Чому основним продуктом для схуднення найчастіше вибирають злаки? Все просто: клітковина прискорює процеси метаболізму, а вуглеводи і корисні речовини допомагають організму підтримувати необхідний запас енергії і можливість вести активне життя. Всі ці компоненти є в злаках, з деякими особливостями, залежно від сорту.
Ось тому злаки і вибираються основним продуктом для схуднення. Одним з найбільш корисних злаків є овес.
Активне схуднення ділиться для організму на 2 етапи. По-перше, потрібно позбутися від шлаків, вивести надлишок води, прискорити обмінні процеси, інакше вага залишиться тією ж самою.
По-друге, стресовий фактор, викликаний зміною раціону і нестачею їжі, потрібно знизити до мінімуму, і забезпечити необхідну кількість енергії для нормальної життєдіяльності.
Овес виділяється із загального ряду злаків для схуднення.
У ньому міститься повний набір вітамінів групи В і унікальний набір мікро – і макроелементів – 4 найважливіших для організму речовини у великій кількості:
Ще в ньому є бета D-глюконат. Цей полісахарид не засвоюється організмом, а уповільнює процес засвоєння цукристих речовин і шкідливого холестерину, виводить їх з організму.
Але навіть найкорисніший злак для схуднення, приготовлений у вигляді каші, повністю почуття насичення дати не може. Значить, шлунок, який відчуває голод буде роз’їдати слизову надлишком соляної кислоти.
Якщо замість каші в якості основного блюда вибрати кисіль, слиз і крохмалисті з’єднання в ньому захистять стінки шлунка. Ось і виходить, що приготувавши вівсяний кисіль для схуднення, і від зайвої ваги позбудешся, і здоров’ю шкоди не нанесеш.
Вибираючи рецепти вівсяного киселю для схуднення потрібно знати, що ця страва вимагає часу для її приготування, і має досить специфічний смак, який подобається не всім.
Належного ефекту в схудненні можна досягти, якщо замінювати киселем 2 або 1 прийом їжі в день – обід і сніданок, якщо вибраний більш жорсткий раціон і лише сніданок – протягом місяця.
Можна вибрати інший спосіб зниження ваги за допомогою киселя, але такий же м’який. Кисіль їдять щодня по 100 г перед кожним прийомом їжі. Зрозуміло, раціон повинен бути дієтичним: овочі, фрукти, нежирне м’ясо.
Під час дієти вдається скинути 4-5 кілограм, при більш жорсткій вдається досягти значного результату в схудненні – 7-8 кг ваги. Додатковим бонусом будуть поліпшення стану і кольору шкіри обличчя – якщо з-за смаку дієту не доведеться перервати. Втім, в якості альтернативи вівсу, можна іноді балувати себе киселем з льону або рису для схуднення, і таким чином урізноманітнити дієту.
Найпростіший спосіб, як варити вівсяний кисіль для схуднення. Стакан крупи перебирають, промивають під проточною водою, заливають кип’яченою холодною водою, заздалегідь відстояною і очищеною фільтром, і варять 4-5 годин. Під час варіння при викіпанні води її підливають.
Коли овес стане м’яким, рідину проціджують. Зернятка подрібнюють, додають знову в рідину і залишають загусати. Їсти можна, коли страва охолоне до кімнатної температури.
Ще один рецепт корисної страви. Цей кисіль більш ефективно допомагає організму очиститися від шлаків, прискорити метаболізм. Його приготування необхідно для тих, хто вибрав спосіб зниження ваги з вживанням киселю перед кожним прийомом їжі.
Треба підготувати:
Всі інгредієнти поміщають в 3-літрову банку, накривають горловину чистим полотном або марлею – ганчірку згортають в декілька шарів, примотують ниткою – щоб трималася. Все ставлять у тепле місце. Бродити склад має близько 72 годин.
Потім отриману субстанцію проціджують – рідину зливають, а ставлять на повільний вогонь. Постійно помішуючи, дають закипіти. Після того як все прокипіло, відставляють ємність і чекають, коли отримане блюдо охолоне.
Якщо з вівсом справу мати не доводилося, то можна приготувати кисіль з геркулесу.
Для схуднення він так само корисний, як і з натурального злаку:
Як тільки знадобитися зварити кисіль для схуднення, 5-7 ложок цієї гущі розводять в 500 мл води, уварюють до консистенції негустого варення. Ця страва підходить для більш жорстких варіантів дієт – її їдять замість прийому їжі з чорним хлібом.
В якості альтернативних варіантів для зниження ваги можна зварити рисовий кисіль для схуднення або напій з льону.
Склянку рису перебирають, промивають, заливають на ніч холодною водою. Варять вранці протягом 2-3 годин, заливши 2,5 л води, поки рис не розпадеться в кашу, а вода не увариться. Кришку не закривають, періодично помішують.
Потім відвар підсолоджують, підсолюють, доливають до бажаної консистенції водою, кип’ятять, і вже можна їсти. Льняний кисіль добре допомагає не тільки очистити організм, але і вітамінізувати його, так як при варінні обов’язково використовуються фрукти або ягоди.
Ввечері насіння льону заливають водою, вранці все розмішують, ставлять на вогонь, додають в рідину шматочки яблук, вишень – що є під рукою – уварюють до в’язкої консистенції.
Є й інший спосіб варіння лляного насіння. Готують фруктовий компот додають насіння льону у пропорції: склянка напою – столова ложка насіння. Доводять до кипіння і дають охолонути. Льон розбухає і виходить майже желе.
Дізнатися, чи корисний кисіль при схудненні, можна тільки експериментальним шляхом, коли відчуєш бажану легкість в тілі. А потім встанеш на ваги, і зрадієш.
Худнути за допомогою киселів потрібно курсами – не більше 3 разів на рік. Якщо між раціонами з додаванням киселю не вживати жирну і смажену їжу, вести активний спосіб життя, вага не повернеться.