Як інколи хочеться поласувати шматочком ароматного, м’якого пирога з соковитою начинкою! Звичайно, випічку можна придбати в найближчій кондитерській, але набагато смачнішими вважаються домашні вироби. Сьогодні ми будемо випікати пиріг з грушами. Простий рецепт, трохи часу і мінімальний набір продуктів допоможуть нам створити кондитерський шедевр.

Грушевий аромат домашньої випічки: розкриваємо секрети

Настало літо, і природа щедро тішить нас своїми дарами. Чого тільки немає в вашому саду!.. Та навіть якщо ви живете у квартирі, все одно можете придбати свіжі ягоди й фрукти в магазині. Саме в літній період потрібно готувати випічку з фруктовою начинкою. Коли ще ми зможемо поласувати такими корисними і дуже смачними десертами.

пиріг з грушами

Багато господинь воліють випікати пиріг з грушами та сиром. Поєднання розсипчастої сирної маси зі шматочками груші – це неймовірно смачно. Тим більше тісто ви можете використовувати практично будь-яке.

Спробуйте приготувати тісто по улюбленому рецепту. Як показує практика, груші відмінно поєднуються з листковим, дріжджовим, кефірним і заливним тістами. Ось побачите – ваші домочадці будуть у захваті. А прикрасити такий пиріг можна на свій розсуд. Найчастіше господині використовують цукрову пудру або розтоплений шоколад.

Якщо ви хочете проявити усі свої кулінарні навички, ми вам у цьому допоможемо, розкривши кілька секретів приготування пирога з грушевої начинкою:

  1. Якщо ви вирішили вперше спекти грушевий пиріг, рецепт вам просто необхідний. Уважно зверніть увагу на пропорції та особливості замісу тіста;
  2. Груші для пирога краще брати соковиті й солодкі. Можна використати трохи перезрілі фрукти;
  3. Грушеві плоди ретельно промивають і нарізають кубиками або шматочками, видаливши кісточки та плодоніжку;
  4. При бажанні груші можна подрібнти до консистенції пюре. Для цього використовують кухонний комбайн або блендер;
  5. Подрібнені груші краще змішувати з сирною масою;
  6. Якщо ви робите дріжджове тісто, не забудьте про правила розведення дріжджів;
  7. Використовуємо молоко або якісну воду, нагріту до температури 36-37°;
  8. Дріжджі – сухі або пресовані – розмішують у рідині з додаванням кухонної солі та цукру;
  9. Якщо ви замішуєте пишне і пористе тісто, спочатку ретельно збивайте яєчну масу з цукровим піском;
  10. Пам’ятайте: чим довше ви збиваєте, тим пишнішою буде випічка;
  11. Високосортне борошно потрібно просіяти кілька разів, максимально насичуючи його киснем;
  12. Якщо ви використовуєте листкове напівфабричне тісто, його потрібно попередньо розморозити природним способом, а вже потім розкачати в коржі;
  13. Дуже смачним виходить грушевий пиріг з пісочного тіста;
  14. Для приготування пісочного тіста нам знадобиться м’який маргарин або масло;
  15. Щоб полегшити роботу з пісочним тістом, після замісу покладіть його в морозильну камеру на 30-40 хвилин;
  16. Додавайте у грушеву начинку цукор за смаком. Також можна доповнити начинку ваніллю, подрібненим мускатом, корицею;
  17. При випіканні пирога, особливо шарлотки або пирога на дріжджовій основі, не відкривайте дверцята духовки, бо випічка не вийде пишною;
  18. Можна спекти красивий та неймовірно смачний перевернутий пиріг. Для цього використовується мультиварка;
  19. На дно контейнера мультиварки викладіть грушеві шматочки, а зверху залийте їх тістом. Спечений пиріг перед подачею на стіл перевертають;
  20. Грушеву начинку можна доповнити яблуками, бананами, апельсинами і т. д.

Грушева шарлотка: що може бути смачніше?

Сьогодні ми розповімо, як готується шарлотка з грушами. Її рецепт дуже простий, і ви у цьому зараз переконаєтеся. Зверніть особливу увагу на вимішування тіста. Щоб яєчна маса краще збивалась, використовуйте охолоджені курячі яйця. Деякі господині окремо збивають білкову та жовткову маси з цукром, а потім змішують їх. Цю випічку сміливо можна віднести до розряду «нашвидкуруч». Ну що ж, почнемо?

грушева шарлотка

Склад:

  • 7-8 шт. грушевих плодів;
  • 1 ст. молока;
  • 3 яйця;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • ½ ч. л. харчової соди;
  • 3 ст. просіяного якісного борошна.

Приготування:

  1. Традиційно починаємо з підготовки необхідних для випічки продуктів;
  2. Груші гарненько промиваємо. Якщо шкірка товста, особливо у випадку куплених фруктів, її можна злегка почистити щіточкою;
  3. Беремо глибоку емність, вбиваємо туди яйця;
  4. Додаємо цукровий пісок;
  5. Беремо міксер або блендер і починаємо ретельно збивати яєчно-цукрову суміш;
  6. Можна, звичайно, використовувати ручний вінчик, але процес збивання затягнеться;
  7. Тепер повільно вливаємо в яєчно-цукрову суміш молоко;
  8. Додаємо харчову соду. Гасити оцтом її не потрібно;
  9. Кілька разів просіваємо наше борошно і поступово додаємо його в яєчно-цукрову масу;
  10. Знову озброюємося блендером або міксером і все гарненько збиваємо до однорідності;
  11. Продовжуємо збивати. Робимо це протягом 7-10 хвилин;
  12. Готове тісто повинне мати однорідну консистенцію і густотою нагадувати сметану;
  13. Повернемося до підготовки начинки;
  14. Грушеві плоди обсушуємо паперовою або тканинною серветкою, а потім нарізаємо на однакові кубики;
  15. Викладаємо подрібнені груші в піалу з тістом;
  16. Все добре перемішуємо;
  17. Беремо жаростійку форму і змащуємо її маргарином або соняшниковою рафінованою олією;
  18. Викладаємо тісто у форму;
  19. Нагріваємо духовку до температурної позначки у 200°;
  20. На 40 хвилин ставимо грушеву шарлотку в духовку;
  21. Чекаємо, доки спечений пиріг охолоне, а потім витягаємо його з форми.

Домашня випічка завжди має незрівнянний смак, адже кожна господиня додає у пиріг трохи любові, жменьку турботи, шматочок щастя і ложку доброти. Приготуйте грушевий пиріг і влаштуйте домашнє чаювання. Напевно, ваші домочадці по заслузі оцінять смак пирога з грушевою начинкою. Смачного!