Багато людей, які хоча б раз у житті пробували домашній хліб, стверджують, що така випічка виходить набагато смачнішою, ніж магазинна. До того ж можна не хвилюватися за використання будь-яких консервантів та інших шкідливих продуктів, оскільки є можливість самостійно підбирати всі інгредієнти. Завдяки використанню диво техніки, процес випікання значно спрощується, а, значить, з ним зможуть впоратися навіть початківці кулінари.

Як приготувати бездріжджовий хліб у хлібопічці?

Щоб зробити смачну домашню випічку, досить просто інгредієнти скласти в певному порядку. Калорійність підсумкової страви становить 197 ккал. Цей варіант підходить людям, у яких є непереносимість дріжджів. Цей рецепт дозволяє приготувати смачну та запашну хлібину з апетитною скоринкою.

Для приготування потрібно взяти такі інгредієнти: 155 мл молока, яйце, 1,5 ст. ложки вершкового масла, 0,5 ч. ложки солі, 1/6 ст. цукру, 335 г борошна 2 ч. ложки розпушувача.

Етапи приготування:

  • У чашу налийте молоко, яке варто попередньо трохи підігріти. Туди ж відправляємо яйце і перемішуємо;
  • Наступний крок – додавання масла, яке має бути кімнатної температури. При бажанні його можна розтопити;
  • Кладемо в чашу сіль, а потім, цукор. Залишилося покласти борошно, перемішати, а після цього додати розпушувач;
  • Встановлюємо на дисплеї маленький розмір буханки, світлу скоринку, і вибираємо режим «Швидкий».
  • Вуаля! Після звукового сигналу, дістаємо і охолоджуємо.

Як приготувати хліб на заквасці в хлібопічці?

Пропонуємо розглянути рецепт з індивідуальним програмуванням процесу готування. Загалом фахівці рекомендують готувати випічку на заквасці саме в такому режимі.

Для приготування потрібно взяти такі інгредієнти: 3,5 ст. ложки закваски без дріжджів, 310 мл води, 1,5 ст. ложки цукру і олії, а ще 1,5 ч. ложки солі, 110 г висівок і 410 г борошна.

Етапи приготування:

  1. Вставивши в чашу лопатку, починаємо засипати продукти: спочатку рідкі, а потім, сухі.
  2. Вибравши індивідуальний режим, варто встановити такі позначення:
  • На заміс – 15 хв;
  • На підйом тіста – 1 год;
  • На другий заміс – 5 хв;
  • На другий підйом тіста – 2 год;
  • На третій підйом тіста – 2 год;
  • Тривалість випікання – 1 год 20 хв.
  1. Рекомендується відразу класти все борошно і просто після замісу подивитися на тісто, якщо сформувався колобок, який добре відстає від стінок, то більше додавати нічого не потрібно.
  2. Після звукового сигналу можна діставати і охолоджувати!

Як приготувати чорний хліб у хлібопічці?

Чорний хліб, приготований самостійно, виходить дуже смачним і ароматним.

Для нього потрібно взяти такі інгредієнти: 290 г цільнозернового і 210 г пшеничного борошна, 310 мл води, 2 ст. ложки олії і меду, а ще 2 ч. ложки сухих дріжджів, 1 ч. ложку солі і 1/3 ст. родзинок.

Процес приготування за цим рецептом хліба в хлібопічці можна розділити на кілька етапів:

  • Спершу рекомендується налити в чашу масло, яким слід змастити стінки і лопатку, щоб запобігти прилипанню. Потім наливаємо воду і краще, якщо вона буде теплою, але не більше 40 градусів;
  • Відправляємо в чашу дріжджі, а потім, мед. Настав час пшеничного борошна, яке варто попередньо просіяти. Після цього додайте цільнозернове борошно. Якщо хочеться отримати хліб більш темного кольору, то на цьому етапі можна додати трохи какао або кави, але врахуйте, що це позначиться на смаку;
  • Включаємо піч на режим «Основний», а скоринку вибираємо за своїм бажанням, і через деякий час кладемо сіль. Після того як маса стане густішою, відправляємо в чашу родзинки. В кінці процесу замішування повинна утворитися цілісна кулька тіста, яке легко відходить від стінок. Якщо це не відбувається, то додайте ще борошна. У разі утворення занадто тугої консистенції, потрібно налити води;
  • Після цього слід закрити кришку і чекати сигналу, після якого буханець дістати і охолодити.

Консистенція випічки буде більш щільною в порівнянні зі звичайним білим хлібом.

Як приготувати кукурудзяний хліб у хлібопічці?

Кукурудзяне борошно вважається найбільш корисним, а випічка виходить дуже смачною і вона сподобається і дорослим, і дітям.

У цей рецепт входять такі інгредієнти: 380 г пшеничного і 120 г кукурудзяного борошна, 2 ст. ложки сухих дріжджів, 1 ч. ложка солі, по 1 ст. ложці цукру та оливкової олії, а ще 375 мл води.

Етапи приготування:

  • У чашу потрібно насипати все борошно і з одного боку від отриманої гірки покладіть сіль і налийте олію, а з іншого – дріжджі, а зверху цукор;
  • Після цього на сіль налийте воду;
  • Виберіть програму «Звичайний хліб», а час приготування 4 год. Потрібно вибрати розмір буханця – XL, а скоринку – середню.
  • Після сигналу дістаньте хліб, щоб він охолов.

Як приготувати білий хліб у хлібопічці?

Багато людей надають перевагу саме цьому варіанту, але він вважається і найбільш шкідливим для фігури.

Для буханця вагою 500 г, потрібно взяти такі продукти: 380 г борошна, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложку цукру, 1,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложку сухих дріжджів, а ще 215 мл води.

Етапи приготування:

  • У чашу влийте рідину і насипте борошно, а потім по кутах розкладіть олію, сіль і цукор;
  • У самому кінці покладіть дріжджі;
  • Виберіть режим «Основний» і середню скоринку;
  • Коли почуєте сигнал, можна діставати буханець і після охолодження їсти.

Процес приготування житнього хліба

Багато люблять саме цей варіант, оскільки він є більш корисним і смачним. Готувати його просто.

Для цього потрібно взяти такі інгредієнти: 250 г теплої води і пшеничного борошна, 150 г житнього борошна, 25 мл рослинної олії, по 1 ч. ложці солі і сухих дріжджів, а ще 1 ст. ложку цукру.

Етапи приготування:

  • Для готування за цим рецептом житнього хліба в хлібопічці необхідно викласти в чашку продукти в такій послідовності: спершу кладемо туди теплу воду, а потім цукор, сіль і олію.
  • Після цього кладемо в чашу суміш борошна і дріжджі;
  • Включаємо програму «Французький хліб», а вагу встановлюємо 750 г, а скоринку – середню;
  • На перших етапах приготування можна відкривати кришку і рівняти тісто руками;
  • Коли чаша почне нагріватися, кришку відкривати не можна, оскільки буханець не підніметься. Після звукового сигналу, можна діставати і охолоджувати випічку.

Процес приготування бородінського хліба

Цей варіант подобається багатьом завдяки неповторному смаку. Калорійність страви становить 211 ккал. Завдяки цьому простому рецепту бородинський хліб у хлібопічці виходить смачним та ідентичним магазинним варіантам.

Для приготування потрібно взяти такі інгредієнти: 225 г пшеничного і 325 г житнього борошна, 2 ч. ложки дріжджів швидкої дії і стільки ж морської солі, 2 столові ложки меду і соняшникової олії, мелений коріандр і кмин, а ще 40 г житнього солоду і 410 мл води.

Етапи приготування:

  • Із заявлених у рецептурі 410 мл води потрібно взяти 80 мл окропу і залити ним солод, перемішати і залишити на деякий час. Рекомендується використовувати зубчасту насадку;
  • Настав час закладати інгредієнти: спочатку йдуть дріжджі, далі два види борошна, сіль і олія. Потім слід акуратно влити підготовлений солод;
  • Наступний крок – кладемо мед і краще, якщо він буде гречаним. Туди ж відправляйте коріандр і кмин;
  • Тепер виберіть режим «Житній хліб». Час приготування – 3 год 30 хв;
  • Остигати буханець повинен не в хлібопічці.

Як ви бачите, всі вище розглянуті рецепти нескладні, щоб приготувати смачну випічку потрібно всього лише слідкувати за рецептурою. Спробувавши один раз домашній хліб, ваша родина назавжди відмовиться від вживання магазинних варіантів. Смачного!