Скільки сьогодні рецептів найрізноманітніших салатів можна знайти!.. Якщо вам набридли звичні закуски, спробуйте приготувати салат «Лисичка» з корейською морквою. Варіантів такої закуски багато: з оселедцем, курячим м’ясом, грибочками – ви знайдете рецепти на будь-який смак.
Салат «Лисичка»: рецепт з куркою
Хочете порадувати себе та своїх домочадців гостреньким і пікантним салатиком? Приготуйте «Лисичку» з куркою й маринованими огірочками. Ця закуска урізноманітнює і повсякденне, і святкове меню.
Склад:
- 200 г м’яса курки;
- 2 маринованих огірочки;
- 160 г корейської моркви;
- 160 г напівтвердого сиру сорту;
- 1-2 зубчики часнику;
- сіль;
- мелений перчик чорний;
- майонез.
Приготування:
- Підготуємо філе курки: промиємо його і обсушимо. Натираємо м’ясо перцем і сіллю, загортаємо у фольгу та запікаємо протягом півгодини при температурній позначці 170-180 градусів;
Увага! Філе можна відварити або нарізати тоненькими скибочками і обсмажити на олії оливи.
- Запечене філе охолоджуємо і дрібно нарізаємо;
- Подрібнюємо сир кубиками розміром приблизно півсантиметра;
- Шаткуємо огірочки, попередньо обсушивши їх від маринаду;
- Часникові зубчики чистимо і подрібнюємо;
Порада! Якщо у корейській моркві є часник, його краще не додавати окремо.
- З’єднуємо всі компоненти в салатниці, додаємо корейську моркву і перемішуємо;
- Заправляємо закуску майонезом, перемішуємо і ставимо у холодильник на кілька годин. Подаємо до столу в порційних піалах.
Готуємо вишукану закуску до святкового столу
А тепер приготуємо салат «Лисичка» з корейською морквою шарами. Свіжі огірочки, мариновані грибочки і куряче м’ясо – що може бути пікантніше?
Склад:
- 300 г курячого м’яса;
- 3 огірочки;
- 300 г грибів;
- 200 г моркви по-корейськи;
- 170 г сиру;
- майонез.
Приготування:
- Готуємо потрібні нам продукти;
- Філе курки заздалегідь відваримо у підсоленій воді та остудимо;
- Дрібно нарізаємо м’ясо, огірочки промиваємо і шаткуємо соломкою;
- Для оригінальної подачі закуски нам знадобиться кругла форма без дна. Поміщаємо її на тарілку. Стінки змастимо майонезом;
- Викладаємо філе і змащуємо його майонезом. Злегка утрамбовуємо цей шар ложкою;
- Тепер викладемо грибочки. Ми зупинили свій вибір на опеньках, але ви можете взяти будь-які інші мариновані гриби. Якщо вони занадто великі, подрібніть на середні шматочки;
- Далі викладаємо шар огірків;
- Змащуємо огірковий шар майонезом і обережно виймаємо форму, намагаючись не пошкодити конструкцію;
- Останнім шаром розподіляємо корейську моркву;
- Тримаємо салат в холодильнику близько години, а перед подачею на стіл викладаємо навколо натертий сир.
«Лисичка» з оселедцем
Обов’язково спробуйте цей варіант салату «Лисичка» з корейською морквою. Рецепт його з оселедцем досить оригінальний. А щоб закуска стала справжньою родзинкою святкового меню, викладемо салат у вигляді лисячої мордочки.
Склад:
- 2 шт. філе оселедця;
- 300 г грибів (свіжих);
- 4 картоплини;
- 200 г корейської моркви;
- цибуля;
- 120 г оливок (краще без кісточок);
- 2 яйця;
- рослинна олія;
- майонез.
Приготування:
- Заздалегідь відваримо картоплю, як кажуть, у мундирі і яйця вкруту;
- Чистимо цибулину нарізаємо кубиками;
- Гриби чистимо, промиваємо і шаткуємо пластинками;
- На олії пасеруємо цибулю, додаємо грибочки і обсмажуємо;
- Чистимо картоплю, крупно натираємо;
- Яйця очищаємо, на дрібній тертці натираємо;
- Філе оселедця нарізаємо маленькими кубиками;
- Викладати інгредієнти будемо шарами, намагаючись надати закусці форму лисячої мордочки;
- Спочатку йде філе оселедця і майонез;
- Потім розподіляємо шар з грибів та цибулі;
- Потім викладемо картоплю, формуючи з неї лисячу мордочку;
- Змащуємо коренеплоди майонезом і розподіляємо моркву;
Моркву по-корейськи можна замінити свіжою, але попередньо її треба відварити і натерти на тертці.
- З тертих яєць викладаємо пушок на лисій мордочці;
- Оливки нарізаємо кільцями і робимо з них ніс, вуха, хвіст та очі;
- Ось така краса у нас вийшла.
«Лисичка» з лисичками – неймовірно смачний салатик
Цей простий у приготуванні салатик припаде до душі навіть найбільш вередливому гурману. Заздалегідь купіть сушені лисички, саме вони додадуть закусці вишуканість і пікантність.
Замість сушених грибочків можна додати в салат мариновані або свіжі. Останні слід попередньо обсмажити на олії.
Склад:
- 200 г корейської моркви;
- 50 г сушених грибочків (лисичок);
- 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку;
- ½ ч. л. куркуми;
- 1 ч. л. лляної олії;
- сіль;
- мелений перчик чорний;
- пір’я зеленої цибулі;
- 2-3 салатних листків.
Приготування:
- Грибочки потрібно підготувати заздалегідь, краще з вечора. Замочимо лисички в холодній очищеній воді і залишимо на ніч;
- Перед приготуванням лисички слід віджати і нарізати маленькими шматочками;
- Пір’їнки зеленої цибулі потрібно подрібнити;
- З’єднуємо в салатниці корейську моркву, цибульку і гриби;
- У лляну олію додамо сік лимона і куркуму, перемішаємо;
- Додаємо отриману заправку в салат і перемішуємо;
- За смаком солимо і перчимо салатик;
- На тарілку викладаємо салатні листи, зверху – салат. Подаємо закуску до столу.
Розширюємо смак салату крабовими паличками
Корейська морква та крабові палички – класика кулінарного жанру. Додамо оливки і яйця та отримаємо ситну й неймовірно смачну закуску.
Склад:
- 250 г. крабових паличок;
- 10-12 оливок;
- 220 г корейської моркви;
- 2 курячих яйця;
- кухонна сіль;
- майонез.
Приготування:
- Палички ріжемо кубиками, а оливки – кружечками;
- Яйця відваримо вкруту, остудимо, очистимо й наріжемо середніми шматочками;
- З’єднуємо всі продукти;
- Додамо майонез, перемішаємо і при необхідності трохи підсолимо;
- Такий салатик можна подавати до столу відразу.
Улюблений салат: бюджетний варіант
Салатик «Лисичка» можна приготувати з локшиною. Всі потрібні для нього продукти завжди знайдуться на вашій кухні. Замість моркви по-корейськи додамо варену. Тоді страва буде мати більш м’який смак.
Склад:
- 60 г локшини;
- морква;
- 2-3 яйця;
- 2-3 часникового зубчики;
- майонез;
- купаж спецій;
- 2 ст. л. молока.
Для цієї закуски нам потрібна вермішель швидкого приготування, оскільки відварювати її ми не будемо.
Приготування:
- Вермішель подрібнюємо руками;
- Посипаємо локшину спеціальними спеціями;
- З’єднуємо 2 ст. л. майонезу з молоком, перемішуємо отриману суміш з вермішеллю;
- Залишимо локшину на 30 хвилин, нам потрібно, щоб вона розпарилася;
- Яйця відваримо вкруту, почистимо і подрібнемо на тертці;
- Моркву чистимо і натираємо, як для приготування по-корейськи;
- З’єднуємо локшину з яйцями, морквою та подрібненим часником;
- Додаємо майонез і перемішуємо;
- Глибоку тарілку застеляємо плівкою для харчових продуктів;
- Викладаємо на неї салат і тримаємо в холодильнику 30 хвилин;
- Потім перевертаємо закуску в салатницю і знімаємо плівку.
Салат «Лисичка» готується з простих продуктів, але виходить дуже смачним. Сміливо експериментуйте з інгредієнтами і заправкою. Готуйте з задоволенням, смачного!