Мексиканська кухня відома своїми гострими пікантними стравами, які знайшли прихильників у всьому світі. Мексиканці воліють гостроту у всьому – не тільки у відносинах, але і на кухні! Можна сказати, що гострота – фірмовий знак кухні іспанського народу. Якщо ви теж любите пікантні страви, від яких іноді навіть сльози навертаються на очі, вам неодмінно доведеться за смаком мексиканський салат.

Різноманітність страви

Мексиканський салатСалати в мексиканській кухні, як і інші страви іспанського народу, вражають своєю різноманітністю. Використовуючи практично одні і ті ж інгредієнти, можна приготувати абсолютно різні за смаком салатики. Це можуть бути овочеві страви, приготовані з болгарського перцю, стручкової квасолі, зелені, помідорів і картоплі.

Крім того, кухня мексиканців відома і м’ясними закусками. Так, можна приготувати страви з куркою, шинкою або іншими продуктами. Слід зазначити, що мексиканці практично не використовують майонез, напевно, тому вони всі страви частіше заправляють оливковою олією.

Як підготувати продукти

Для приготування салатів та інших страв мексиканці використовують переважно свіжі овочі, якщо немає такої можливості, то підходять і заморожені. Якщо за рецептом використовується кукурудза, то краще взяти консервовану. Для приготування деяких закусок використовуються чіпси, оливки, маслини, які теж вважаються свого роду візитною карткою мексиканської кухні.

Що стосується м’яса, то його можна відварити, але набагато смачніше вийде салатик, якщо в ньому буде копчена курка. Вона додасть йому більш насиченого пікантного смаку і дивного аромату.

Популярні рецепти

Приготувати смачні салатики можна за кількома рецептами, але практично в кожному з них головним інгредієнтом є гострий перчик. Давайте дізнаємося кілька популярних рецептів мексиканського салату, щоб радувати своїх близьких.

Рецепт №1. Салат з квасолею, кукурудзою, перцем

Мабуть, найулюбленішим і найпопулярнішим блюдом у іспанців є мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем.

Для його приготування візьміть такі продукти:

  • консервована квасоля і кукурудза – 1 банка;
  • невелика цибулина;
  • солодкий перець середнього розміру;
  • гострий перець – 1 стручок;
  • петрушка або кінза;
  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • сіль, перець, часник.

Спосіб приготування:

  • З кукурудзи й квасолі злити рідину, висипати в глибоку ємність;
  • Всі овочі порізати дрібними кубиками, щоб вони були розмірами не більше квасолі;
  • Приготуйте заправку: часник подрібніть ножем, змішайте з оливковою олією, додайте сіль, перець;
  • Всі інгредієнти з’єднайте, додайте часникову заправку, гарненько перемішайте;
  • Салат прикрасити зверху крупно посіченою зеленню.

Використовуючи цей рецепт, у вас вийде легка, але в той же час ситна закуска, яка доповнить собою будь-який гарнір. Дуже добре такий смачний салатик поєднується з шашликом, смаженим м’ясом на грилі, також його можна їсти як самостійне дієтичне блюдо.

Рецепт №2. Салат з копченою куркою

Така страва стане гідною прикрасою святкового столу, крім того, вона поживна, тому нею можна нагодувати всіх гостей.

Для рецепту мексиканського салату з куркою потрібне використання таких продуктів:

  • Мексиканський салат з куркоюконсервована квасоля – 1 баночка;
  • помідори – 3 шт.;
  • одне авокадо;
  • 100 г маслин без кісточок;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • сир твердий – 100 г;
  • копчена грудка – 300 г;
  • лайм – 1 шт.;
  • сметана – 100 мл;
  • спеції.

Покрокове приготування:

  • Консервовану квасолю добре миємо, даємо воді стекти;
  • Помідори і маслини дрібно ріжемо, змішуємо з квасолею, додаємо тертий сир;
  • З авокадо видаляємо шкірку і кісточку, м’якоть нарізаємо кубиками, видавлюємо сік з лимона і поливаємо їм авокадо, щоб він не потемнів;
  • Всі компоненти перемішуємо, заправляємо спеціями і сметаною, зверху посипаємо салат рубаним луком.

Якщо ви звикли заправляти такі закуски майонезом, можете його використовувати замість сметани.

Рецепт №3. Салат з шинкою

Для приготування пікантного іспанської страви знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г шинки;
  • 4 яйця;
  • 2 помідори;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • рослинне масло для заправки;
  • сіль, перець;
  • стручок гострого перцю.

Щоб приготувати смачний мексиканський салат з шинкою, слідуйте такою схемою:

  • Відваріть яйця, наріжте їх великими кубиками;
  • З горошку злити воду, пересипати його в салатницю;
  • Поріжте Кубиками шинку і помідори, подрібніть перчик, посоліть, поперчіть, заправте маслом, і смачний салатик готовий!

Якщо ви не любите надто гострі страви, перець можете замінити часником, який додасть закусці особливого смаку та аромату.

Рецепт №4. Салат з мексиканською сумішшю

Таку закуску самі мексиканці їдять рідко, рецепт запозичений не з мексиканської кухні, а придуманий нашими господинями.

Щоб приготувати салат з мексиканської суміші, вам знадобляться такі продукти:

  • Салат з мексиканської суміші100 г шинки;
  • овочева суміш Бондюель – 200 г;
  • 2 маринованих огірка;
  • 125 г сметани;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Коли продукти підготовлені, приступайте до приготування:

  • Овочеву суміш ще замороженою покладіть на сковороду і обсмажте в маслі;
  • Зніміть її з вогню, остудіть і висипте в салатник;
  • Огірки і шинку порізати невеликими кубиками або скибочками;
  • Всі компоненти салату з замороженою мексиканською сумішшю перемішайте, додайте сметану і сіль.

Вибирайте для себе найкращий рецепт приготування незвичайної і смачної мексиканської закуски і радуйте своїх рідних і близьких незвичайними кулінарними шедеврами!