Вже із самої назви стає зрозуміло, що ця дієта родом з країни Висхідного Сонця, і, незважаючи на те, що у неї не входить традиційна японська кухня, її розробниками дійсно є японські лікарі-дієтологи.

Японська дієта популярна у всьому світі завдяки приголомшливим результатами, які вона дає. За 13 днів, на які вона розрахована, можна схуднути на 5-8 кілограмів, і це не межа.

японська дієта

У зв’язку з тим, що дієта розроблена лікарями-дієтологами, ви не наносите шкоду своєму здоров’ю, а навпаки – японська дієта спрямована на корекцію обміну речовин, стабілізацію функціонування організму, його очищення та нормалізацію роботи кишечника.

По мірі її застосування ваш організм поступово пристосовується до нових умов харчування. До того ж, на відміну від менш ефективних програм для схуднення, результат японської дієти буде триматися 2-3 роки, про що свідчать як самі її розробники, так і жінки, що худнули з її допомогою.

Правила японської дієти

Чому ж вона так відрізняється від інших видів дієт? Усе не так вже й складно: вам необхідно буде відмовитися від цукру та солі, мучного і різного роду кондитерських виробів та алкоголю. А ось рідина вітається в необмежених кількостях. Мова йде про воду, яка може бути як мінеральна, так і кип’ячена.

Ця дієта підходить для тих, хто може тримати себе в рамках, оскільки необхідно строго слідувати меню, не змінювати дні і продукти. До того ж, якщо ви дозволите собі щось з того, що вживати не можна, вам доведеться повторити усе спочатку, незалежно від того, на якому дні ви збилися.

Отже, японська дієта триває 13 днів у найпоширенішому варіанті, і мало хто знає, що насправді цей термін складає від 13 днів до 13 тижнів.

Популярність 13 днів обумовлюється бажанням отримати результат якомога швидше, під результатом мається на увазі не тільки злагоджену роботу та очищення організму, але й помітний мінус у вазі. Звичайно, коли дуже хочеться схуднути, результат потрібно отримати негайно.

Але, як і при будь-яких дієтах, необхідно пам’ятати, що входити в дієту і виходити з неї необхідно плавно. І просто категорично заборонено входити у дієту після так званих «свят живота».

японська безсольова дієта

Японська безсольова дієта основана на збалансованості харчування, тож, незважаючи на маленькі порції, ваш організм отримуватиме усі необхідні речовини. Основне її правило – максимум білкової їжі і мінімум жирів та вуглеводів, звичайно, якщо мова не йде про корисні жири.

Хотілося б окремо звернути увагу, що, крім солі, спеції також не беруть участь у приготуванні їжі.

Перед початком будь-якої програми для схуднення необхідно проконсультуватися з лікарем і підібрати комплекс вітамінів. Це згладить стрес, який отримає ваш організм від зміни способу життя і харчування.

Якщо цього не зробити, можуть проявитися негативні наслідки, що виражаються у проблемах з волоссям, нігтями й зубами.

Японська дієта активізує інтенсивну роботу нирок, тому тим, у кого є з ними проблеми, перш за все слід проконсультуватися, чи можна взагалі застосовувати цю дієту, не погіршивши нею стан свого здоров’я.

Меню

Меню японської дієти виглядає наступним чином:

1 день:

  • запорукою успішного старту стане чашка чорної кави;
  • обід складається із двох зварених вкруту яєць, 150 грам салату з вареної капусти, який можна заправити оливковою або іншою рослинною олією, та склянки томатного соку;
  • на вечерю приготуйте нежирну рибу – зваріть або підсмажте без олії, якщо у вас є сковорідка з антипригарним покриттям.

2 день:

  • сніданок наступного дня прикрасить чашка чорної кави, яку при необхідності можна замінити чаєм, та один сухарик звичайних розмірів;
  • на обід – риба, смажена або варена, по бажанню, овочевий салат – 150 грам, його можна замінити капустою, у дієті немає чіткої вказівки, тому капусту можна вибрати за смаком і по калоріях;
  • на вечерю зваріть 100 г яловичини і побалуйте себе 200-грамовою склянкою кефіру.

3 день:

кава

  • на сніданок – кава, як завжди, без цукру та домішок і один сухарик;
  • на обід – смажений кабачок із тих, що більші, а якщо великого не знайшлося, можете взяти кілька маленьких, в загальному у вас повинно вийти грам 200-250;
  • на вечерю зваріть два яйця, не забуваємо, що варимо їх виключно вкруту, зваріть також 200-250 г яловичини, а на гарнір салат: подрібнена свіжа капуста і трохи оливкової олії, адже саме вона містить найменшу кількість шкідливих жирів.

4 день:

  • зранку тільки каву і більше нічого;
  • обідаємо сирим яйцем, замінювати його вареним не можна, якщо вам більше подобаються перепелині яйця, можете взяти їх, правда, незважаючи на те, що вони значно менші, ніж курячі, їх корисність і ситність набагато більша. А от три великих морквини слід зварити, полити оливковою олією і посипати 15-ма грамами твердого сиру прісних сортів;
  • вечерю ви можете вибрати самі – головне, щоб вона складалася з фруктів. Та оскільки фрукти зустрічатимуться й надалі, варто їх чергувати, це урізноманітнить ваше меню, і ви заповните брак організму у різних вітамінах та корисних мікроелементах.

5 день:

  • снідаємо сирою морквиною середніх розмірів з лимонним соком у якості заправки;
  • на обід – риба, максимум 200 грам, запиваємо склянкою томатного соку;
  • вечеря знову складається з фруктів на ваш вибір.

морепродукти

6 день:

  • вранці тільки каву – і все;
  • в обід входить 500 г вареної курятини і знову салатик на ваш вибір: капустяний або морквяний, овочі термообробки не потребують;
  • на вечерю подрібнюємо сиру моркву для салату з оливковою олією, це буде гарнір для 2 варених яєць.

7 день:

  • починається з чаю, як звичайно, без цукру;
  • на обід дозволимо собі трохи екзотики: 200 г вареної яловичини і фрукти – на власний розсуд. Зверніть особливу увагу: скрізь, де є фрукти, порції повинні складати 200-250 грам чи, максимум, 500;
  • можете повторити ту вечерю, яка вам найбільше сподобалася, єдине виключення – третій день.

8 день: повністю повторюємо меню 6-го дня.

9 день:

  • снідаємо середньою, а якщо дуже хочеться, то й великою сирою морквою, заправленою соком лимона;
  • на обід балуємо себе рибою, тепер можна 500-700 грам, завершує трапезу томатний сік – одного стакана цілком достатньо;
  • якщо сподобалася вечеря з фруктів – можна повторити, але порція має складати не більше 250г.

яблука

10 день: повністю повторюємо меню 4-го дня.

11 день: таке ж меню, як для 3-го дня.

12 день:

  • снідаємо сухариком і кавою;
  • до обіду знову варимо або смажимо за попереднім рецептом 200-250 грам риби, у якості гарніру – овочевий салат, бажано капустяний, заправлений оливковою олією, але якщо вже зовсім важко, можна рослинною, проте її слід додавати не більше столової ложки;
  • на вечерю 100 г попередньо відвареної яловичини, запиваємо склянкою кефіру.

13 день: повністю повторюємо наш перший день меню.

Після закінчення дієти не варто відразу ж наїдатися і починати вживати заборонені продукти, для кращого закріплення результату треба поступово повертатися до звичного способу харчування, щоб не створювати зайвого стресу для організму.