Які б способи позбутися зайвих кілограмів не винаходили люди, для цих цілей, а також для стабілізації ваги, найбільш ефективними є всього два варіанти – спорт і корекція раціону. Будь-яка людина, що сидить на дієті, знає, наскільки складно стримувати себе, коли долає відчуття голоду. Впоратися з цим допоможуть овочеві супи для схуднення, рецепти та ефект яких ми розглянемо.

Чим допоможуть овочеві супчики людям, які сидять на дієті?

Головна перевага таких страв у тому, що їсти їх можна кожен раз, коли відчуття голоду починає затьмарювати думки про все інше.

схудненняКрім того:

  • тривалість дієти на основі таких супів – всього 7-10 днів;
  • потрібен звичайний набір овочів;
  • калорійність цієї страви – до 40 калорій (вже точно не потовстієш!);
  • існує кілька десятків різноманітних рецептів пісних овочевих супів: цибульковий, селеровий, моркв’яний і т. д.;
  • завдяки високому вмісту клітковини у таких дарах природи супи сприяють очищенню шлунково-кишкового тракту, нормалізації мікрофлори кишечника, а отже, зміцнюють імунну систему.

Топ кращих рецептів супів на овочевому бульйоні

Супи для схуднення краще всього виходять на овочевому бульйоні. Раз в 3-4 дні ви готуєте основу, а потім кожен день, додаючи різноманітні овочі, отримуєте смачну страву. Тож довго стояти біля плити не доведеться.

Рецепт смачного овочевого бульйону

Це універсальна основа для будь-якого овочевого супу, і за умови зберігання її в холодильнику на 3 дні їжею ви практично забезпечені.

овочевий бульйонІнгредієнти:

  • 6 л води;
  • 2 невеликі картоплини;
  • 7 морквин середніх розмірів;
  • 3 маленькі ріпи;
  • ¼ корінці селери;
  • 2-3 часникових зубки;
  • ¼ ч. л. коріандру.

Приготування:

  1. Зверніть увагу на те, що картопля – калорійний продукт, тому її нам знадобиться небагато. Закидаємо їх в окріп;
  2. Додаємо моркву (можна не різати), ріпу і селеру;
  3. Через 5-7 хвилин відправляємо до овочів часник і коріандр;
  4. Готуємо 1,5 години. Основа для дієтичних супів готова.

Капустяний суп-пюре

Рецепти овочевих супів-пюре для схуднення займають особливе місце в дієтичному харчуванні. І якщо вам до душі м’який і ніжний смак такої їжі, за допомогою блендера можна перетворити на пюре практично будь-який суп.

суп-пюре з капустиІнгредієнти:

Кількість продуктів у цьому і в наступних рецептах береться з розрахунку на одну особу на один день.

  • 350 г капусти;
  • 3 середні морквини;
  • 1 солодкий перець;
  • 250 г свіжої або замороженої квасолі;
  • 2 середніх помідори;
  • зелень.

Приготування:

  1. Щоб зварити овочі, нам потрібно 2 л бульйону;
  2. Нашатковану капусту, терту моркву і дрібно порізаний перець варимо в бульйоні 15 хвилин;
  3. Помідори подрібнюємо блендером, додаємо в овочі і проварюємо протягом 5 хвилин;
  4. Перед подачею на стіл додаємо зелень.

Якщо ви не можете навіть уявити собі несолону їжу, то в такий супчик можна додавати сіль – наприклад, ту, яка спеціально готується у чистий четвер.

Суп з гарбуза і кабачків

Страва виходить не тільки корисною і смачною, але й дуже гарною. А, як кажуть французи, які розуміються в їжі, чим красивіша їжа на тарілці, тим менше її хочеться їсти.

гарбузовий супчикІнгредієнти:

  • 150 г гарбуза;
  • 1 середній кабачок;
  • 3 томати;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 цибулини;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • зелень;
  • сіль.

Приготування:

  1. Наливаємо трохи бульйону;
  2. Нарізаємо моркву і гарбуз невеликими кубиками, відправляємо в бульйон і варимо 10 хвилин;
  3. Пасеруємо цибулю і перчик;
  4. Додаємо овочі, що залишилися, доводимо до кипіння і, знявши пінку, залишаємо варитися 10-12 хвилин;
  5. Даємо настоятися. Перед подачею посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

Рецепт овочевого супу дієтичного столу №5

Меню столу № 5 передбачає, зокрема, відмову від жирної і солодкої їжі. Не рекомендується також смажити компоненти.

суп для схудненняІнгредієнти:

  • 1 л фільтрованої води;
  • ½ картоплини;
  • 250 г білокачанної капусти;
  • 1 середня морква;
  • 4-5 перепелиних яйця;
  • 1 морквина;
  • 1 ст. л. порошку асафетиди (прянощі, отриманої з трав’янистої рослини, яка росте в горах Азії).

Приготування:

  1. Шаткуємо капусту і разом з картоплиною відправляємо в киплячу воду;
  2. Терту моркву змішуємо з асафетидою;
  3. Заливаємо яйця сумішшю, добре перемішуємо;
  4. Додаємо в киплячий бульйон;
  5. Проварюємо 10 хвилин. Суп готовий. Страву можна посипати дрібно порізаною зеленню.

Суп з цвітної капусти

У цьому рецепті допускаються жарені овочі, але тільки з мінімальним вмістом олії. Оливкової або соняшникової – обирайте на свій смак.

дієтичний суп з цвітної капустиІнгредієнти:

  • 2 л фільтрованої води;
  • 1-2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1  морква середнього розміру;
  • 1 цвітна капуста;
  • 2 середні картоплини;
  • корінці селери і петрушки;
  • сіль.

Приготування:

  1. Дрібно шаткуємо всі овочі;
  2. На олії підсмажуємо цибулю;
  3. Капусту розбираємо на суцвіття;
  4. Киплячу воду солимо і додаємо в неї коренеплоди;
  5. Через 7 хвилин додаємо інші овочі;
  6. Проварюємо 10 хвилин, постійно помішуючи;
  7. Підсолюємо і знімаємо з вогню. Супчик готовий.

Суп для схуднення із замороженими овочами

У зимово-весняний період свіжі овочі – недоступна розкіш у нашому кліматі. Тому на допомогу приходять заморожені, які можна знайти в будь-якому супермаркеті.

суп з заморожених овочівІнгредієнти:

  • 1,5 л фільтрованої води;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • зелений горошок;
  • цвітна капуста або броколі;
  • стручкова квасоля.

Приготування:

  1. Дрібно шаткуємо цибулю, моркву натираємо на тертці;
  2. На олії підсмажуємо ці овочі 1-2 хвилини;
  3. Додаємо жарені овочі в киплячу воду;
  4. Відправляємо туди ж заморожені продукти;
  5. Проварюємо 5-10 хвилин, даємо настоятися. Суп готовий.

Є ефект!

Головний показник успішності тієї чи іншої дієти – відгуки людей, що її спробували. Результати, які обіцяють дієтологи, рекомендуючи овочеві супи для схуднення, дуже тішать. Та й «зворотній зв’язок» їх підтверджує, хоч і з деякими нюансами.

єфект від дієтиОтже, фахівці по збалансованому харчуванню доводять, що за допомогою супу на овочевому бульйоні можна налагодити роботу кишечника. У цьому народна думка з ними солідарна. Тільки слід зазначити, що починати харчуватися супчиками на овочах все ж краще на вихідних: так зручніше простежити реакцію організму на зміну раціону.

Дієтологи запевняють: 7-10 днів – і ви у формі. Згідно з відгуками, все так і є: дійсно, 4 кг за тиждень – реальний результат. Але перехід до звичайного меню може спричинити повернення втрачених кілограмів у подвійному розмірі. Тож обов’язково потрібно проконсультуватися з фахівцем стосовно виходу з такої дієти.

Реально худнути і при цьому смачно харчуватися можна завдяки овочевому супу для схуднення. Рецепти цієї страви різноманітніші, ніж здається багатьом. До того ж доповнювати їх можна на свій розсуд – в межах розумного, звісно, тобто без жиру. Головне – їсти дозволяється тоді, коли хочеться, а кілограми зникають вже за тиждень. Згідно з відгуками, такі супи дійсно допомагають ситно їсти і при цьому ефективно худнути.