Якщо ви любите і чорний і зелений чай, то, можливо, вам варто спробувати чай улун (оолонг), який увібрав у себе смакові якості цих двох продуктів. Також цей вид чаю називають бірюзовим з абсолютно приголомшливим відтінком, який виходить при заварюванні.

Незвичайний чай улунЦікаво знати, що для більшої ферментації, листочки розкладають на сонці хвилин на 40, а потім збирають у велику бамбукову кошик і ставлять у затемнене місце. Там вони перебувають до тих пір, поки краю кожного листочка не стануть коричневими.

Процес ферментації переривається шляхом обробки гарячим повітрям. Саме так виходить цей приголомшливий продукт, який ви можете знайти сьогодні на полицях магазинів.

Різноманітність видів

Тепер давайте з’ясуємо, які ж є сорти цього дивовижного напою:

  • Ті Гуанинь. Цей вид відрізняється незвичайним медовим і квітковим ароматом, який надає напою нотку оригінальності. Цікавим фактом є твердження майстрів чайної церемонії про те, що якщо ви понюхаєте чашку після того, як випили її вміст, то ви набагато виразніше зможете оцінити всю багатогранність цього аромату напою;
  • Хуан Цзінь Гуй. Цей сорт характеризується стійким і різким ароматом, який однозначно знайде відгук у вашій душі;
  • Дун Дін Улун. А цей сорт відрізняється від інших своїми квітково-фруктовими відтінками смаку і ароматі. Так що якщо вам подобається такий фруктовий «бум», то вам варто звернути на нього увагу.

Справжні цінителі стверджують, що вживання зеленого чаю улун може не тільки принести ні з чим не порівнянне задоволення, але і допоможе поправити здоров’я. Користь такого напою обумовлена абсолютно унікальним складом, який включає в себе не тільки різні вітамінні комплекси, але і містить ефірні масла і інші не менш корисні компоненти.

Зелений чай молочний улун

Даний сорт чаю відрізняється від звичайного своїм незрівняним молочним смаком. Деякі люди стверджують, що дана особливість є результатом вимочування листя в молоці. Але ми поспішаємо вас запевнити, що смак не має ніякого відношення до подібного вымачиванию.

вся справа в ароматизації, способів якій відомо всього два. Відповідно до першого способу, обробляти листя починають ще в той час, коли вони ростуть на кущі. Їх систематично удобрюють розчином цукрового очерету, коріння поливають розчинним молоком, а весь кущ в цілому ще і посипають спеціальною рисової лушпинням.

Такий спосіб більш ефективний, але досить дорогий. Тому найчастіше вдаються до другого способу обробки, коли молочним екстрактом обробляють вже висушені листя.

Список властивостей чаю улун

Судячи з останніх тенденцій продажу, чай молочний улун стає все більш популярним. І справа тут не завжди до смаку, оскільки він досить специфічний і сподобається виключно любителям екзотики.

Причиною популярності також є приголомшливий оздоровчий ефект, поява якого при постійному вживанні цього напою неминуче.

Як виявилося, це чай має чудодійний впливСписок властивостей чаю улун на організм. Наприклад, він безумовно буде корисний тим, хто пристрасно хоче позбутися від зайвих кілограмів. Жиросжигающие ефект викликаний деякими очисними властивостями продукту, які, в свою чергу, призводять до виведення з організму величезної кількості шлаків.

тобто ви позбавляєтеся не тільки від зайвої ваги, але і від непотрібних речовин в організмі, які через деякий час можуть завдати йому істотної шкоди.

Також ще древні китайці стверджували, що постійне вживання цього напою може бути найсильнішою профілактикою виникнення різних пухлин, у тому числі і злоякісних. Звичайно, якщо у вас в родині все ж трапилася біда подібна, ви повинні в першу чергу бігти до лікаря, а не в аптеку за чаєм.

Але використовувати його у вигляді додаткового вітамінного комплексу під час інтенсивного лікування ви можете. Такий напій буде не тільки сприяти підвищенню ефективності лікування, але і підтримає організм в цілому.

Як бачимо, вітамінні властивості молочного чаю улун мають величезний позитивний вплив на весь організм. Так що якщо ви хочете провести профілактику різноманітних хвороб, то ви цілком можете використовувати цей продукт, оскільки користь молочного чаю улун неоціненна.

Чай улун для схуднення

Судячи з численним науковим дослідженням можна з твердістю сказати, що вживання китайського молочного чаю улун – відмінна можливість позбавиться від зайвої ваги.

За даними американських учених, у людей, що вживають даний сорт зеленого чаю під час інтенсивних фізичних навантажень, відбувається спалювання такої кількості калорій, що у два-три рази перевищує результати звичайних фізичних вправ.

На основі інших досліджень, вчені також стверджують, що жінки, які вживають перед кожним прийомом їжі чашку чаю улун, витрачають набагато більше калорій при звичайній щоденній діяльності, ніж ті, хто запиває їжу звичайною водою.

Так що якщо вам хочеться позбутися кількох зайвих кілограмчиків, то дивовижні властивості цього китайського напою допоможуть вам в цій складній справі.

Як заварити молочний чай улун

Перш ніж починати заварювати чай, його ще треба вибрати. Як же визначити справжній китайський чай серед величезної кількості підробок? Насамперед – уважно прочитайте, що написано на упаковці.

А краще перед походом в магазин подивіться в інтернеті, з яких цифр повинен починатися штрих-код. Тоді ви точно не помилитеся і купіть оригінальний напій.

Ще одна порада: при виборі чаю варто звертати увагу не тільки на виробника, але й на сорт. Якщо у вашій медичній картці є діагноз, пов’язаний з судинами або хворобами серця, то краще віддати перевагу звичайному сорту чаю улун.

А ось якщо вам необхідно терміново прокинутися і поспішити на роботу, то молочний сорт саме для вас. Він не тільки зробить тонізуючий ефект на весь організм, але і допоможе швидше і краще міркувати на протязі всього дня.

 Незвичайний чай улунПерш ніж починати заварювати напій, вам потрібно підготувати воду. Бажано, щоб вона була відфільтрованої і трохи відстояною. Не слід також забувати прокип’ятити воду перед вживанням. Якщо ви будете дотримуватися ці три умови щодо води, то смак чаю обов’язково буде приголомшливим.

Тепер кладемо 5 грам чаю в спеціальний чайничок і заливаємо 500 грамами води. Увага! Вода не повинна бути гарячіше, ніж 80 градусів, інакше вся оригінальність смаку буде загублена. Заварювати напій потрібно не більше 2 хвилин. Після цього ви разливаете заварку по гурткам і насолоджуєтеся неповторним смаком.

Не поспішайте викидати листя відразу після першої заварки. Згідно з китайськими рецептами, їх можна заварювати до п’яти разів. При цьому абсолютно не зникають ніякі корисні властивості напою.

Отже, ми з вами познайомилися з кількома видами чаю улун, а також вивчили один із способів заварювання.

Хочеться додати, що оскільки користь чаю є вже доведеною, то його вживання обов’язково для більшості людей, якщо вони хочуть підтримувати свій організм у відмінному стані. Так що пийте чай улун і не хворійте!