Пиріг з грушами: простий рецепт шарлотки
Як інколи хочеться поласувати шматочком ароматного, м’якого пирога з соковитою начинкою! Звичайно, випічку можна придбати в найближчій кондитерській, але набагато смачнішими вважаються домашні вироби. Сьогодні ми будемо випікати пиріг з грушами. Простий рецепт, трохи часу і мінімальний набір продуктів допоможуть нам створити кондитерський шедевр.
Грушевий аромат домашньої випічки: розкриваємо секрети
Настало літо, і природа щедро тішить нас своїми дарами. Чого тільки немає в вашому саду!.. Та навіть якщо ви живете у квартирі, все одно можете придбати свіжі ягоди й фрукти в магазині. Саме в літній період потрібно готувати випічку з фруктовою начинкою. Коли ще ми зможемо поласувати такими корисними і дуже смачними десертами.

Багато господинь воліють випікати пиріг з грушами та сиром. Поєднання розсипчастої сирної маси зі шматочками груші – це неймовірно смачно. Тим більше тісто ви можете використовувати практично будь-яке.
Спробуйте приготувати тісто по улюбленому рецепту. Як показує практика, груші відмінно поєднуються з листковим, дріжджовим, кефірним і заливним тістами. Ось побачите – ваші домочадці будуть у захваті. А прикрасити такий пиріг можна на свій розсуд. Найчастіше господині використовують цукрову пудру або розтоплений шоколад.
Якщо ви хочете проявити усі свої кулінарні навички, ми вам у цьому допоможемо, розкривши кілька секретів приготування пирога з грушевої начинкою:
- Якщо ви вирішили вперше спекти грушевий пиріг, рецепт вам просто необхідний. Уважно зверніть увагу на пропорції та особливості замісу тіста;
- Груші для пирога краще брати соковиті й солодкі. Можна використати трохи перезрілі фрукти;
- Грушеві плоди ретельно промивають і нарізають кубиками або шматочками, видаливши кісточки та плодоніжку;
- При бажанні груші можна подрібнти до консистенції пюре. Для цього використовують кухонний комбайн або блендер;
- Подрібнені груші краще змішувати з сирною масою;
- Якщо ви робите дріжджове тісто, не забудьте про правила розведення дріжджів;
- Використовуємо молоко або якісну воду, нагріту до температури 36-37°;
- Дріжджі – сухі або пресовані – розмішують у рідині з додаванням кухонної солі та цукру;
- Якщо ви замішуєте пишне і пористе тісто, спочатку ретельно збивайте яєчну масу з цукровим піском;
- Пам’ятайте: чим довше ви збиваєте, тим пишнішою буде випічка;
- Високосортне борошно потрібно просіяти кілька разів, максимально насичуючи його киснем;
- Якщо ви використовуєте листкове напівфабричне тісто, його потрібно попередньо розморозити природним способом, а вже потім розкачати в коржі;
- Дуже смачним виходить грушевий пиріг з пісочного тіста;
- Для приготування пісочного тіста нам знадобиться м’який маргарин або масло;
- Щоб полегшити роботу з пісочним тістом, після замісу покладіть його в морозильну камеру на 30-40 хвилин;
- Додавайте у грушеву начинку цукор за смаком. Також можна доповнити начинку ваніллю, подрібненим мускатом, корицею;
- При випіканні пирога, особливо шарлотки або пирога на дріжджовій основі, не відкривайте дверцята духовки, бо випічка не вийде пишною;
- Можна спекти красивий та неймовірно смачний перевернутий пиріг. Для цього використовується мультиварка;
- На дно контейнера мультиварки викладіть грушеві шматочки, а зверху залийте їх тістом. Спечений пиріг перед подачею на стіл перевертають;
- Грушеву начинку можна доповнити яблуками, бананами, апельсинами і т. д.
Грушева шарлотка: що може бути смачніше?
Сьогодні ми розповімо, як готується шарлотка з грушами. Її рецепт дуже простий, і ви у цьому зараз переконаєтеся. Зверніть особливу увагу на вимішування тіста. Щоб яєчна маса краще збивалась, використовуйте охолоджені курячі яйця. Деякі господині окремо збивають білкову та жовткову маси з цукром, а потім змішують їх. Цю випічку сміливо можна віднести до розряду «нашвидкуруч». Ну що ж, почнемо?

Склад:
- 7-8 шт. грушевих плодів;
- 1 ст. молока;
- 3 яйця;
- 1 ст. цукрового піску;
- ½ ч. л. харчової соди;
- 3 ст. просіяного якісного борошна.
Приготування:
- Традиційно починаємо з підготовки необхідних для випічки продуктів;
- Груші гарненько промиваємо. Якщо шкірка товста, особливо у випадку куплених фруктів, її можна злегка почистити щіточкою;
- Беремо глибоку емність, вбиваємо туди яйця;
- Додаємо цукровий пісок;
- Беремо міксер або блендер і починаємо ретельно збивати яєчно-цукрову суміш;
- Можна, звичайно, використовувати ручний вінчик, але процес збивання затягнеться;
- Тепер повільно вливаємо в яєчно-цукрову суміш молоко;
- Додаємо харчову соду. Гасити оцтом її не потрібно;
- Кілька разів просіваємо наше борошно і поступово додаємо його в яєчно-цукрову масу;
- Знову озброюємося блендером або міксером і все гарненько збиваємо до однорідності;
- Продовжуємо збивати. Робимо це протягом 7-10 хвилин;
- Готове тісто повинне мати однорідну консистенцію і густотою нагадувати сметану;
- Повернемося до підготовки начинки;
- Грушеві плоди обсушуємо паперовою або тканинною серветкою, а потім нарізаємо на однакові кубики;
- Викладаємо подрібнені груші в піалу з тістом;
- Все добре перемішуємо;
- Беремо жаростійку форму і змащуємо її маргарином або соняшниковою рафінованою олією;
- Викладаємо тісто у форму;
- Нагріваємо духовку до температурної позначки у 200°;
- На 40 хвилин ставимо грушеву шарлотку в духовку;
- Чекаємо, доки спечений пиріг охолоне, а потім витягаємо його з форми.
Домашня випічка завжди має незрівнянний смак, адже кожна господиня додає у пиріг трохи любові, жменьку турботи, шматочок щастя і ложку доброти. Приготуйте грушевий пиріг і влаштуйте домашнє чаювання. Напевно, ваші домочадці по заслузі оцінять смак пирога з грушевою начинкою. Смачного!