Один раз на рік сади цвітуть. В період дозрівання плодів потрібно постаратися приготувати максимум консервації. Прозоре варення з яблук стане незамінними ласощами зимовими вечорами.

Насичений бурштиновий колір яблучних часточок, кришталева прозорість, неймовірний смак та аромат. Все це характеризує яблучне варення. Якщо ви готові, давайте приступимо.

Розкриваємо секрети смачної консервації

«- Чому мухи так рояться наді мною? – А ти сам не розумієш? – По-моєму, я варення. – Ох, батечку, та ти оптиміст». Цей анекдот відомий багатьом з нас. На тему солодкої консервації існує чимало жартів. Але сьогодні жартівливі висловлювання ми відставимо убік і займемося приготуванням варення з яблук часточками. Прозоро, ароматно та смачно. Саме цей девіз повинен стати для вас ключовим моментом у приготуванні варення.

яблучне варення з часточками

Яблука – плоди знань. Якщо вам, як Ньютону, яблучні плоди вже падають на голову, значить, настав час терміново збирати урожай. Ознайомтеся з деякими секретами, які дозволять вам перетворити звичайне яблучне варення в вишукані ласощі:

  • Для консервації нам підійдуть виключно стиглі, але не перезрілі плоди.
  • Щільність яблука повинна бути високою, інакше часточки просто перетворяться на кашу в процесі термообробки.
  • Наріжте яблука часточками, а тільки потім зважте їх. Цей етап пропускати не можна, адже нам потрібно правильно розрахувати кількість цукрового піску.
  • Посипаємо яблучні дольки цукровим піском і залишимо для виділення сиропу.
  • У натуральному сиропі ми і будемо проварювати яблука протягом 5 хвилин у чотири підходи.
  • Останній підхід припаде на четвертий день і буде тривати 10-15 хвилин. Після цього ми відразу ж консервуємо яблучне варення.
  • Щоб зберегти кришталеву прозорість варення, додамо трохи лимонної кислоти або шматочки свіжого лимона.
  • Додатковий аромат і вишукані нотки яблучного смаку додасть кориця або ванілін.
  • Намагайтеся дотримуватися чітко всіх рекомендацій , щоб варення не перетворилося на кашу.
  • Якщо ви використовуєте недозрілі плоди, то кількість цукрового піску доведеться збільшити.

Ласолюби оцінять

Класика в усі часи цінувалася і славилася. І кулінарні шедеври не залишаються осторонь. Поспішайте швидше записати унікальний рецепт приготування яблучного варення, яке відрізняється прозорістю і насиченим кольором бурштину. Звичайно, вам не потрібно нагадувати про стерилізацію банок, адже ви не хочете влаштувати в погребі невеликий баночний вибух.

приготування яблучного варення

Склад:

  • 1 кг яблук;
  • 50 мл води;
  • 1 кг цукрового піску;
  • ½ ч. л. кориці;
  • щіпка лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Урожай в своєму саду ви вже зібрали, прийшов час обробити яблука. Промиваємо кожен плід, розрізаємо і вичищаємо кісточки.
  2. Подрібнюємо яблука часточками і викладаємо в глибоку каструлю.
  3. Маленький секрет: якщо ви заздалегідь подрібнили яблука, залийте їх холодною водою. Це захистить яблучні дольки від потемніння.
  4. Додамо в яблука цукровий пісок і гарненько струснемо ємність. Цей етап потрібний для рівномірного розподілу цукрових кристаликів.
  5. Додамо прохолодну воду і поставимо каструлю на плиту.
  6. Протягом півгодини на помірному вогні проварюємо яблука. Помітили, що вже виділився сироп?
  7. Відставимо яблучне варення у бік приблизно на 3 години.
  8. Таймер відрахував три години, і ми знову ставимо каструлю з варенням на плиту.
  9. Варимо 15 хвилин і охолоджуємо.
  10. Варення охолоне, і ми можемо знову його нагріти. Варимо 15 хвилин додаємо лимонну кислоту.
  11. Тепер внесемо родзинку в ласощі, а точніше, додамо корицю.
  12. Варення знову закипіло. Тут же його відставляємо з вогню і розливаємо по банках.
  13. Закотимо кришками банки і перегорнемо їх догори дном.
  14. Як тільки варення охолоне, можемо відправити його на зберігання в підвал.
  15. Ось такі ласощі ми подамо до столу холодним зимовими вечорами.

Апельсиновий рай в яблучних садах

Прозоре варення з яблук часточками та апельсином займе почесне місце на вашому столі. Зараз ми розкриємо декілька секретів, які допоможуть вам приготувати справжній бурштиновий шедевр:

  • апельсини обдамо окропом, а потім гарненько попрацюємо щіткою, щоб змити всі шкідливі речовини з шкірки;
  • подрібнимо апельсини часточками і засиплемо цукровим піском;
  • проваримо спочатку апельсини, а потім вже додамо яблука;
  • перемішувати варення не можна, а акуратно занурюєм шматочки в сироп;
  • якщо не любите апельсиновий післясмак, замініть цілі плоди цедрою.

варення з яблук  та апельсином

Склад:

  • 2 кг яблук;
  • 500 г апельсинів;
  • 120 мл води;
  • 1,5 кг цукрового піску;
  • за смаком кориця.

Приготування:

  1. Для початку викладемо апельсинові плоди в друшляк і рясно будемо поливати їх окропом.
  2. Тепер озброїмся щіткою і гарненько потремо шкірку. Так ми позбудемося всіх речовин і хімікатів, якими оброблялися апельсини.
  3. Подрібнити разом зі шкіркою апельсини часточками.
  4. Викладемо цитрусові дольки в глибоку жаростійку ємність і заллємо водою.
  5. Проваримо їх протягом 10 хвилин.
  6. Поки апельсини варяться і вже радують нас своїм ароматом, підготуємо яблука.
  7. Подрібнимо їх часточками. Шкірку можна очистити.
  8. Додамо до апельсинів цукровий пісок і яблука.
  9. Поставимо все на плиту і проваримо.
  10. Сумарна тривалість варіння варення становить 60 хвилин. Ділимо цей час на кілька підходів тривалістю по 5-10 хвилин.
  11. Для смаку можна додати трохи кориці, але це необов’язково.
  12. Як тільки варення придбає потрібну консистенцію і густоту, можемо приступати до консервації.

Заготовимо на зиму ударну дозу вітаміну С

Мова йде про те, як приготувати прозоре варення з яблук часточками та лимоном. Поєднання аромату лимона, післясмак цитрусової цедри і неперевершений смак яблучних часточок. Як вам такий натюрморт? Готові? Тоді давайте скоріше створимо цей чудовий шедевр.

варення з яблук часточками  та лимоном

Склад:

  • 1 кг яблук;
  • цукровий пісок – 1 банку номіналом 0,5 л;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  1. Цукровий пісок висипаємо в каструлю.
  2. Нам знадобиться вода. Нею ми заллємо цукор так, щоб він повністю був покритий.
  3. Активно почнемо розмішувати цукор до повного його розчинення.
  4. Ми вже подрібнили часточками яблука, тому викладаємо їх в сироп.
  5. Ставимо каструлю на плиту і варимо на повільному вогні.
  6. Тим часом з лимона зчистимо цедру, краще на тертці.
  7. Лимонну м’якоть нарізаємо однаковими часточками.
  8. Тепер додаємо в яблучне варення лимон і цедру.
  9. Варимо буквально дві-три хвилини. Ви помітите, що лимонна м’якоть практично тане на очах.
  10. Варіть яблучне варення до тих пір, поки воно не стане максимально прозорим і в міру густим.
  11. Тепер можемо розкласти варення в стерилізовані банки і закатати кришками.
  12. Відразу після консервування збережемо тепло і огорнем банки ковдрою або пледом.
  13. Остиглі солодощі можна помістити в погріб.

Любителі кулінарних експериментів можуть проявити фантазію і поєднувати яблука з іншими ягодами і фруктами. Дуже смачним і ароматним вийде варення з додаванням чорниці або ожини. Принцип консервації практично у всіх рецептах однаковий. Ви можете доповнювати смак яблучного варення прянощами. Кориця надає ароматні нотки солодощів, от тільки не всім вона по душі. Якщо ви не будете додавати цей компонент , повірте, що це жодним чином не позначиться на смаку яблучного варення. Так, якщо ви готуєте порцію більше, то і кількість інгредієнтів збільшуйте відповідно. Приємного апетиту!