Серед розмаїття дієт і специфічних способів схуднення, існуючих на сьогоднішній день, можна виділити нову високоефективну методику – дієту Олексія Ковалькова.
Відмінною рисою даної програми став новий підхід до зниження ваги: замість виснажливих тренувань і голодування застосовуються принципи здорового способу життя. Це і обмеження споживання їжі з підвищеним вмістом жирів і «поганих» вуглеводів, а також регулярні фізичні навантаження аеробного характеру, які сприяють перебудові на здорове харчування.
Врезультаті поступово прискорюються процеси обміну речовин, що призводить до зниження ваги без стресу для організму. Завдяки доктору Ковалькову, ми худнемо з розумом і без шкоди для здоров’я!
Методика дієтолога Олексія Ковалькова розділена на підготовчу і три основні фази. Початкова фаза готує організм людини до зміни принципу харчування. Тепер шлунково-кишковий тракт повинен очиститися і приготуватися сприймати більшу кількість білка. Цей етап відрізняється своєю складністю для сприйняття.
У зв’язку зі зміною звичного способу харчування можливі перепади настрою, постійне відчуття втоми, безпричинна дратівливість і своєрідна «ломка».
Основний етап сприяє зниженню ваги за рахунок виконання аеробних і силових вправ, а також переходу на нормоване харчування з підвищеним вмістом протеїнів. Поступово організм звикає до встановленого раціону, тому на цьому етапі вже не страшні проблеми психологічного плану.
Завершальний етап дієти націлений на підтримання ваги в межах норми протягом декількох років. Він включає аеробні навантаження та вживання корисної їжі.
Нічого важкого в подібному підході до зниження зайвої ваги немає, а рецепти для дієти Ковалькова легко можна знайти в інтернеті. Проте у цього методу є маса переваг.
Переваги дієти Олексія Ковалькова:
Для кожного періоду дієти Ковалькова характерний особливий підхід до складання меню. Підготовча фаза дієти повільно перебудовує організм в потрібне русло. Протягом 2-3 тижнів не можна нічого їсти, крім бобів, висівок, фруктів, овочів і каш.
Поступово організм перестане вимагати звичну кількість їжі і постійне відчуття голоду зникне.
Дієта Ковалькова: приклад меню для підготовчого періоду:
Характерним для 1 етапу є поступове збільшення фізичних навантажень. Він триває протягом 1-2 місяців, все залежить від початкової ваги. З раціону суворо виключаються овочі, які містять підвищену кількість крохмалю: картопля, морква, буряк.
Також не можна їсти банани, солодощі, борошняні вироби, вживати пиво і міцні алкогольні напої. Денний раціон розбивається на 5 етапів прийому їжі: сніданок, пізній сніданок, обід, полуденок і вечерю.
Дієта Ковалькова – приклад меню для 1 етапу:
Протягом другого етапу поступово скидається основна маса зайвої ваги. Це займає від декількох місяців до року. Для «струсу» організму, прискорення обмінних процесів необхідно чергувати «розвантажувальні» дні монодієт з «завантажувальними».
Зранку слід 40-60 хвилин приділяти фізичним вправам. Протягом 2 годин після тренувань не можна нічого їсти або пити, за винятком води і висівок. Під час цього етапу збільшується кількість корисної білкової їжі і додаються вправи з силовим ухилом.
Дієта Ковалькова – приклад меню для 2 етапу:
Фінальна стадія дозволяє трохи розслабитися, так як вона спрямована не на схуднення, а на підтримання оптимальної ваги. Їжу, яка містить велику кількість «поганих» вуглеводів можна вживати в маленьких обсягах, але виключно до 18.00.
За 2-3 роки третього етапу організм остаточно звикається зі зміною складу раціону і починає боротися з жировими відкладеннями на ранніх стадіях. Не варто забувати про фізичне навантаження і про графік прийому їжі, щоб настільки довгі зусилля не виявилися марними. Використовуючи методику Ковалькова, худнемо з розумом!
Дієта Ковалькова – приклад меню 3 етапу:
Рецепти страв, які рекомендовано вживати в процесі схуднення за методом Олексія Ковалькова, дуже прості. Вони засновані на приготуванні їжі способами, які зберігають корисні властивості продуктів, не руйнуючи вітаміни і мікроелементи. Основа раціону – овочі та каші.
В рівних кількостях потрібно взяти огірок, болгарський перець, помідори. 1 невелику цибулину нашаткуйте тонкими півкільцями. Крупно поріжте овочі, додайте чорні маслини без кісточок, кубики бринзи, фета або адигейського сиру. Приправте базиліком, посоліть, поперчіть та полийте оливковою олією.
Нашаткуйте в миску пекінську капусту, додайте пару свіжих огірків, зелень, покропіть лимоном та заправте оливковою олією.