Індик теж думав, та в суп попав. Так говорить народна мудрість. М’ясо індички не вважається популярною стравою на наших столах, а даремно, адже це низькокалорійний, дуже смачний, соковитий і корисний продукт. Кухарям початківцям пропонуємо відвідати кулінарний урок. Почнемо ми його із з’ясування основного запитання: «Скільки варити філе індички?».

Вивчаємо ази кулінарії

Говорити про користь м’яса індички можна безкінечно. Якщо коротко, то у філе міститься величезна кількість білка та фосфору. А ось холестерину в індичці практично немає. Відповідно м’ясо легко засвоюється і не відкладається на боках чи талії у вигляді зайвих сантиметрів.

кулінаріяФіле індички давно вже готують господині, які встигли оцінити не тільки користь, але й смак м’яса. А ось початківці кулінари все частіше цікавляться, скільки варити індичку – філе.

Якщо говорити узагальнено, то процес приготування у вас в середньому займе від одної до 1,5 години. Отже, ви отримали відповідь на питання “Скільки варити філе індички до готовності?”. Звичайно, все залежить від частини тушки птиці, а також від її віку.

Філе індички можна зварити і за 40 хвилин, але за умови, що м’ясо потрапило на магазинні прилавки, коли птах був у розквіті своїх сил.

Найкраще – дітям

Багато мам знають, що харчування дитини безпосередньо пов’язане з її здоров’ям і повноцінним розвитком. Відварене філе індички сподобається навіть примхливому малюку.

харчування для дітейДавайте з’ясуємо, скільки часу варити філе індички для дитини. Філе потрібно готувати протягом 1,5 години, але з маленьким нюансом – після закінчення 40 хвилин варіння м’якоті індички зціджуємо бульйон і заливаємо м’ясо чистою водою. Потім продовжуємо варити грудинку ще 30-40 хвилин.

Тепер ви знаєте й те, скільки варити філе індички для дитини. Правда, не всі малюки можуть їсти такі страви в натуральному вигляді. У їх віці головне, щоб їжа виглядала привабливо і яскраво. Тож з філе індички для малюка можна приготувати ароматні тефтелі, котлети, паштет або пюре.

Перше, друге, а компот?

Ця фраза з відомої комедії Леоніда Гайдая стала вже народною, схожі жартівливі висловлювання ми чуємо щодня. Жодна обідня трапеза не обходиться без першої страви. А скільки варити філе індички для супу?

бульйон з індичкиЩоб бульйон вийшов наваристим і смачним, а філе індички – соковитим та м’яким, керуйтеся наступними правилами:

  • філе перед варінням обов’язково розморожуємо, промиваємо і просушуємо;
  • шкіру і підшкірний жир краще зрізати заздалегідь;
  • воду доводимо до кипіння і аж тоді кладемо філе індички;
  • аромат і оригінальний смак вареній індичці додадуть цибуля і морква;
  • щоб бульйон набув гарного кольору, цибулину можна не очищати від лушпиння, тільки після варіння її потрібно викинути;
  • готується бульйон 1-1,5 години до повної готовності грудки індички;
  • з бульйону потрібно обов’язково знімати піну, а після приготування – процідити його.

Маленька порада: навіть якщо ви не збираєтеся використовувати бульйон, не поспішайте позбавлятися від нього. Процідіть, розлийте в пластикові контейнери і приберіть в холодильник. Надалі ви зможете використовувати такий бульйон для приготування пікантного соусу або дієтичної першого страви.

Дієти: харчуємося правильно і смачно

Останнім часом правильне харчування і здоровий спосіб життя стали модними тенденціями. Грамотно харчуватися – це не значить обмежувати себе в гастрономічних задоволеннях і смаковому захваті. Можна приготувати смачну, ароматну, корисну і, головне, низькокалорійну першу страву з філе індички.

перша страва з філе індичкиСклад:

  • 0,5 кг філе індички;
  • 100 г вермішелі;
  • 4-5 картоплин;
  • 2 л води;
  • пучок кропу;
  • 1 морква;
  • сіль і прянощі за смаком.

Приготування:

  1. Філе індички розморожуємо, промиваємо. Шкірку і жир з філе краще зрізати;
  2. У каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту;
  3. Доводимо воду до кипіння і кладемо туди філе індички;
  4. Піну, що утворюється, знімаємо шумівкою;
  5. Варимо філе індички 40-60 хвилин до повної готовності. Якщо тушка похилого віку, то час варіння філе може становити 60-80 хвилин;
  6. Поки бульйон вариться, можемо очистити картоплю і моркву;
  7. Овочі промиваємо і нарізаємо кубиками;
  8. Як тільки філе індички зварилося, викладаємо його на тарілку чекаємо, доки воно охолоне, а тим часом додаємо в бульйон картоплю;
  9. Далі кладемо нарізану моркву;
  10. Коли відварене філе охолоне, нарізаємо його і викладаємо в каструлю;
  11. Практично в кінці додаємо в суп вермішель. Занадто багато макаронних виробів не додавайте, бо суп може перетворитися на кашу;
  12. Тепер солимо суп та приправляємо його прянощами і спеціями;
  13. Промитий кріп подрібнюємо і теж кладемо в готовий суп.

Бутерброд удвічі смачніший з паштетом

З філе індички можна приготувати безліч пікантних, делікатесних і смачних страв, наприклад, паштети, котлети і рулети, відбивні, салати, закуски, печеню. І це далеко не весь перелік можливих страв вашого домашнього меню. На сніданок можна подавати бутерброди з паштетом, приготованим з відвареного філе індички. Вам тільки потрібно дотриматись правил варіння грудки – і ніжний паштет готовий.

паштет з індичкиСклад:

  • 0,6 кг філе індички;
  • 2 цибулини;
  • рафінована рослинна олія;
  • за смаком сіль і суміш перців.

Приготування:

  1. Ви вже знаєте, як відварити філе індички. Підготуємо його заздалегідь і залишимо, щоб воно охололо;
  2. Не поспішаємо виливати бульйон, він ще може стати нам в пригоді;
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками;
  4. На пательні нагріваємо рафіновану рослинну олію і кладемо туди цибулю;
  5. Пасеруємо цибулю до рум’яного кольору;
  6. Без допомоги кухонної техніки нам не обійтися. У глибокий посуд або контейнер викладемо відварене філе індички, попередньо нарізане на шматки, і пасеровану цибулю;
  7. Ще буквально кілька хвилин – і паштет готовий. Найкраще подрібнити м’ясо птиці з цибулею глибинним блендером;
  8. На цьому ж етапі паштет потрібно посолити і приправити сумішшю перців;
  9. Якщо паштет виходить сухуватим, додайте трохи бульйону. Тільки не переборщіть – паштет повинен добре намазуватись на хліб і не розтікатися.

Філе індички і пиво: що спільного?

Індичка варена – звична і практично повсякденна страва. Доповнити смак грудки і наситити її чудовим ароматом зможе пивний соус. Вийде дуже пікантно і оригінально.

філе індички під соусомСклад:

  • 1 кг філе індички;
  • 100 г оливок;
  • 400 мл темного пива;
  • 1 ст. л. просіяного високосортного борошна;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль, прянощі і зелень за смаком.

Приготування:

  1. Дотримуючись всіх правил, відварюємо філе індички;
  2. Остуджуємо його, а потім нарізаємо красивими однаковими смужками;
  3. На пательні розтоплюємо вершкове масло;
  4. Змішуємо розтоплене масло з просіяним борошном;
  5. Постійно помішуючи, злегка обсмажимо борошно. Воно повинно набути золотистого відтінку;
  6. Додаємо в сковороду темне пиво, зменшуємо вогонь і готуємо соус протягом 5-7 хвилин;
  7. Спробуємо соус на смак, додамо сіль, прянощі, спеції і дрібно нарізану зелень;
  8. Відварене філе індички поливаємо готовим соусом і подаємо на стіл з улюбленим гарніром.

Різноманітність страв з філе індички вражає, їх навіть неможливо порахувати. А щоб будь-яка страва перетворювалася, як за помахом чарівної палички, на шедевр, потрібно правильно варити м’ясо птиці. Кожна господиня неодмінно повинна знати, скільки вариться індичка. Тепер цими знаннями володієте і ви. Смачного!