Корисний сніданок – це головна складова міцного здоров’я і гарної зовнішності. Повноцінне харчування вранці дасть заряд енергії на цілий день. Тому не слід відмовлятися від смачного сніданку, віддаючи перевагу чаю або ранковому голодуванню.
Якщо вашою метою є схуднення, то особливо важливо правильно харчуватися.
Сніданки дуже важливі для організму, оскільки вони виконують такі функції:
Всі знають, наскільки організм потребує корисного сніданку.
Проте багато людей все одно пропускають його, а це пов’язане з різними чинниками:
Багатьох людей цікавить, що корисно їсти на сніданок?
Але не менш важливе і те, від якої їжі краще відмовитися вранці. Ні в якому разі не можна заміняти смачні страви чашкою кави. Адже це буде шкідливим для нервової системи і всього організму.
Якщо без кави цілий день болить голова та хилить до сну, то варто пити імбирний чай. Достатньо взяти лише один невеликий шматочок імбирного кореня і натерти його на тертці, після чого додати в склянку з гарячою водою. Спочатку такий чай буде здаватися не дуже смачним, але з часом можна звикнути до нього.
Також можна замінити ранкову каву цикорієм. Він володіє цікавим ароматом і смаком, та сприятливо діє на нервову систему, підбадьорює, поліпшує настрій, сприяє схудненню. Якщо ж ви настільки звикли до кави і не хочете від її відмовлятися, то пити її слід тільки після сніданку.
Чорні і зелені чаї теж не рекомендовані, адже в них міститься така ж кількість кофеїну, що і в каві. Віддавати перевагу слід тільки натуральним трав’яним або фруктовим чаям. Такі напої на сніданок призводять до ефективного схуднення.
Крім того, не можна їсти вранці чіпси, морозиво, цукерки, ковбасу, шоколад, сухарики та інші шкідливі продукти. Бажано готувати всю їжу своїми руками.
Щоб харчування було здоровим і сприяло швидкому схудненню, потрібно правильно вибирати продукти в раціон. Також рекомендується кожен ранок випивати по склянці кип’яченої охолодженої води. За рахунок цього почнеться процес травлення, тому можна буде приступити до основного сніданку.
Бажано з’їдати вранці по чайній ложечці меду. Його можна додавати в чай, кашу, фруктовий салат. У ньому міститься величезна кількість корисних елементів.
Особливо важливо їсти мед взимку і навесні, за рахунок чого в організм потраплять всі необхідні для нього вітаміни.
Важливо також, щоб в меню сніданку були включені молочні продукти. Вони сприяють зміцненню імунітету і кісток. Але процес схуднення неможливий тоді, коли раціон буде незбалансованим. Вранці не варто їсти важку та шкідливу їжу.
Більшість людей люблять швидкі сніданки, але вони не завжди корисні. Адже до таких страв зазвичай відносять бутерброди, яєчню, чай або каву. Але краще віддавати перевагу корисним стравам, які можна приготувати досить швидко.
Ось рецепти деяких страв:
Говорячи про правильне харчування, не можна не згадати про вівсянку. Це найкорисніший сніданок серед усіх, які тільки можна знайти. У вівсяній крупі міститься величезна кількість необхідних організму речовин. З’ївши таку їжу вранці, шлунок буде відмінно працювати протягом усього дня, переробляючи без зусиль більш важкі страви. Саме тому дієтологи рекомендують їсти кашу для схуднення.
Найпопулярніші рецепти вівсяної каші складаються з крупи, фруктів або сухофруктів. Не слід замінювати вівсянку на мюслі. Хоча виробники рекламують їх як корисний продукт, це далеко не так. Щоб вони довго зберігалися, в них додаються різні консерванти. Вівсяна крупа також може зберігатися довго.
Але відбувається це не тому, що в ній містяться консерванти, а тому, що перш ніж потрапити на прилавки магазинів, вона проходить довгий процес підготовки. Спочатку її кип’ятять, а після – довго висушують.
Рецепт приготування вівсяної каші дуже простий. Крупу можна заварювати, або запарювати. Цукор додавати не слід, так як достатню солодкість каша отримає від фруктів або сухофруктів. Ідеально підходять родзинки, курага, чорнослив. Свіжі фрукти додаються набагато рідше. Вівсяна каша сприяє очищенню кишечника і організму в цілому, та сприяє схудненню.
Зазвичай рецепти сніданків не дуже калорійні. Звичайно, це відмінний варіант для жінок, які мріють про схуднення. Адже здорове і правильне харчування не передбачає «голодних сніданків». Потрібно, щоб після прийому їжі з’явилося відчуття ситості. Для цього можна подвоїти порцію або готувати більш ситні страви.
Вівсянка краще втамовує голод, але до неї слід подавати бутерброди з овочами. Крім того, можна приготувати булочку з яєчнею за дуже простим рецептом.
Яйця потрібно готувати на сухій сковороді з додаванням зелені. Отриману яєчню кладуть у розрізану навпіл булочку. Щоб страва була дієтичною і сприяла схудненню, можна замінити булку рисовим хлібом.
Багато людей вважають, що корисна страва не може бути смачною. Але це далеко не так. Смак страви залежить від навичок приготування їжі, застосування нових рецептів і використовуваних продуктів.