У кожної господині в кухонних шафках завжди знайдуться продукти, які на перший погляд здаються непотрібними, але чудесним чином допомагають у скрутну хвилину. Коли гості на порозі, а часу для приготування закуски немає, або стомившись після роботи, вам просто лінь робити серйозну вечерю, на виручку приходить салат з сухариками і копченою ковбасою.
Кулінарні тонкощі
Смак готової страви прямо залежить від так званого сорту покупних сухариків. Взявши в магазині пачку сухариків зі смаком краба, будьте націлені на нарізку салату з морепродуктів. Гострі сухарі з часником або хріном додадуть пікантності салату з сиром і огірком. Якщо ж ви ще не визначилися зі стравою, а сухарі купуєте про запас, перевагу краще віддати нейтральним смакам: зі сметаною, зеленню або простою сіллю.
Яких-небудь певних тонкощів приготування салату з сухариками немає. Тим не менш досвідчені господині завжди прислухаються до наступних порад:
- Покладіть сухарики в салат перед самою подачею.
- Салати на основі майонезу і сметани дуже калорійні. До того ж в першому продукті міститься холестерин, тому, якщо ви стежите за своєю фігурою або трепетно ставитеся до здоров’я, заправляйте салат натуральним йогуртом або соняшниковою олією.
- Копчену ковбасу, а також інші інгредієнти по можливості завжди ріжуть соломкою. Ви, звичайно, можете покришити ковбасу і кубиками, але кулінари стверджують, що так втрачається смак страви.
- Практично всі інгредієнти в таких салатах взаємозамінні: свіжі огірки – маринованими, яйця – сиром, кукурудза – консервованим горошком. Не обмежуйте свою фантазію, адже ви можете додати в страву абсолютно все.
Якщо ж ваша муза поки у відпустці і нових ідей для приготування закуски в голові немає, скористайтеся нашими простими рецептами. Можливо, ви відкриєте для себе щось нове.
Літній салат
Коли на вулиці пече сонце, не те щоб готувати, а навіть рухатися сил ніяких немає. Зарядити свій організм ударною дозою корисних речовин і при цьому приготувати дійсно легкий, але поживний обід, допоможе цей рецепт салату з сухариками. Звичайно, не всі інгредієнти настільки доступні і знайдуться у вашому холодильнику. Але як вже говорилося вище, всі вони взаємозамінні. Тому якщо у вашому саду не росте авокадо, спробуйте замість нього покласти свіжу капусту. Вийде нітрохи не гірше.
Склад:
- 4 варених яйця;
- 200 г. ковбаси;
- 1 пучок листя салату;
- 200 г. помідорів чері;
- 1 авокадо;
- пачка сухариків;
- оливкова олія;
- лимон.
Приготування:
- Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вони повинні бути теплими.
- По краях глибокої миски викладіть листя салату. Покрийте зверху їх нарізаними на четвертинки вареними курячими яйцями.
- Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії і обсмажте на ній ковбасу, нарізану брусочками.
- Невеликі кубики авокадо разом з ковбасою і сухариками додайте в миску. Перемішайте всі інгредієнти лопаткою.
- Приготуйте з оливкової олії, солі і спецій заправку для салату.
- Вилийте пряний соус в салат і знову все перемішайте.
- Смачний і легкий літній салат готовий. Приємного апетиту!
Ланч за 5 хвилин
Намічається чергове свято з друзями або в двері подзвонили несподівані гості? На виручку прийде простий рецепт салату з сухарями, солоними огірками і ковбасою. Ця страва виходить дуже соковитою, насиченою смаком і ароматом. Саме за ці якості таку закуску люблять практично всі.
Склад:
- 100 г ковбасного продукту;
- пачка сухариків;
- ½ б. консервованої кукурудзи;
- 3 відварних яйця;
- 1 маринований огірок;
- майонез.
Приготування:
- Очистіть ковбасу від заводської плівки і наріжте соломкою. Точно таким же чином покришіть солоний огірочок.
- Змішайте обидва інгредієнта в глибокій мисці.
- Відваріть круто яйця, наріжте їх соломкою і додайте до ковбаси.
- Відкрийте баночку консервованої кукурудзи, злийте з неї всю воду і додайте в миску.
- Пачку сухариків розділіть навпіл. Першу частину перемішайте з іншими інгредієнтами салату.
- При необхідності посоліть і поперчіть всі інгредієнти в мисці, додайте майонез і перемішайте.
- Розкладіть салат по тарілках. Прикрасьте страву сухарями, які залишилися і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Приємного вам апетиту!
Простий салат з квасолею
Цей варіант салату дуже ситний і поживний, але їсти його краще не на вечерю, а ближче до обіду. Справа в тому, що квасоля – важко засвоюваний і погано перетравлюваний продукт, а важливо, щоб усі процеси травлення встигли завершитися до відходу до сну. До речі, якщо в холодильнику баночки консервованої кукурудзи немає, ви можете відварити цю бобову культуру самостійно. Тільки замочіть її на ніч в теплій воді.
Склад:
- ½ б. квасолі та кукурудзи;
- 400 г ковбаси;
- сухарі – 100 г;
- майонез;
- ½ склянки тертого твердого сиру;
- 2 свіжих огірка;
- петрушка;
- сіль і спеції – за смаком.
Приготування:
- Відкрийте банки з кукурудзою та квасолею. Злийте з овочів всю рідину і висипте в глибоку чашку.
- Очистіть ковбасу, наріжте її тоненькими брусочками.
- Сир натріть на крупній тертці, огірки поріжте точно таким же чином, як і ковбасу.
- Додайте підготовлені інгредієнти в миску до кукурудзи й квасолі.
- Заправте салат майонезом або жирною домашньою сметаною.
- Гарненько перемішайте всі інгредієнти страви лопаткою. При необхідності додайте сіль та інші спеції.
- Перекладіть салат на тарілки, прикрасьте гілочками петрушки або кропу.
- Салат готовий. Приємного апетиту!
Обов’язково спробуйте приготувати салат з сухариками за іншими рецептами. Наприклад, дуже незвичайною виходить така закуска з часнику і плавленого сиру. А якщо любите гострі пікантні нотки в страві, тоді додайте в неї трохи корейської моркви. Головне – орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.