Дайкон є різновидом редьки, яка стала популярною у нас зовсім недавно. А дарма, оскільки з цього чудесного кореня можна готувати безліч смачних і корисних страв. Особливо смачними будуть салати з японської редьки, які можна вживати як у свята, так і в будні.
Редька дайкон буквально насичена різноманітними поживними речовинами. Найбільш цінними для людського організму є вітаміни групи С і В, а також пектин і клітковина.
Коренеплід має антисептичні, бактерицидами властивостями, ефективно бореться з застудою і всілякими вірусними захворюваннями.
Його перевага в тому, що він не містить гірких масел, тобто ніяк не впливає на серце, і його можна вживати в їжу абсолютно всім. Шкоди він не принесе, тільки суцільну користь.
Дайконом можна зміцнити імунну систему, убити мікробів, і навіть вивести надлишки рідини, які містяться в організмі. Він благотворно впливає на всі внутрішні органи, і оздоровлює організм. Саме тому таким корисним є будь салат з дайкона, адже найкраще корінь зберігає властивості в сирому вигляді.
Якщо ви цього ще не зробили, обов’язково включіть редьку в свій раціон, приготувавши з неї кілька нескладних салатів.
Якщо пошукати рецепти салатів із застосуванням дайкона, то можна знайти дуже багато цікавих варіантів. Одним з них є дуже простий і корисний салат з дайкона з морквою. Доступний рецепт дозволяє приготувати салат дуже швидко.
Для його приготування вам знадобляться:
– половина редьки дайкон;
– 2 кислих яблука;
– 1 морква;
– майонез
– сіль за смаком.
Щоб приготувати салат з дайкона, беремо редьку, миємо і чистимо її. Потім натираємо на тертці. Краще всього, якщо ви будете використовувати для цього тертці для корейської моркви – тоді шматочки будуть виглядати як довга соломка.
так само натираємо моркву і яблуко, попередньо очистивши його від шкірки і насіння. Щоб вона не потемніла, можна злегка скропити його лимонним соком, але не дуже сильно, тому що яблука кислі вже самі по собі.
Для цього рецепту салату з дайконом змішайте редьку, яблуко і моркву, посоліть і заправте майонезом. Прикрасьте салат зеленню, і все – він готовий до вживання.
Для салату з яйцем вам необхідно приготувати:
– 200 грамів дайкона;
– 1 яйце;
– пів пучка зеленого цибулі;
– пів пучка петрушки;
– листя салату;
– майонез;
– сіль.
Візьміть неглибоке блюдо, потім промийте і просушіть листя салату, після чого викладіть їх на блюді, щоб вони були своєрідною подушкою.
Яйце зваріть, і після того, як він охолоне, наріжте його шматочками. Для цього рецепта можна брати перепелині яйця – їх маленькі часточки будуть дуже естетично виглядати в салаті.
Вимийте пучки зеленої цибулі і петрушки, просушіть і дрібно порубаєте.
Редьку дайкон почистіть, наріжте тонкими кружечками, так, немов нарізаєте карпаччо, і викладіть зверху на подушку з листя салату. Посоліть редьку, і полийте його майонезом. Зверху посипте зеленню петрушки та зеленої цибулі, а на них викладіть часточки яйця.
Як і попередній, цей салат дуже простий у приготуванні, але при цьому він смачний і ситний.
Для його приготування вам буде потрібно взяти лише кілька продуктів:
– 200 грамів дайкона;
– 2 огірка;
– рослинне масло;
– сіль.
Цей салат сподобається любителям мінімалізму. Редьку очистити і натерти на тертці для корейської моркви. Потім натерти на ній же огірок. Змішайте дайкон з огірком, посоліть і полийте вашим улюбленим рослинним маслом. Салат ідеально поєднується з м’ясом, його можна подавати замість гарніру.
Раз ми заговорили про м’ясі, пропонуємо вам приготувати салат з м’яса і дайкона з майонезом.
Для нього вам знадобляться:
– 1 корінь редьки дайкон;
– 300 грамів відвареного м’яса (того, яке ви любите, але краще червоного);
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 2 яйця;
– 2 зубчики часнику;
– майонез;
– спеції за смаком.
Як і в попередніх рецептах, редьку та моркву натріть на тертці для корейської моркви.
Всі салати з редькою дайкон дуже смачні і корисні. Ви можете поекспериментувати і з іншими інгредієнтами, які ви любите – повинно вийти смачно! І не забувайте, що саме головне – готувати з любов’ю. Приємного апетиту!