Дайкон є різновидом редьки, яка стала популярною у нас зовсім недавно. А дарма, оскільки з цього чудесного кореня можна готувати безліч смачних і корисних страв. Особливо смачними будуть салати з японської редьки, які можна вживати як у свята, так і в будні.

Корисні властивості дайкона

Редька дайкон буквально насичена різноманітними поживними речовинами. Найбільш цінними для людського організму є вітаміни групи С і В, а також пектин і клітковина.

Салати з редьки дайкон 4

Коренеплід має антисептичні, бактерицидами властивостями, ефективно бореться з застудою і всілякими вірусними захворюваннями.

Його перевага в тому, що він не містить гірких масел, тобто ніяк не впливає на серце, і його можна вживати в їжу абсолютно всім. Шкоди він не принесе, тільки суцільну користь.

Дайконом можна зміцнити імунну систему, убити мікробів, і навіть вивести надлишки рідини, які містяться в організмі. Він благотворно впливає на всі внутрішні органи, і оздоровлює організм. Саме тому таким корисним є будь салат з дайкона, адже найкраще корінь зберігає властивості в сирому вигляді.

Якщо ви цього ще не зробили, обов’язково включіть редьку в свій раціон, приготувавши з неї кілька нескладних салатів.

Салати з редьки дайкон і їх приготування

Якщо пошукати рецепти салатів із застосуванням дайкона, то можна знайти дуже багато цікавих варіантів. Одним з них є дуже простий і корисний салат з дайкона з морквою. Доступний рецепт дозволяє приготувати салат дуже швидко.

Для його приготування вам знадобляться:

Салати з редьки дайкон 3

– половина редьки дайкон;

– 2 кислих яблука;

– 1 морква;

– майонез

– сіль за смаком.

Щоб приготувати салат з дайкона, беремо редьку, миємо і чистимо її. Потім натираємо на тертці. Краще всього, якщо ви будете використовувати для цього тертці для корейської моркви – тоді шматочки будуть виглядати як довга соломка.

так само натираємо моркву і яблуко, попередньо очистивши його від шкірки і насіння. Щоб вона не потемніла, можна злегка скропити його лимонним соком, але не дуже сильно, тому що яблука кислі вже самі по собі.

Для цього рецепту салату з дайконом змішайте редьку, яблуко і моркву, посоліть і заправте майонезом. Прикрасьте салат зеленню, і все – він готовий до вживання.

Приготування салату з яйця і дайкона

Салати з редьки дайкон 6

Для салату з яйцем вам необхідно приготувати:

– 200 грамів дайкона;

– 1 яйце;

– пів пучка зеленого цибулі;

– пів пучка петрушки;

– листя салату;

– майонез;

– сіль.

Візьміть неглибоке блюдо, потім промийте і просушіть листя салату, після чого викладіть їх на блюді, щоб вони були своєрідною подушкою.

Яйце зваріть, і після того, як він охолоне, наріжте його шматочками. Для цього рецепта можна брати перепелині яйця – їх маленькі часточки будуть дуже естетично виглядати в салаті.

Вимийте пучки зеленої цибулі і петрушки, просушіть і дрібно порубаєте.

Редьку дайкон почистіть, наріжте тонкими кружечками, так, немов нарізаєте карпаччо, і викладіть зверху на подушку з листя салату. Посоліть редьку, і полийте його майонезом. Зверху посипте зеленню петрушки та зеленої цибулі, а на них викладіть часточки яйця.

Як і попередній, цей салат дуже простий у приготуванні, але при цьому він смачний і ситний.

Приготування салату з огірка і дайкона

Салати з редьки дайкон 1

Для його приготування вам буде потрібно взяти лише кілька продуктів:

– 200 грамів дайкона;

– 2 огірка;

– рослинне масло;

– сіль.

Цей салат сподобається любителям мінімалізму. Редьку очистити і натерти на тертці для корейської моркви. Потім натерти на ній же огірок. Змішайте дайкон з огірком, посоліть і полийте вашим улюбленим рослинним маслом. Салат ідеально поєднується з м’ясом, його можна подавати замість гарніру.

М’ясний салат з дайконом

Раз ми заговорили про м’ясі, пропонуємо вам приготувати салат з м’яса і дайкона з майонезом.

Для нього вам знадобляться:

Салати з редьки дайкон 5

– 1 корінь редьки дайкон;

– 300 грамів відвареного м’яса (того, яке ви любите, але краще червоного);

– 1 морква;

– 1 цибуля;

– 2 яйця;

– 2 зубчики часнику;

– майонез;

– спеції за смаком.

Як і в попередніх рецептах, редьку та моркву натріть на тертці для корейської моркви.

  • Шматок м’яса наріжте тонкою соломкою.
  • З яєць і води приготуйте тонкий омлет, який теж поріжте, щоб вийшла тонка локшина.
  • Цибуля наріжте тонкими півкільцями, обсмажте і додати до натертим коренеплодів.
  • Змішайте всі інші компоненти разом, посоліть, поперчіть, і заправте майонезом. Зверху видавити часник.

Всі салати з редькою дайкон дуже смачні і корисні. Ви можете поекспериментувати і з іншими інгредієнтами, які ви любите – повинно вийти смачно! І не забувайте, що саме головне – готувати з любов’ю. Приємного апетиту!