Сьогодні можна знайти багато порад, як правильно готувати, заварювати і з чим подавати гречку. Всі ці знання, безсумнівно, безцінні, адже дозволяють із звичайної крупи зробити справжній кулінарний шедевр.
Але скільки часу треба варити гречку у багатьох рецептах не вказується, а початківцям кулінарам така інформація необхідна.
Почнемо з того, що готувати гречку можна різними способами: смажити, тушкувати і навіть запікати в горщиках.
Але самий популярний з усіх методів – варіння каші на плиті. Щоб отримати дійсно смачну і розсипчасту страву, не потрібно володіти якимись надзвичайними здібностями, достатньо лише знати кілька особливостей приготування і скільки часу треба варити гречку в каструлі.
Досвідчені господині найчастіше орієнтуються на око: вода вбралася, значить, каша готова.
Початківцям ж кулінарам потрібно засікти 15-20 хвилин часу від початку закипання рідини в каструлі.
Дуже смачною виходить каша з різними добавками, наприклад з молоком і грибами, як у нашому рецепті. До того ж ми пропонуємо для початку крупу трохи обсмажити. Готові спробувати? Тоді приступимо.
Склад:
Крім крупи, в магазинах дуже часто продається оброблена гречка в пакетиках. За смаком вона нічим не відрізняється від звичайної каші, хіба що вітамінів в ній трохи менше. Скільки часу варити гречку в пакетиках, зазвичай вказується на упаковці. Але якщо виробник забув написати інструкцію, то запам’ятайте, що достатньо буде проварити пакетик в окропі 5-7 хвилин.
Ні для кого, напевно, не секрет, що відварити гречку можна не тільки на плиті, але і за допомогою кухонних гаджетів, наприклад, в мультиварці. Скільки потрібно варити гречку по часу в цьому пристрої, знати необов’язково, адже найчастіше мультиварка вже забезпечена всіма необхідними програмами. Якщо ж ваш прилад все-таки передбачає виставлення таймера, то слід орієнтуватися на проміжок 30-40 хвилин.
Звичайно, це трохи довше, ніж варити в каструлі, але як стверджують дієтологи, набагато корисніше. До того ж поки мультиварка працює, ви можете спокійно зайнятися іншими справами, наприклад, приготувати десерт. А щоб відчути всі переваги такої каші, пропонуємо вам відмінний варіант пісної вечері.
Склад:
Найшвидший варіант смачної і корисної вечері ми приберегли наостанок. Метод приготування гречаної каші в мікрохвильовці практичний і, головне, простий. Вам знадобляться: посуд для мікрохвильовки, трохи рідини, крупа і знання, скільки часу варити гречку на воді в такому пристрої.
Але про все по порядку:
Цей варіант зручний тим, що стежити за кашею не потрібно. Вона не підгорить, не розвариться і випадково не «витече» з каструльки. До того ж метод пропарювання дозволяє гречці не тільки залишитися розсипчастою, але і зберегти в собі всі вітаміни.
Ось ми і розглянули всі варіанти того, скільки часу треба варити гречку в різних пристроях. На завершення хотілося б дати ще кілька корисних порад:
Ось і всі хитрощі, залишається лише додати, що гречану кашу за традицією завжди приправляють вершковим маслом. Воно надає страві надзвичайно ніжний присмак. А якщо гречку залити молоком і цукром, то вийде смачний літній суп для дитини.