Чому коли люди цікавляться, що можна пекти без яєць, ми відразу думаємо про пісну випічку? Ви можете бути вегетаріанцем або просто не їсти яйця через алергію, але це не привід відмовляти собі в такому задоволенні. Повірте – без додавання яєць можна пекти торти, пироги, пиріжки, кекси, млинці. Список цей нескінченний.

Випічка без яєць: покрокові рецепти

випічка без яєць

Ні для кого не секрет, що в багатьох країнах більшість випічки готується без додавання яєць. Якщо ви завжди додавали їх у випічку, але зараз у вас не виявилося яєць під рукою, ми підкажемо, чим можна замінити цей продукт. Швидше записуйте:

  • сир Тофу;
  • харчовий крохмаль;
  • бананова м’якоть;
  • рафінована олія з розпушувачем.

Споконвічно рідні ласощі – його величність млинці

Чи можна спекти млинці без яєць? Звичайно, причому абсолютно без шкоди для якості, смаку і аромату такої випічки. Ви можете поласувати смачними млинцями навіть без начинки. А якщо фантазія розіграється, то будь-яка начинка вигідно підкреслить смак випічки.

млинці без яєцьСклад:

  • 2 скл. просіяного борошна;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 2 скл. молока;
  • ½ ч. л. харчової соди;
  • ½ ч. л. солі;
  • 4 ст. л. рафінованої соняшникової олії;
  • 70 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Спочатку змішаємо сипучі компоненти.
  2. Борошно гарненько просіємо. Додамо до нтого цукровий пісок, харчову соду і сіль.
  3. Вливаємо молоко. Порада: заздалегідь дістаньте його з холодильника, нехай воно нагріється до кімнатної температурної позначки.
  4. Додамо рафіновану олію.
  5. Нам потрібно все перемішати, щоб не залишилося жодної грудочки.
  6. Досвідчені господині орудують віночком, початківці – міксером або блендером.
  7. Тепер нагріємо сковороду. Бажано використовувати млинцеву, але підійде і звичайна.
  8. Змастимо поверхню сковороди олією і почнемо обсмажувати млинці.
  9. Смажити їх будемо з обох боків, поки вони не стануть апетитними і привабливо золотистими.
  10. Готові млинчики приправимо вершковим маслом.

Шоколадний кекс з банановими нотками

Роздумуєте, що можна пекти без яєць і молока? Пропонуємо вам взяти на замітку цей рецепт. Кекс виходить повітряним і надзвичайно смачним. Банан додасть йому соковитість і неповторний аромат, шоколад – красиві фарби. А ось в оздобленні вашу фантазію ніхто не обмежує. Можна використовувати все, чого душа забажає. На вашій території діють виключно ваші правила.

Склад:

шоколадний кекс без додавання яєць

  • 120 г вершкового масла;
  • 150 г цукрового піску;
  • 150 мл кефіру;
  • ваніль – за смаком;
  • 2 банана;
  • 40 г порошку какао або шоколаду;
  • 1 ч. л. крохмалю;
  • 2/3 ч. л. харчової соди;
  • ½ ч. л. солі;
  • 200 г просіяного борошна.

Приготування:

  1. Очистимо банани, наріжемо довільними шматочками і викладемо в чашу блендера.
  2. Використовуючи глибинний блендер, банани подрібнюємо до консистенції пюре.
  3. Якщо немає какао-порошку, візьміть шоколад.
  4. Скористайтеся кухонними вагами і зважте 40 г шоколаду. Його потрібно подрібнити на тертці.
  5. Вершкове масло розтопити у мікрохвильовці.
  6. Якщо немає такого кухонного гаджета, скористаємося старовинним способом – водяною банею.
  7. Розчиняємо у розтопленому маслі цукровий пісок, ваніль.
  8. Кефір нагріємо до температурної позначки в 35-36°.
  9. Додамо кефір в масляну суміш і ще раз все добре перемішаємо.
  10. Введемо в цю масу бананове пюре.
  11. На мінімальній швидкості перемішуємо всі компоненти.
  12. Просіюємо борошно і ретельно змішаємо його з сіллю, крохмалем і харчовою содою.
  13. Також додамо тертий шоколад або просіяний порошок какао.
  14. Порційно додамо сухі компоненти і зіб’ємо міксером масу до однорідності.
  15. Візьмемо силіконову форму і викладемо в неї тісто.
  16. Загальну масу можна розділити на два невеликих кекси.
  17. На 45-60 хвилин відправляємо кекс в духовку і випікаємо при температурній позначці в 170-180°.
  18. Зверху ми прикрашаємо його медом, полуницею і подрібненими горішками.

Любителям пиріжків присвячується

Думаєте, що неможливо спекти пишні пиріжки без яєць? А ось і ні! Звичайно, здобною таку випічку назвати язик не повернеться, але дріжджове тісто вийде все одно пишним і дуже смачним.

пиріжки без яєць в духовціСклад:

  • 1 скл. молока;
  • 1 скл. води;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 150 мл рафінованої соняшникової олії;
  • ½ ч. л. солі;
  • 1 ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 0,8-1 кг просіяного борошна.

Приготування:

  1. Нагріємо молоко і воду до температурної позначки в 35-36°. Кращий вимірювач температури рідини – ваш палець. Якщо рідина, нагріта до температури тіла, ви нічого не відчуєте.
  2. З’єднаємо в одній чаші молоко з водою і додамо цукровий пісок.
  3. Розмішуємо все, поки цукрові кристали повністю не розчиняться.
  4. Тепер додамо до цієї маси сухі дріжджі і залишимо їх на 5-7 хвилин.
  5. Якщо дріжджі активувалися, на поверхні рідини утворюється величезна пінна шапка.
  6. Потім додаємо інші інгредієнти, борошно висипаємо в останню чергу.
  7. Борошно потрібно просіяти і порційно додавати в тісто.
  8. Спочатку працюємо ложкою або лопаткою.
  9. Але як тільки тісто загусне, нам це буде робити складно.
  10. Посиплемо борошном горизонтальну поверхню, викладемо тісто і продовжимо заміс вручну.
  11. Тісту потрібен час, щоб підійти. Залиште його в затишному місці на півгодини.
  12. Виберіть будь-яку начинку.
  13. Маленька хитрість: описаний рецепт тіста підходить для приготування смажених і духових пиріжків.

Для того щоб поласувати ароматною і смачною домашньою випічкою, необов’язково додавати курячі яйця. Існують альтернативні продукти, крім того багато-які рецепти взагалі не передбачають наявності цього інгредієнту. Сьогодні у вас була унікальна можливість в цьому переконатися. Спробуйте спекти кекс або пиріжки, і ви не побачите жодної різниці в смаку з тістом, приготованим з додаванням яєць. Приємного апетиту!