Індик теж думав, та в суп попав. Так говорить народна мудрість. М’ясо індички не вважається популярною стравою на наших столах, а даремно, адже це низькокалорійний, дуже смачний, соковитий і корисний продукт. Кухарям початківцям пропонуємо відвідати кулінарний урок. Почнемо ми його із з’ясування основного запитання: «Скільки варити філе індички?».
Говорити про користь м’яса індички можна безкінечно. Якщо коротко, то у філе міститься величезна кількість білка та фосфору. А ось холестерину в індичці практично немає. Відповідно м’ясо легко засвоюється і не відкладається на боках чи талії у вигляді зайвих сантиметрів.
Філе індички давно вже готують господині, які встигли оцінити не тільки користь, але й смак м’яса. А ось початківці кулінари все частіше цікавляться, скільки варити індичку – філе.
Якщо говорити узагальнено, то процес приготування у вас в середньому займе від одної до 1,5 години. Отже, ви отримали відповідь на питання “Скільки варити філе індички до готовності?”. Звичайно, все залежить від частини тушки птиці, а також від її віку.
Філе індички можна зварити і за 40 хвилин, але за умови, що м’ясо потрапило на магазинні прилавки, коли птах був у розквіті своїх сил.
Багато мам знають, що харчування дитини безпосередньо пов’язане з її здоров’ям і повноцінним розвитком. Відварене філе індички сподобається навіть примхливому малюку.
Давайте з’ясуємо, скільки часу варити філе індички для дитини. Філе потрібно готувати протягом 1,5 години, але з маленьким нюансом – після закінчення 40 хвилин варіння м’якоті індички зціджуємо бульйон і заливаємо м’ясо чистою водою. Потім продовжуємо варити грудинку ще 30-40 хвилин.
Тепер ви знаєте й те, скільки варити філе індички для дитини. Правда, не всі малюки можуть їсти такі страви в натуральному вигляді. У їх віці головне, щоб їжа виглядала привабливо і яскраво. Тож з філе індички для малюка можна приготувати ароматні тефтелі, котлети, паштет або пюре.
Ця фраза з відомої комедії Леоніда Гайдая стала вже народною, схожі жартівливі висловлювання ми чуємо щодня. Жодна обідня трапеза не обходиться без першої страви. А скільки варити філе індички для супу?
Щоб бульйон вийшов наваристим і смачним, а філе індички – соковитим та м’яким, керуйтеся наступними правилами:
Маленька порада: навіть якщо ви не збираєтеся використовувати бульйон, не поспішайте позбавлятися від нього. Процідіть, розлийте в пластикові контейнери і приберіть в холодильник. Надалі ви зможете використовувати такий бульйон для приготування пікантного соусу або дієтичної першого страви.
Останнім часом правильне харчування і здоровий спосіб життя стали модними тенденціями. Грамотно харчуватися – це не значить обмежувати себе в гастрономічних задоволеннях і смаковому захваті. Можна приготувати смачну, ароматну, корисну і, головне, низькокалорійну першу страву з філе індички.
Склад:
З філе індички можна приготувати безліч пікантних, делікатесних і смачних страв, наприклад, паштети, котлети і рулети, відбивні, салати, закуски, печеню. І це далеко не весь перелік можливих страв вашого домашнього меню. На сніданок можна подавати бутерброди з паштетом, приготованим з відвареного філе індички. Вам тільки потрібно дотриматись правил варіння грудки – і ніжний паштет готовий.
Склад:
Індичка варена – звична і практично повсякденна страва. Доповнити смак грудки і наситити її чудовим ароматом зможе пивний соус. Вийде дуже пікантно і оригінально.
Склад:
Різноманітність страв з філе індички вражає, їх навіть неможливо порахувати. А щоб будь-яка страва перетворювалася, як за помахом чарівної палички, на шедевр, потрібно правильно варити м’ясо птиці. Кожна господиня неодмінно повинна знати, скільки вариться індичка. Тепер цими знаннями володієте і ви. Смачного!