«Мімоза» – це відмінний салат до святкового столу, основними його складовими є цибуля, яйця і рибні консерви. Найчастіше даний салат готують з горбушею, однак, ви можете використовувати ту рибу, яка найбільше вам імпонує за смаком.
Так, багато господинь люблять готувати «Мімозу» з копченою скумбрією або консервованою.
Рецепт «Мімози» став популярний в 70-80ті роки ХХ століття. Свою назву салат отримав з-за схожості з яскраво-жовтими квітами мімози.
до Речі, «Мімоза» була одним з головних страв на столах тогочасних державних і партійних діячів, естрадних співаків та акторів. І, незважаючи на те, що салату вже багато років, він так само популярний і бажана!
Класичний рецепт з часом зазнав змін. Хтось урізноманітнив його відварним рисом і картоплею, хтось-сайрою і морквою. Але традиції ніхто не відміняв, згадаємо початковий рецепт!
Для традиційного рецепту салату «Мімози» з горбушею нам знадобитися:
насамперед нам потрібно вимити картоплю і моркву, потім відварити до готовності. Овочі остудимо і очищаємо. Яйця варимо близько 7-10 хвилин, також студим і чистимо.
Цибулю нарізаємо дрібно, якщо він гірчить – заливаємо на 10-15 хвилин окропом. Я віддаю перевагу замаринувати цибулю, так він буде хрустким і ароматним.
На крупній тертці натираємо картоплю, а моркву на дрібній. Все це робимо окремо, не перемішуючи. Далі, відокремлюємо жовтки від білків, білки натираємо на тертці, жовтки розминаємо виделкою. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Головна складова цього салату – горбуша, але ви, як писалося вище, можете замінити її будь-якою іншою рибою або печінкою тріски.
Відкриваємо банку, виймаємо нашу рибу разом з соком в глибоку ємність.
добре Розминаємо виделкою, слідкуйте, щоб не було рибних кісточок, якщо такі будуть – видаляйте.
Коли вже все у нас підготовлено, приступаємо безпосередньо до приготування нашого салату «Мімоза» з горбушею.
Тепер ми підійшли до найцікавішого і відповідального моменту – викладанню шарів салату. Якщо ви чекаєте багато гостей, тоді шари розкладаємо на великій тарілці гіркою або на декількох середніх блюдцях.
Якщо компанія маленька, салат буде чудово виглядати в красивій порційній салатниці або в скляному блюдце, що дозволить продемонструвати всі різнокольорові шари салату.
Особливо привабливо «Мімоза» виглядає, якщо викладати її в спеціальному кулінарному кільці. Якщо такого пристосування немає в наявності, то можна виготовити його із звичайного картону.
Кожен шар неодмінно потрібно просочувати майонезом, але сильно захоплюватися не раджу – робимо все в міру. Особисто мені подобатися «Провансаль», він дає ніжний вершковий смак. Багато жінок використовують при приготуванні салату вершкове масло або майонез домашнього приготування.
Шари виглядають наступним чином:
Якщо ви готуєте салат «Мімоза» з тунцем – ви можете змінювати розташування шарів на свій розсуд.
Салат прикрашаємо зеленню: кропом, петрушкою або зеленою цибулею. Якщо ваша фантазія розігралася, то можна і пофантазувати: прикрасити його нарізними овочами, викласти красиву квітку або фігурку тварини! До речі, якщо ви готуєте салат «Мімоза» з сьомгою, то обов’язково наверх покладіть тоненькі шматочки сьомги.
У нашого салату є маленький секрет, який дозволяє зробити його таким, яким пам’ятаємо і знаємо з самого дитинства. Так от, ємність з Мімозою» необхідно поставити на півтора-дві години в холодильник. Тоді салат буде мати ніжну і м’яку текстуру.
Експериментуйте і радуйте своїх рідних, друзів і близьких! Бажаю вам приємного апетиту!