Існує не один рецепт салатів з незвичайною назвою «Черепаха». Їх називають так тому, що на стіл такі салати подаються у формі, що дуже нагадує черепаху. Але найсмачнішим є рецепт салату «Черепаха» з ананасами.
Ананас – це дуже смачний фрукт, який останнім часом можна часто зустріти на наших столах. Але не всі знають про те, що він не тільки смачний, але ще й корисний.
Неможливо описати всі корисні елементи, які входять до складу цього екзотичного ласощі. Це багато жирів, білків, вітамінів і мікроелементів. Він корисний абсолютно всім, незалежно від віку, і «набору» хвороб.
Ананас здатний зарядити припливом бадьорості завдяки вітамінам групи А, Е і РР. При цьому у нього дуже низька калорійність. Але мабуть, найдивніше те, що ананас, поряд з цитрусовими, володіє величезною кількістю вітаміну С.
З мікроелементів в ананасі найбільше калію, фосфору, кальцію, міді, заліза й каротину, а також бромелайна. Про нього гарантовано знають всі представниці слабкої статі, адже він здатний подарувати шкірі пружність, діяти як протизапальний ліки, і навіть допомогти тим, хто знайомий з проблемою варикозного розширення вен.
До того ж сік ананаса покращує працездатність травної системи, і здатний очистити організм від шлаків. Саме тому ананасами захоплюються ті, хто прагне схуднути. Він допоможе людям з серцевими захворюваннями, його також приймають і в якості профілактики захворювань печінки і нирок. Як ми бачимо, це один з найкорисніших фруктів, але крім того, він ще й дуже смачний!
Дуже оригінально він заграє в одному з м’ясних салатів, такому, як салат «Черепаха» за рецептом з куркою. Для того щоб зрозуміти це, потрібно хоча б раз приготувати його з ананасами.
Щоб приготувати салат «Черепаха» з куркою вам знадобиться:
– 4 штуки курячих яєць;
– 300 грамів курячої грудки;
– пучок зеленої цибулі;
– 1 банка консервованого ананаса;
– 100 грамів твердого сиру;
– 100 грамів волоських горіхів;
– майонез.
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Відварити курячу грудку, і курячі яйця, потім подрібніть їх. Злийте рідину з ананасів. Сир натріть на тертці, подрібніть зелений лук. Волоські горіхи краще всього подрібнити качалкою.
Оскільки салат листковий, красиво він буде виглядати в глибокому прозорому салатнику з високими бортами. Викладайте шари по черзі, змащуючи кожен шар майонезом. Не потрібно тільки мазати передостанній шар.
Викладаємо салат «Черепаха» шарами: на дно кладемо куряче м’ясо, зверху зелений лук, на нього ананаси, і слідом твердий сир. Пам’ятайте, кожен шар ми промазуємо, щоб салат насичують і не був сухим. На сир зверху ляжуть білки, потім жовтки, ну і зверху, звичайно ж, викладаємо волоські горіхи.
Виходить дуже красиво, і нагадує панцир черепашки. Поставте салат в холодильник на деякий час. По такому рецепту, салат «Черепаха» виходить дуже смачним і ситним. Ви можете прикрасити його, намалювавши за допомогою майонезу і кондитерського шприца черепашачу шахматку.
А ось другий, не менш популярний салат «Черепаха» за рецептом з чорносливом. Він теж дуже смачний, тому вам варто приготувати і його.
У цей рецепт входять такі інгредієнти:
– 200 грамів курячого філе;
– 4 курячих яйця;
– 250 грамів яблук;
– 150 грамів ріпчастої цибулі;
– 100 грамів твердого сиру;
– 50 грамів волоських горіхів;
– майонез;
– спеції за смаком.
Готувати салат «Черепаха» з чорносливом почнемо з підготовки продуктів. Відварити куряче філе і яйця, дайте їм охолонути. Наріжте півкільцями цибулю, залийте його окропом. Через деякий час злийте воду і промийте цибулю крижаною водою. Завдяки цьому він не стане м’яким, але і ще втратить свій гіркий смак.
Відокремте жовтки від білків, і подрібніть їх окремо. Як і в попередньому рецепті, подрібніть горіхи качалкою, залишивши трохи цілих ядерець для прикраси салату. Наріжте соломкою чорнослив, на терці натріть яблука і твердий сир.
Для цього салату бажано взяти блюдо, яке буде круглим або овальним, в залежності від того, якої форми ви хочете бачити свою «черепашку».
Викладайте всі інгредієнти шар за шаром, змащуючи їх майонезом. Першим шаром білок, зверху куряче філе, на яке викладається маринований лук. На цибулю викладаються терті яблука, потім тертий сир і жовтки.
Останній шар теж змащуємо майонезом, посипаємо подрібненими волоськими горіхами, і викладаємо чорнослив так, щоб вийшов «панцир». Далі імпровізуйте настільки, наскільки вистачить вашої фантазії для прикраси салату.
Обидва салату дуже смачні і, безсумнівно, сподобаються вам і вашим гостям!