Сьогодні практично в будь-якому магазині можна придбати смажене насіння, причому з різними добавками та смаками. Незважаючи на це багато людей продовжують смажити зернятка соняшника самостійно. Є різні способи приготування зерен в духовці, на сковорідці, в мікрохвильовій печі та ін. Популярністю користуються не тільки зерна соняшника, але й гарбуза.
Є досить багато прихильників саме солоних зерен. Крім солі і самого насіння, необхідно буде мати деко і воду.
Покрокова інструкція, як посмажити насіння в духовці:
Є й інший рецепт приготування семок в духовці. Рекомендується попередньо покласти зерна в миску і залити їх водою. Якщо насіння гарненько просочаться у воді, то вони не пересохнуть під час смаження. У рідину рекомендується додати 0,5 склянки солі і все добре перемішати. Залишити на ніч.
Щоб прискорити процес, слід поставити все на мінімальний вогонь і відварити протягом години. Після того як зіллєте воду, промокніть насіння серветками.
Тепер розберемося, при якій температурі смажити в духовці насіння. Ідеальна температура – 150 градусів. Деко вистеліть пергаментним папером і викладіть в один шар насіння. Важливо знати, скільки в духовці смажити насіння, щоб вони були смачними.
Все залежить від розміру і сорту насіння, але в середньому на цей процес йде 30-40 хв. Вони повинні стати золотисто-коричневими. Важливо періодично помішувати, щоб нічого не пригоріло.
Багато людей вважають за краще вживати вже очищені зерна, а ще їх використовують в кулінарії для приготування різних страв. Процес обсмажування схожий на попередній варіант, за винятком деяких моментів.
Щоб приготувати за цим рецептом насіння в духовці, розділимо процес на етапи:
Поставте деко в духовку. Тепер розберемося, скільки готувати насіння в духовці – оптимальний час 35 хв. Періодично помішуйте, щоб все готувалося рівномірно.
Готувати зерна можна не тільки з сіллю, але і з іншими добавками, що надає оригінальний аромат і смак. Насіння соняшника можна не тільки їсти, але і класти їх в салати, різну випічку і т. п.
Розглянемо найбільш популярні варіанти:
Можна використовувати інші спеції і добавки. Дуже смачно виходять семки в шоколаді.
Насіння гарбуза, це не тільки смачне, але і дуже корисне. Для початку необхідно вийняти внутрішню частину з насінням. Відокремити м’якоть, а насіння покласти в друшляк, і добре промити його у проточній воді.
Після цього гарбузове насіння покладіть в добре підсолену воду і залиште на кілька днів. Потім дістаньте їх і промокніть паперовим рушником.
При бажанні насіння можна змішати з різними спеціями. Розкладіть його на деко в один шар і поставте в розігріту духову шафу. Процес термічної обробки становить близько 10 хв. Про готовність свідчить коричневий колір шкірки.
Тепер ви знаєте не тільки, як правильно посмажити насіння в духовці, але і як зробити їх ще більш смачними та оригінальними. Експериментуйте зі спеціями, отримуючи нові варіанти.