Млинцевий торт зі згущеним молоком: покрокові рецепти
Що смачненького приготувати на десерт та ще й нашвидкуруч? Млинцевий торт зі згущеним молоком – ласощі, які не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Приготувати його нескладно, і це той випадок, який наочно підтверджує, що все просте – геніально. Почнемо?
Млинці – основа торта
З назви десерту зрозуміло, що він готується на основі млинців. Саме вони відіграють роль коржів у такому тортику. Розглянемо класичний спосіб їх приготування. Але ви можете посмажити млинці і по своєму улюблениму рецепту. Підійдуть як тонкі ажурні, так і товсті млинці.
Склад:
- 1 л молока;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 яйця;
- 2-3 ст. просіяного борошна;
- сіль;
- сода харчова;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- Спочатку з’єднаємо яйця з цукровим піском. Попрацюємо вінчиком і зіб’єм отриману суміш;
- 1 ст. борошна просіваємо в окремій ємності і додаємо до неї яєчно-цукрову масу, сіль та гашену оцтом соду на кінчику ножа, перемішуємо;
- Тепер додаємо молоко і починаємо замішувати основу для млинців, поступово додаючи невеликими порціями решту борошна;
- Ідеальне тісто для млинців – однорідна маса без грудочок. Залишаємо його хвилин на 10, потім додаємо олію і знову гарненько перемішуємо;
- Сковороду розігріваємо на плиті і злегка змащуємо олією або шматочком свіжого сала;
- Смажимо млинці з обох сторін до готовності;
- Ось такі рум’яні та апетитні млинці у нас вийшли. Можна змастити їх маслом і подавати до столу або ж використовувати як коржі для торта.
Двоколірний тортик – диво-десерт!
А тепер приготуємо млинцевий торт зі згущеним молоком і сметаною. Щоб наш десерт був не тільки смачним, але й красиво оформленим, посмажимо млинці двох кольорів. Це просто: беремо за основу попередній рецепт, проте готове тісто перед смаженням розділимо на дві частини. В одну з них додаємо 2 ст. л. порошку какао і в результаті отримаємо млинці коричневого кольору.
Склад:
- 100-150 мл молока згущеного;
- 100-150 мл сметани;
- 10-12 млинчиків двох кольорів;
- горішки подрібнені волоські.
Приготування:
- Млинці посмажили, у нас вийшли ось такі красиві двоколірні коржі для тортика;
- Тепер приготуємо крем. Рецепт його простий: згущене молоко з’єднаємо зі сметаною. Увага: ці інгредієнти беремо у рівних пропорціях;
- Горішки волоські подрібнюємо і додаємо в крем. При бажанні можна цей крок пропустити. Вимішуємо крем до однорідної маси;
- «Збираємо» млинцевий тортик. Викладаємо по черзі млинцеві коржі різних кольорів, щедро змащуючи їх кремом;
- Ставимо ласощі в холодильник мінімум на годину, щоб млинці гарненько просочилися кремом.
Смачне частування для всієї родини
Тепер трохи ускладнимо завдання і приготуємо млинцевий торт зі згущеним молоком, додавши в нього фруктові та ягідні нотки. А поетапний рецепт допоможе нам з легкістю впоратися з цим.
Склад:
- 10-12 млинців;
- 2 ківі;
- 200 г вишневих консервованих ягідок;
- 100 мл згущеного молока;
- 80 г вершкового масла;
- 50 г чорного шоколаду.
Приготування:
- Посмажимо млинці по будь-якому рецепту;
- Почистимо ківі і наріжемо невеликими шматочками;
- Для начинки нашого торта нам потрібна вишня, консервована у власному соку. Зливаємо з ягідок сік;
- Масло вершкове з’єднуємо зі згущеним молоком і збиваємо до пишної та однорідної маси. Порада: дістаньте масло з холодильника заздалегідь, щоб воно разм’якло, оскільки так його буде легше збити;
- Половину млинців начиняємо вишневими ягідками і звертаємо у трубочку;
- Млинці, що залишилися, фаршируємо ківі і теж звертаємо у трубочки;
- Беремо глибоку тарілку і викладаємо по черзі млинці з різними начинками шарами;
- Промазуємо гарненько шари масляно-молочним кремом. У нас вийшла ось така гірка;
- Витримуємо млинцевий тортик в холодильнику протягом години, а потім посипаємо зверху тертим шоколадом;
- Вишукані ласощі готові! Можна знімати пробу!
Перетворимо чаювання у справжнє свято
Ідеальним варіантом стане також сирний крем для млинцевого торту зі згущеним молоком. А щоб наш десерт заграв яскравими фарбами, приготуємо два види крему і прикрасимо його зверху квіточками з млинців. За бажанням можна використовувати кондитерську присипку.
Склад:
- 15 тонких млинчиків + 2 для прикраси;
- 0,6 кг сиру;
- за смаком згущене молоко;
- 2 ст. л. порошку какао;
- присипка кондитерська;
- цукрова пудра за смаком.
Приготування:
- Посмажимо млинці по будь-якому рецепту, головне, щоб вони були тоненькими;
- Сир обов’язково перетираємо через сито. Можна скористатися для цього будь-яким кухонним гаджетом;
- Тепер з’єднаємо сирну масу зі згущеним молоком. Кількість згущеного молока визначайте за смаком, але крем не повинен бути дуже рідким, щоб потім він не витікав;
- Введемо цукрову пудру, перемішуючи крем і пробуючи його на смак;
- Розділимо крем на дві частини, в одну з них додаємо порошок какао, перемішуємо;
- У нас вийшло два види крему для тортика. Але можна приготувати млинцевий десерт і з одним. Вибирати тільки вам;
- Розкладемо перший млинець на плоскій тарілці і наситимо його сирним кремом;
- Кладемо другий млинець і змащуємо його кремом з шоколадними нотками;
- «Збираємо» тортик у такій послідовності, перемащуючи кремом;
- Останній млинець змащуємо чистим сирним кремом. Ним же щедро обмазуємо боки десерту;
- Посипаємо тортик кондитерською присипкою і зверху прикрашаємо його трояндочками, зробленими з млинчиків;
- Ви можете прикрасити ласощі на свій розсуд, наприклад, кокосовою стружкою або тертим шоколадом, шматочками фруктів або ягідками;
- Залишаємо млинцевий торт у холодильнику на годину, а потім подаємо до чаю.
Як бачите, зі звичайних млинців можна зробити справжній кондитерський шедевр. Головне – включити свою фантазію і підійти до кулінарного процесу зі знанням справи. Готуйте з задоволенням, смачного!