Безе – традиційний французький десерт. У перекладі його назва означає «поцілунок». Якщо ви хочете відчути ніжний і незабутній смак цих ласощів, спробуйте приготувати безе в мікрохвильовці. Рецепти безе на швидку руку виручать вас у самій непередбаченій ситуації.

Секрет повітряного «поцілунку»

Безе в кулінарних колах ще називають меренгами. Ці маленькі тістечка настільки повітряні, що їх можна порівняти з чуттєвим і дуже ніжним поцілунком. Смак таких ласощів не залишить байдужим навіть найдосвідченішого гурмана.

Мікрохвильовки вже є практично в кожному будинку. І якщо раніше їх використовували виключно для розігріву їжі, то сьогодні господині навчилися готувати в таких гаджетах різні страви, у тому числі і випічку.

меренгиЯк зробити безе в мікрохвильовці? Якщо ви задалися таким питанням, то звернулися за адресою. Давайте для початку розглянемо, як таблицю множення, кілька кулінарних правил:

  • основу безе складають яєчні білки, краще всього використовувати охолоджений продукт;
  • жовток нам не потрібний, його слід ретельно і старанно відокремити, адже навіть одна крапля може зіпсувати десерт;
  • посуд обов’язково повинен бути сухим і чистим, а його об’єм – приблизно в 5-6 разів більше початкової маси;
  • тепер про збивання: без міксера просто не обійтися;
  • спочатку ми збиваємо на мінімальній швидкості, поступово нарощуючи обороти;
  • як тільки білкова маса стала білою і густою, вводимо цукрову пудру;
  • цукрова пудра – це оптимальний підсолоджувач, який ще й допоможе надати тісту потрібну консистенцію;
  • у самому кінці в масу можна ввести трохи свіжовичавленого соку лимону і ваніль для аромату;
  • втратили рецепт – не біда, на один яєчний білок беремо 2 ст. л. просіяної цукрової пудри;
  • щоб білки перетворилися на густу пінну масу, встановлюємо емність в крижану воду.

Кухонний прилад допоможе вам приготувати десерт дуже швидко. Тільки є деякі нюанси. Виставте необхідну потужність і не відкривайте дверцята. Ваша цікавість не сподобається меренгам, а результат засмутить вас.

Краще всього використовувати силіконові формочки або звичайний скляний посуд, застелений пекарським папером. По закінченні приготування обов’язково залиште безе настоюватися протягом кількох хвилин у мікрохвильовій печі. Так ви зможете забезпечити їх пишність і легкість. В іншому випадку меренги осядуть і перетворяться на щось неїстівне.

Французький поцілунок на губах залишив слід

Слідуючи за кулінарними французькими традиціями, ми будемо готувати безе в мікрохвильовці. Покроковий рецепт стане справжнім наочним посібником для тих, хто практикує такий спосіб випікання безе вперше. В духовій шафі випікаються меренги довго, так і при певній температурі. НВЧ-піч виконає свою роботу швидко. Перший млинець може бути комом, але ви не впадайте у відчай. Все приходить з досвідом.

безе в мікрохвильовціСклад:

  • 1 яйце;
  • цукрова пудра – 0,25 кг

Приготування:

  1. Сконцентруємося на приготуванні десерту і приступимо. Для початку акуратно розіб’ємо яйце і приберемо жовток.
  2. Білкову масу виллємо в чисту і суху піалу.
  3. Додамо відразу просіяну цукрову пудру.
  4. Озброюємося міксером, виставляємо мінімальну швидкість і починаємо потихеньку поєднувати обидва інгредієнти.
  5. Як тільки маса стала однорідною і побіліла, можемо збільшити швидкість обертання віночків і продовжити збивання. В середньому цей процес у нас забере 7-8 хвилин.
  6. Коли маса буде готова, відразу ж беремо формочки і робимо меренги.
  7. Заповнювати форму потрібно на 1/3 частину. Краще скористатися кондитерським мішком.
  8. Кулінарний лайфхак: кондитерський мішок замінить щільний поліетиленовий пакет. Достатньо на куточку зробити невеликий отвір.
  9. Відправляємо безе в мікрохвильову піч і готуємо протягом 30-60 секунд.
  10. Після приготування дверцята не відкриваємо, а даємо меренгам відпочити ще 3-5 хвилин.
  11. Тепер можна і поласувати смачним і ніжним десертом.

Згадаймо смак літа

Простори інтернету рясніють різними рецептами і розповідями, як швидко зробити безе в мікрохвильовці. Процес приготування цих ласощів в кожному рецепті практично ідентичний. Важливо правильно збити білкову масу, а інше – справа техніки. Щоб урізноманітнити свій десертний стіл, можна приготувати безе з полуницею. Це не тільки красиво, але ще і неймовірно смачно.

безе з полуницеюСклад:

  • 150 г полуниці;
  • 0,25 кг просіяної цукрової пудри;
  • 2 яйця.

Приготування:

  1. Для приготування безе нам потрібні тільки охолоджені яйця.
  2. Відокремимо, як завжди, жовтки, а білкову масу викладемо в чисту і суху піалу.
  3. Додамо відразу просіяну цукрову пудру і почнемо вимішувати ці компоненти. На цьому етапі ніякими гаджетами ми не користуємося, все робимо вручну ложкою.
  4. Як тільки суміш стала білястою і однорідною, відставимо її поки в сторону.
  5. Полуничні ягоди ретельно промиємо, приберемо хвостики.
  6. Подрібнимо полуницю шматочками і додамо в білково-цукрову суміш.
  7. Продовжуємо знову перемішувати все ложкою.
  8. А ось тепер озброюємося міксером або блендером і на максимальній швидкості починаємо збивати основу для безе. Процес збивання повинен тривати приблизно чверть години.
  9. Про готовність тіста для тістечок вам повідають щільні і стійкі піки на поверхні маси.
  10. Білково-цукрова суміш повинна придбати рожевий відтінок.
  11. Тепер викладаємо безе у формочки і відправляємо в мікрохвильову піч.
  12. 1-2 хвилини – і десерт готовий.
  13. Відразу не виймаємо його з мікрохвильової печі, а залишаємо ще на 3-5 хвилин, щоб він настоявся і не просів.
  14. Тим часом можна промити і просушити кілька полуничних ягід, розрізати на чотири частини.
  15. Прикрашаємо свіжою полуницею безе. Також можна використовувати сироп або карамель.

Безе можна вважати низькокалорійним десертом, адже на 100 г продукту припадає всього лише 347 Ккал. Уявіть, скільки тістечок ви зможете з’їсти, адже вони дуже легкі, майже невагомі! І на приготування французьких ласощів вам більше не потрібно витрачати багато часу. Тепер ви знаєте всі секрети випікання безе в НВЧ-печі. Приємного апетиту!