Є багато поживних і смачних страв, які ми не любимо тому, що на підготовку інгредієнтів йде багато часу. До таких продуктів належать бобові культури, зокрема, квасоля. Про її користь сказано чимало, та й напевно ви вже пробували боби у відвареному вигляді. Але ось як зварити квасолю швидко без замочування, знають не всі.
Квасоля – це продукт не на кожен день. Саме так вважають багато господинь. Варто віддати їм належне, адже вони абсолютно праві. Після дванадцятигодинного вимочування ви самі зрозумієте чому. Однак є кілька простих і доступних способів, як зварити квасолю, щоб вона була м’якою, і при цьому не витратити багато вільного часу на підготовку продукту. Розглянемо їх.
Цей спосіб передбачає приготування квасолі з додаванням крижаної води:
Просто додайте в холодну воду столову ложку соди. Цей спосіб дозволяє відварити боби всього лише за годину, але підходить далеко не всім. Справа в тому, що сода впливає на смакові якості квасолі і залишає після себе характерний присмак. До речі, соду цілком можна замінити лимонною кислотою або лимонним соком.
І самий незвичайний метод – додати в каструлю листочок морської капусти. Особлива перевага цього способу полягає в тому, що бобові не розварюються, але при цьому виходять надзвичайно ніжними і м’якими всередині. Робиться це наступним чином:
Ще один варіант, як зварити квасолю швидко і без замочування, – в мультиварці. Цей сучасний кухонний девайс чомусь багатьма не береться до уваги. Адже продається пристрій зі своєю книгою рецептів. І якщо заглянути в неї, можна знайти чимало цікавого.
Так, більшість виробників мультиварок рекомендують покласти квасолю у чашу, залити водою і встановити таймер на 1-1,5 години. При цьому нічого відпарювати або замочувати не потрібно, адже пристрій і так чудово впорається з завданням. Для гостроти смаку до квасолі в мультиварку можна додати м’ясо, обсмажену цибулю або овочі. Напевно вийде відмінна страва.
Крім того, при будь-якій варці квасолі досвідчені кулінари радять солити бульйон в самому кінці приготування. Це ж правило стосується перцю, коріандру та інших спецій. Так бобова культура збереже свій особливий смак, а прянощі лише правильно його відтінятимуть.
Якщо ви хочете отримати відварену квасолю цілою, перевіряйте її на готовність не виделкою, а методом проби. Вийміть з каструлі і остудіть кілька штучок, а потім спробуйте їх на смак. Якщо якість квасолі вас задовольняє, можете сміливо зливати воду.
Цей рецепт – ще один варіант, як можна швидко зварити червону квасолю без замочування. Пікантний грузинський салат по своєму зовнішньому вигляду більше нагадує звичний нам паштет, а ось за смаком порівняти його ні з чим. Дивовижні пряні нотки гармонійно переплітаються з вареною квасолею і смаженою цибулею. Такі ласощі нікого не залишить байдужим.
Склад:
Ось, мабуть, і всі варіанти, як можна швидко зварити квасолю. До речі, за такими рецептами готують і інші бобові культури, крім сочевиці. Тепер ви зможете балувати себе і своїх близьких смачними стравами з квасолею набагато частіше.