Безе – традиційний французький десерт. У перекладі його назва означає «поцілунок». Якщо ви хочете відчути ніжний і незабутній смак цих ласощів, спробуйте приготувати безе в мікрохвильовці. Рецепти безе на швидку руку виручать вас у самій непередбаченій ситуації.
Секрет повітряного «поцілунку»
Безе в кулінарних колах ще називають меренгами. Ці маленькі тістечка настільки повітряні, що їх можна порівняти з чуттєвим і дуже ніжним поцілунком. Смак таких ласощів не залишить байдужим навіть найдосвідченішого гурмана.
Мікрохвильовки вже є практично в кожному будинку. І якщо раніше їх використовували виключно для розігріву їжі, то сьогодні господині навчилися готувати в таких гаджетах різні страви, у тому числі і випічку.
Як зробити безе в мікрохвильовці? Якщо ви задалися таким питанням, то звернулися за адресою. Давайте для початку розглянемо, як таблицю множення, кілька кулінарних правил:
- основу безе складають яєчні білки, краще всього використовувати охолоджений продукт;
- жовток нам не потрібний, його слід ретельно і старанно відокремити, адже навіть одна крапля може зіпсувати десерт;
- посуд обов’язково повинен бути сухим і чистим, а його об’єм – приблизно в 5-6 разів більше початкової маси;
- тепер про збивання: без міксера просто не обійтися;
- спочатку ми збиваємо на мінімальній швидкості, поступово нарощуючи обороти;
- як тільки білкова маса стала білою і густою, вводимо цукрову пудру;
- цукрова пудра – це оптимальний підсолоджувач, який ще й допоможе надати тісту потрібну консистенцію;
- у самому кінці в масу можна ввести трохи свіжовичавленого соку лимону і ваніль для аромату;
- втратили рецепт – не біда, на один яєчний білок беремо 2 ст. л. просіяної цукрової пудри;
- щоб білки перетворилися на густу пінну масу, встановлюємо емність в крижану воду.
Кухонний прилад допоможе вам приготувати десерт дуже швидко. Тільки є деякі нюанси. Виставте необхідну потужність і не відкривайте дверцята. Ваша цікавість не сподобається меренгам, а результат засмутить вас.
Краще всього використовувати силіконові формочки або звичайний скляний посуд, застелений пекарським папером. По закінченні приготування обов’язково залиште безе настоюватися протягом кількох хвилин у мікрохвильовій печі. Так ви зможете забезпечити їх пишність і легкість. В іншому випадку меренги осядуть і перетворяться на щось неїстівне.
Французький поцілунок на губах залишив слід
Слідуючи за кулінарними французькими традиціями, ми будемо готувати безе в мікрохвильовці. Покроковий рецепт стане справжнім наочним посібником для тих, хто практикує такий спосіб випікання безе вперше. В духовій шафі випікаються меренги довго, так і при певній температурі. НВЧ-піч виконає свою роботу швидко. Перший млинець може бути комом, але ви не впадайте у відчай. Все приходить з досвідом.
Склад:
- 1 яйце;
- цукрова пудра – 0,25 кг
Приготування:
- Сконцентруємося на приготуванні десерту і приступимо. Для початку акуратно розіб’ємо яйце і приберемо жовток.
- Білкову масу виллємо в чисту і суху піалу.
- Додамо відразу просіяну цукрову пудру.
- Озброюємося міксером, виставляємо мінімальну швидкість і починаємо потихеньку поєднувати обидва інгредієнти.
- Як тільки маса стала однорідною і побіліла, можемо збільшити швидкість обертання віночків і продовжити збивання. В середньому цей процес у нас забере 7-8 хвилин.
- Коли маса буде готова, відразу ж беремо формочки і робимо меренги.
- Заповнювати форму потрібно на 1/3 частину. Краще скористатися кондитерським мішком.
- Кулінарний лайфхак: кондитерський мішок замінить щільний поліетиленовий пакет. Достатньо на куточку зробити невеликий отвір.
- Відправляємо безе в мікрохвильову піч і готуємо протягом 30-60 секунд.
- Після приготування дверцята не відкриваємо, а даємо меренгам відпочити ще 3-5 хвилин.
- Тепер можна і поласувати смачним і ніжним десертом.
Згадаймо смак літа
Простори інтернету рясніють різними рецептами і розповідями, як швидко зробити безе в мікрохвильовці. Процес приготування цих ласощів в кожному рецепті практично ідентичний. Важливо правильно збити білкову масу, а інше – справа техніки. Щоб урізноманітнити свій десертний стіл, можна приготувати безе з полуницею. Це не тільки красиво, але ще і неймовірно смачно.
Склад:
- 150 г полуниці;
- 0,25 кг просіяної цукрової пудри;
- 2 яйця.
Приготування:
- Для приготування безе нам потрібні тільки охолоджені яйця.
- Відокремимо, як завжди, жовтки, а білкову масу викладемо в чисту і суху піалу.
- Додамо відразу просіяну цукрову пудру і почнемо вимішувати ці компоненти. На цьому етапі ніякими гаджетами ми не користуємося, все робимо вручну ложкою.
- Як тільки суміш стала білястою і однорідною, відставимо її поки в сторону.
- Полуничні ягоди ретельно промиємо, приберемо хвостики.
- Подрібнимо полуницю шматочками і додамо в білково-цукрову суміш.
- Продовжуємо знову перемішувати все ложкою.
- А ось тепер озброюємося міксером або блендером і на максимальній швидкості починаємо збивати основу для безе. Процес збивання повинен тривати приблизно чверть години.
- Про готовність тіста для тістечок вам повідають щільні і стійкі піки на поверхні маси.
- Білково-цукрова суміш повинна придбати рожевий відтінок.
- Тепер викладаємо безе у формочки і відправляємо в мікрохвильову піч.
- 1-2 хвилини – і десерт готовий.
- Відразу не виймаємо його з мікрохвильової печі, а залишаємо ще на 3-5 хвилин, щоб він настоявся і не просів.
- Тим часом можна промити і просушити кілька полуничних ягід, розрізати на чотири частини.
- Прикрашаємо свіжою полуницею безе. Також можна використовувати сироп або карамель.
Безе можна вважати низькокалорійним десертом, адже на 100 г продукту припадає всього лише 347 Ккал. Уявіть, скільки тістечок ви зможете з’їсти, адже вони дуже легкі, майже невагомі! І на приготування французьких ласощів вам більше не потрібно витрачати багато часу. Тепер ви знаєте всі секрети випікання безе в НВЧ-печі. Приємного апетиту!