Тирамісу в домашніх умовах: покроковий рецепт без яєць
Тирамісу – візитна картка італійців. Цей десерт займає лідируючі позиції в рейтингу популярних страв, таких як піца і лазіння. Чи можливо приготувати в домашніх умовах тирамісу? Рецепт без яєць допоможе вам зробити смачний десерт, ось тільки потрібно врахувати деякі нюанси. Про все це ми сьогодні і поговоримо.
Складності італійської кухні
Ви коли-небудь готували тирамісу? Рецепт його в домашніх умовах без яєць дозволить вам приготувати щось схоже на справжній італійський десерт.
Якщо уважно вивчити традиційний рецепт, то ви звернете увагу, що до складу тирамісу входять наступні компоненти:
- печиво «Савоярді»;
- вино «Марсала»;
- сир «Маскарпоне».
Такий сир відшукати на прилавках вітчизняних магазинів дуже складно. Але цей компонент легко замінити іншим вершковим сиром. А ось печиво «Савоярді» можна придбати тільки в Савойї. І звичайно ж, вино «Марсала». Його взагалі важко дістати. Тільки якщо ви будете в Сицилії. Але хочеш жити, вмій крутитися. Досвідчені господині вже давно навчилися випікати печиво для тірамісу, вино «Марсала» замінюють кавою, а сир «Маскарпоне» – іншими вершковими сортами.
Перш ніж ми приступимо до приготування тирамісу, давайте звернемо свою увагу на деякі кондитерські нюанси:
- у класичному варіанті тирамісу оформляють у вигляді торта;
- вершковий сир потрібно витримати в морозильній камері;
- печиво «Савоярді», змочують в каві або вині;
- сицилійське вино можна замінити лікером «Амаретто»;
- відмінною альтернативою «Савоярді» стане бісквітне печиво;
- настоювати десерт потрібно в середньому 6-8 годин.
Тірамісу без яєць: рецепт покроково
Чому виникає необхідність шукати і придумувати, як приготувати тирамісу без додавання яєць? На це може бути сотні причин, наприклад, алергічна реакція або боязнь заразитися сальмонельозом. Ми запропонуємо вам дивовижний рецепт тирамісу, тільки постарайтеся відшукати натуральні компоненти, які продиктовані класичним варіантом його приготування.
Склад:
- 0,2 кг сиру «Маскарпоне»;
- мелена кава;
- вершки з концентрацією жиру 33% – за смаком;
- 1 упаковка печива «Савоярді»;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- 3-4 ст. л. порошку какао.
Приготування:
- Для початку підготуємо всі продукти. Пройдіться по супермаркетам. Якщо вам пощастить, ви купите справжні інгредієнти для тирамісу.
- Сир викладаємо в глибоку чашу.
- За смаком додаємо вершки. Включаємо міксер або блендер на середню швидкість і починаємо збивати нашу вершково-сирну масу, поки вона не придбає однорідну консистенцію.
- На замітку: в об’ємі за рахунок вершків сир збільшиться.
- Тепер підсолодимо десерт і додамо цукровий пісок. Пропорції, зазначені в рецепті, можна змінити, якщо ви ласун.
- Продовжуємо збивати нашу масу. Чим однорідніше вона буде, тим смачніше вийде тирамісу. Так що не будемо лінуватися.
- Міксер можна прибрати, він нам не знадобиться.
- Візьмемо прямокутну форму і викладемо в неї рівномірним шаром рівно половину приготовленої вершково-сирної маси.
- Звичним для себе способом зваримо в турці каву.
- Чашечкою ароматного напою можемо себе порадувати. А половину кави наллємо в широку піалу.
- Невелика порада: в чашечці буде незручно змочувати печиво, тим більше що робити це потрібно блискавично.
- Буквально на частку секунди опускаємо печиво в каву і викладаємо його зверху вершково-сирного шару в форму.
- Печиво можна укладати штабелями, головне, щільно і без просвіту.
- В чаші у нас залишилася рівно половина вершково-сирного крему.
- Під’їдати його не можна, нам потрібна вся порція для приготування вишуканого десерту.
- Викладемо решту крему зверху печива і розподілимо його рівномірним шаром.
- Останній штрих: прикрашаємо зверху тирамісу порошком какао. Обов’язково просіваємо через сито.
- З дегустацією доведеться почекати, оскільки тирамісу потрібно настоятися в холодильнику хоча б протягом 6 годин.
Класика, перевірена часом
Не завжди є можливість відшукати справжні інгредієнти для тирамісу. У цьому випадку доводиться орієнтуватися по ситуації і трохи міняти класичну рецептуру. Ми вам в цьому допоможемо. Отже, тирамісу: рецепт класичний без яєць, трохи видозмінений.
Склад:
- 1 банка вареного згущеного молока;
- 500 г вершкового сиру «Маскарпоне»;
- печиво бісквітне «Дамський пальчик»;
- сироп або кава – за смаком.
Приготування:
- Звичайно, такий спосіб приготування десерту відрізняється від істинного тірамісу, але багатьом дітям і дорослим він припав до смаку.
- Спочатку почнемо збивати вершковий сир.
- Маленька порада: «Маскарпоне» в результаті тривалого збивання може перетворитися в масло, тому стежте за часом і консистенцію сиру.
- Нам потрібно лише злегка розпушити сир.
- Порційно додаємо варене згущене молоко.
- Бісквітне печиво можна просочити кавою або улюбленим сиропом.
- Як і в попередньому рецепті, оформимо тірамісу, а зверху прикрасимо порошком какао.
Для того, щоб ласувати заморськими десертами, необов’язково відправлятися на їх кулінарну Батьківщину. Тірамісу полюбився нам за свій незвичайний смак, м’яку текстуру, пікантні нотки шоколаду і вершкового сиру. Прогрес не стоїть на місці, і італійські інгредієнти можна купити практично в будь-якій точці планети. Тепер ви знаєте всі хитрощі приготування тірамісу. Залишилася справа за малим-втілити в життя отримані знання. Приємного апетиту!