо не тільки спекти красиві коржі, але і зробити смачний крем. Вибір рецепту крема залежить від виду випічки. Так, для медовика ідеальним вважається сметанний крем. Розглянемо можливі варіанти його приготування.
Пізнаємо ази кондитерського мистецтва
Багато господинь не люблять сметанний крем, оскільки він нестійкий. Але якщо ви вирішили спекти справжній медовик, то без сметани ніяк не обійтися. Саме крем на сметанній основі добре просочує коржі і надає випічці вишуканий і ніжний смак.
А для того щоб крем вийшов пишним і ніжним, візьміть на озброєння наступні рекомендації:
- Для приготування крему краще всього вибирати домашню сметану. Якщо ж такої можливості немає, віддайте перевагу натуральному магазинного продукту з відсотком жирності не менше тридцяти. Ні в якому разі не можна використовувати так званий сметанний продукт.
- Щоб крем вийшов пишним і взбивався легше, замість цукрового піску використовуйте пудру.
- Перед тим як збивати сметану, дайте їй охолонути.
- У крем на основі сметани можна додати желатин або агар-агар, і тоді у вас вийде ніжний тортик.
Головне – навчитися робити сметанну основу для крему, а в неї вже можна додавати різноманітні інгредієнти, наприклад, згущене молоко, фрукти, ягоди і т. д. А основа готується дуже просто: ретельно збивається сметана з цукровою пудрою.
Ніжний крем для торту з вершковими нотками
Мабуть, це самий легкий варіант приготування сметанного крему для торта. Мінімум продуктів, кілька хвилин вашого часу – і вишуканий крем для десерту готовий.
Склад:
- 150 г розм’якшеного вершкового масла;
- 150 г домашньої сметани;
- 100 г цукрового піску.
Приготування:
- Сметану охолоджуємо, а в цей час перемелюємо цукровий пісок в пудру.
- У глибоку ємність викладаємо сметану, додаємо половину цукрової пудри і розм’якшене вершкове масло.
- Збиваємо масу до тих пір, поки вона не загусне. Для цього можна взяти блендер або міксер.
- Тепер додаємо в крем іншу половину пудри і збиваємо його протягом декількох хвилин. У нас в результаті повинна вийти ніжна і пухка маса.
Начинка для випікання родом з дитинства
Напевно, всі пам’ятають, як в дитинстві мама готувала тортики зі згущеним молоком, а ми наминали за обидві щоки. А якщо до згущеного молока додати сметану, то вийде неймовірно смачний крем. До речі, готується він на швидку руку, головне – це гарненько збити молочно-сметанну масу.
Склад:
- 1 банка вареного згущеного молока;
- 400 г 25% сметани.
Приготування:
- У глибокій чашці з’єднуємо охолоджену сметану і варену згущенку.
- Збиваємо блендером або міксером на високій швидкості, поки не отримаємо масу без грудочок золотистого кольору.
- Змащуємо кремом медові бісквіти і ставимо тортик в холодильник, щоб він просочився.
Звична випічка на новий лад
Якщо вам хочеться внести різноманітність у звичну випічку, приготуйте крем для медовика зі згущеним молоком і сметаною, додавши в нього шоколад. А арахіс внесе нотку вишуканості в улюблений десерт.
Склад:
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 400 мл домашньої сметани;
- 150 г арахісу;
- 150 г шоколаду.
Приготування:
- Підготуємо необхідні продукти: сметану охолоджуємо, арахіс злегка обсмажуємо і подрібнюємо блендером. Увага: арахіс не повинен бути дуже дрібним.
- Шоколадну плитку розтоплюємо на водяній бані і додаємо 4-5 ч. л. відфільтрованої води, перемішуємо.
- В окремому посуді добре збиваємо сметану зі згущеним молоком. Готовий крем повинен нагадувати тале морозиво.
- Нижній корж медовика щедро змащуємо кремом зі згущеного молока і сметани.
- Інші коржі змащуємо спочатку молочно-сметанним кремом, а зверху шоколадним, присипавши останній шар горішками. З решти крему можна викласти який-небудь візерунок зверху тортика.
Додамо в крем желатин
А тепер приготуємо сметанний крем з желатином для торта. Рецепт досить простий, а результат перевершить всі ваші очікування. До речі, таким кремом можна змащувати не тільки тортики, але і печиво, тістечка та іншу випічку.
Склад:
- 700 г сметани;
- 2 ст. л. желатину;
- ½ склянки цукрового піску;
- ½ ч. л. ваніліну;
- 50 мл відфільтрованої води.
Приготування:
- У невеликій каструльці з’єднуємо желатин з відфільтрованої водою.
- На невеликому вогні нагріваємо суміш, помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться. Увага: до кипіння не доводимо.
- В окремій ємності змішуємо сметану з ваніліном і цукром, збиваємо до стану густої піни.
- Додаємо в цукрово-сметанную суміш желатин і знову збиваємо.
- Витримуємо готовий крем в холодильнику до загустіння.
- Наш крем готовий. Можна змащувати медовик.
Приготування крему на основі сметани – це справжнє поле для кондитерської фантазії. Так, дуже смачним виходить медовик з чорносливом і сметанним кремом. Загалом, не бійтеся експериментувати і додавати різноманітні фрукти і ягоди. І пам’ятайте, що будь-яка випічка вийде вдалою, якщо підійти до процесу творчо і з хорошим настроєм. Готуйте із задоволенням!