Випічка із сирного тіста смакує навіть тим, хто на дух не переносить сир в його чистому вигляді. З кулінарної точки зору, сир – дуже зручний продукт, який добре переносить термічну обробку, і чудово поєднується з різними інгредієнтами. У дійсності, його допустимо застосовувати як для виготовлення домашніх десертів, так і для приготування солоних страв, закусок і бутербродів.
Сир, включений до складу будь-якої страви, миттю робить її повітряною, пишною і оригінальною на смак.
Не варто забувати і про величезну користь молочної продукції, яка є джерелом вітамінів, мінералів і рідкісних білків.
Саме сирні десерти поєднують в собі два таких поняття, як «смачно» і «поживно», що особливо актуально для мам діток-нехочух.
У цій статті наведені найбільш вдалі і прості в приготуванні рецепти сирної випічки, яка може прикрасити святковий стіл і стати прекрасним доповненням до повсякденного чаювання.
Залежно від виду використаного молока, сир з нього може мати різну жирність, смакові параметри та структуру. Найлегше засвоюється зернистий продукт, тоді як найсмачніший той, у якого найбільша жирність. Якщо ви уважно стежите за своєю фігурою, то в сирне печиво можна додавати той головний інгредієнт, який має найменший показник жирності.
Дуже важливий нюанс, який потрібно враховувати при покупці сиру, полягає в тому, щоб він був приємного кремового або білого кольору, мав апетитний запах і зовнішній вигляд в цілому.
Відмовтеся від синюшного або сірого продукту, який нагадує щось кисле і затхле.
Щоб сирне печиво вийшло дуже ніжне, молочну масу необхідно попередньо протерти крізь сито. Швидше всього, підібраний рецепт буде мати такі компоненти, як: яйця, борошно першого гатунку, цукровий пісок, олію (можливо, маргарин). Природно, що всі вони повинні бути свіжими.
Цей основний рецепт вражає своєю простотою, за якою ховається можливість швидко приготувати дуже смачний, ніжний і легкий десерт до чаю, а на його виготовлення доведеться витратити мінімальний набір продуктів:
Процес готування виглядає так:
Цей рецепт смачного сирного печива, яке можна приготувати в домашніх умовах, вимагає ручного замішування тіста, інакше кінцеві вироби не вийдуть досить пухнастими і чіткими.
Набір вихідних продуктів такий:
Далі ці ніжні ласощі готуються так:
У домашніх умовах можна приготувати не тільки стандартне сирне печиво гусячі лапки або звичні з дитинства «поцілунки», але й екзотичний, дивний на смак і запах, десерт.
Для нього знадобиться:
Керівництво до дій:
Готуючи сирне печиво «вертушки» або «поцілунки», обов’язково просіюйте борошно не менше двох разів. Це наситить його киснем, і готові вироби будуть легкими і ніжними. І ще: перед відправкою в духовку, не забувайте змащувати «поцілунки» та інше сирне печиво збитим яйцем. Так вони набудуть апетитного рум’яного вигляду.
Приготувавши страви за цими рецептами, ви напевно приємно здивуєте своїх домашніх і гостей. Смачного!