Скільки сьогодні рецептів найрізноманітніших салатів можна знайти!.. Якщо вам набридли звичні закуски, спробуйте приготувати салат «Лисичка» з корейською морквою. Варіантів такої закуски багато: з оселедцем, курячим м’ясом, грибочками – ви знайдете рецепти на будь-який смак.

Салат «Лисичка»: рецепт з куркою

Хочете порадувати себе та своїх домочадців гостреньким і пікантним салатиком? Приготуйте «Лисичку» з куркою й маринованими огірочками. Ця закуска урізноманітнює і повсякденне, і святкове меню.

Склад:

Салат Лисичка

  • 200 г м’яса курки;
  • 2 маринованих огірочки;
  • 160 г корейської моркви;
  • 160 г напівтвердого сиру сорту;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • сіль;
  • мелений перчик чорний;
  • майонез.

Приготування:

  1. Підготуємо філе курки: промиємо його і обсушимо. Натираємо м’ясо перцем і сіллю, загортаємо у фольгу та запікаємо протягом півгодини при температурній позначці 170-180 градусів;

Увага! Філе можна відварити або нарізати тоненькими скибочками і обсмажити на олії оливи.

  1. Запечене філе охолоджуємо і дрібно нарізаємо;
  2. Подрібнюємо сир кубиками розміром приблизно півсантиметра;
  3. Шаткуємо огірочки, попередньо обсушивши їх від маринаду;
  4. Часникові зубчики чистимо і подрібнюємо;

Порада! Якщо у корейській моркві є часник, його краще не додавати окремо.

  1. З’єднуємо всі компоненти в салатниці, додаємо корейську моркву і перемішуємо;
  2. Заправляємо закуску майонезом, перемішуємо і ставимо у холодильник на кілька годин. Подаємо до столу в порційних піалах.

Готуємо вишукану закуску до святкового столу

А тепер приготуємо салат «Лисичка» з корейською морквою шарами. Свіжі огірочки, мариновані грибочки і куряче м’ясо – що може бути пікантніше?

салат Лисичка з корейською морквоюСклад:

  • 300 г курячого м’яса;
  • 3 огірочки;
  • 300 г грибів;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • 170 г сиру;
  • майонез.

Приготування:

  1. Готуємо потрібні нам продукти;
  2. Філе курки заздалегідь відваримо у підсоленій воді та остудимо;
  3. Дрібно нарізаємо м’ясо, огірочки промиваємо і шаткуємо соломкою;
  4. Для оригінальної подачі закуски нам знадобиться кругла форма без дна. Поміщаємо її на тарілку. Стінки змастимо майонезом;
  5. Викладаємо філе і змащуємо його майонезом. Злегка утрамбовуємо цей шар ложкою;
  6. Тепер викладемо грибочки. Ми зупинили свій вибір на опеньках, але ви можете взяти будь-які інші мариновані гриби. Якщо вони занадто великі, подрібніть на середні шматочки;
  7. Далі викладаємо шар огірків;
  8. Змащуємо огірковий шар майонезом і обережно виймаємо форму, намагаючись не пошкодити конструкцію;
  9. Останнім шаром розподіляємо корейську моркву;
  10. Тримаємо салат в холодильнику близько години, а перед подачею на стіл викладаємо навколо натертий сир.

«Лисичка» з оселедцем

Обов’язково спробуйте цей варіант салату «Лисичка» з корейською морквою. Рецепт його з оселедцем досить оригінальний. А щоб закуска стала справжньою родзинкою святкового меню, викладемо салат у вигляді лисячої мордочки.

Склад:

салат у вигляді лисячій мордочки

  • 2 шт. філе оселедця;
  • 300 г грибів (свіжих);
  • 4 картоплини;
  • 200 г корейської моркви;
  • цибуля;
  • 120 г оливок (краще без кісточок);
  • 2 яйця;
  • рослинна олія;
  • майонез.

Приготування:

  1. Заздалегідь відваримо картоплю, як кажуть, у мундирі і яйця вкруту;
  2. Чистимо цибулину нарізаємо кубиками;
  3. Гриби чистимо, промиваємо і шаткуємо пластинками;
  4. На олії пасеруємо цибулю, додаємо грибочки і обсмажуємо;
  5. Чистимо картоплю, крупно натираємо;
  6. Яйця очищаємо, на дрібній тертці натираємо;
  7. Філе оселедця нарізаємо маленькими кубиками;
  8. Викладати інгредієнти будемо шарами, намагаючись надати закусці форму лисячої мордочки;
  9. Спочатку йде філе оселедця і майонез;
  10. Потім розподіляємо шар з грибів та цибулі;
  11. Потім викладемо картоплю, формуючи з неї лисячу мордочку;
  12. Змащуємо коренеплоди майонезом і розподіляємо моркву;

Моркву по-корейськи можна замінити свіжою, але попередньо її треба відварити і натерти на тертці.

  1. З тертих яєць викладаємо пушок на лисій мордочці;
  2. Оливки нарізаємо кільцями і робимо з них ніс, вуха, хвіст та очі;
  3. Ось така краса у нас вийшла.

«Лисичка» з лисичками – неймовірно смачний салатик

Цей простий у приготуванні салатик припаде до душі навіть найбільш вередливому гурману. Заздалегідь купіть сушені лисички, саме вони додадуть закусці вишуканість і пікантність.

Замість сушених грибочків можна додати в салат мариновані або свіжі. Останні слід попередньо обсмажити на олії.

Склад:

салат з грибами лисичками

  • 200 г корейської моркви;
  • 50 г сушених грибочків (лисичок);
  • 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку;
  • ½ ч. л. куркуми;
  • 1 ч. л. лляної олії;
  • сіль;
  • мелений перчик чорний;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • 2-3 салатних листків.

Приготування:

  1. Грибочки потрібно підготувати заздалегідь, краще з вечора. Замочимо лисички в холодній очищеній воді і залишимо на ніч;
  2. Перед приготуванням лисички слід віджати і нарізати маленькими шматочками;
  3. Пір’їнки зеленої цибулі потрібно подрібнити;
  4. З’єднуємо в салатниці корейську моркву, цибульку і гриби;
  5. У лляну олію додамо сік лимона і куркуму, перемішаємо;
  6. Додаємо отриману заправку в салат і перемішуємо;
  7. За смаком солимо і перчимо салатик;
  8. На тарілку викладаємо салатні листи, зверху – салат. Подаємо закуску до столу.

Розширюємо смак салату крабовими паличками

Корейська морква та крабові палички – класика кулінарного жанру. Додамо оливки і яйця та отримаємо ситну й неймовірно смачну закуску.

салат з крабовими паличкамиСклад:

  • 250 г. крабових паличок;
  • 10-12 оливок;
  • 220 г корейської моркви;
  • 2 курячих яйця;
  • кухонна сіль;
  • майонез.

Приготування:

  1. Палички ріжемо кубиками, а оливки – кружечками;
  2. Яйця відваримо вкруту, остудимо, очистимо й наріжемо середніми шматочками;
  3. З’єднуємо всі продукти;
  4. Додамо майонез, перемішаємо і при необхідності трохи підсолимо;
  5. Такий салатик можна подавати до столу відразу.

Улюблений салат: бюджетний варіант

Салатик «Лисичка» можна приготувати з локшиною. Всі потрібні для нього продукти завжди знайдуться на вашій кухні. Замість моркви по-корейськи додамо варену. Тоді страва буде мати більш м’який смак.

салат з локшиноюСклад:

  • 60 г локшини;
  • морква;
  • 2-3 яйця;
  • 2-3 часникового зубчики;
  • майонез;
  • купаж спецій;
  • 2 ст. л. молока.

Для цієї закуски нам потрібна вермішель швидкого приготування, оскільки відварювати її ми не будемо.

Приготування:

  1. Вермішель подрібнюємо руками;
  2. Посипаємо локшину спеціальними спеціями;
  3. З’єднуємо 2 ст. л. майонезу з молоком, перемішуємо отриману суміш з вермішеллю;
  4. Залишимо локшину на 30 хвилин, нам потрібно, щоб вона розпарилася;
  5. Яйця відваримо вкруту, почистимо і подрібнемо на тертці;
  6. Моркву чистимо і натираємо, як для приготування по-корейськи;
  7. З’єднуємо локшину з яйцями, морквою та подрібненим часником;
  8. Додаємо майонез і перемішуємо;
  9. Глибоку тарілку застеляємо плівкою для харчових продуктів;
  10. Викладаємо на неї салат і тримаємо в холодильнику 30 хвилин;
  11. Потім перевертаємо закуску в салатницю і знімаємо плівку.

Салат «Лисичка» готується з простих продуктів, але виходить дуже смачним. Сміливо експериментуйте з інгредієнтами і заправкою. Готуйте з задоволенням, смачного!