М’ясо по-албанськи з курки: рецепти приготування
Мало хто знає, що м’ясо по-албанськи – це відомі нам рубані котлетки. Для приготування такої страви можна використовувати абсолютно будь-яке м’ясо, але особливо ніжним і соковитим воно виходить з курячого філе. Саме тому сьогодні ми розглянемо рецепти м’яса по-албанськи з курки.
Як приготувати справжнє м’ясо по-албанськи?
Така страва являє собою щось середнє між котлетками і класичними відбивними. Його особливість в тому, що м’ясо не потрібно пропускати через м’ясорубку, а слід дрібно нарізати. Також у фарш додають крохмаль картопляний або просіяне борошно, щоб інгредієнти між собою «зв’язалися».
Послухаємо, що нам радять досвідчені кулінари:
- При приготуванні м’яса по-албанськи головне – ніжна консистенція суміші, саме тому цибулю потрібно натирати, а не різати.
- Перед обсмажуванням фарш слід настояти в холодильній камері мінімум півгодини.
- Готові битки потрібно викласти на кухонні рушники, щоб позбавитися від зайвої олії.
- Куряче м’ясо нарізайте дрібненькими кубиками. Це дозволить м’ясу швидше просмажитись і поліпшити його смак.
- На 1 кг філе потрібно додавати 150 г просіяного борошна або крохмалю.
- Готова фаршева суміш для м’яса по-албанськи по густоті повинна бути схожа на тісто для оладок.
Ніжні котлетки з рубаної курки
Розглянемо класичний рецепт приготування курки по-албанськи. Ці м’ясні оладки виходять дуже соковитими та ніжними.
Склад:
- 0,7 кг курячого м’яса;
- цибулина;
- 2-3 ст. л. майонезу;
- 2 курячих яйця;
- 2 ст. л. просіяного борошна;
- зелень;
- суміш спецій;
- сіль;
- олія соняшникова,рафінована.
Приготування:
- М’ясо курки промиваємо, обсушуємо і позбавляємо від плівки.
- М’ясо нарізаємо кубиками.
- Цибулю чистимо і дрібно шинкуємо.
- З’єднуємо куряче м’ясо з цибулею, додаємо сіль і суміш спецій, ретельно вимішуємо.
- Тепер вбиваємо в курячий фарш яйця і добре розмішуємо.
- Зелень промиваємо і подрібнюємо ножем.
- Додаємо у фарш зелень, просіяне борошно і майонез. Добре вимішуємо його. До речі, якщо ви хочете, то можете приготувати м’ясо по-албанськи з курки з крохмалем, замінивши їм муку.
- Олію рафіновану нагріваємо в сковороді, а потім акуратно ложкою викладаємо фарш, як оладки. Смажимо з обох сторін до готовності.
- Ось такі красиві курячі котлетки у нас повинні вийти.
Пікантне м’ясо, запечене в духовці
М’ясо по-албанськи з курки можна не тільки смажити, але і запекти у духовій шафі. Така страва вражає своїм вишуканим смаком і неповторним ароматом.
Склад:
- 0,6 кг курячого філе;
- 2 цибулини;
- 2 яйця;
- 2-3 ст. л. сметани;
- 100 мл молока;
- 2-3 зубчики часнику;
- 2-3 ст. л. просіяного борошна;
- олія рослинна рафінована;
- суміш спецій;
- сіль.
Приготування:
- Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками.
- Цибулини чистимо і подрібнюємо в блендері.
- Робимо фарш: у миску викладаємо м’ясо, подрібнену цибулю, додаємо до них яйця, сметану, молоко і просіяне борошно. Приправляємо фарш сіллю і спеціями і додаємо подрібнені часникові зубчики. Все добре вимішуємо.
- Деко устеляємо пергаментним папером і ложкою акуратно викладаємо фарш. Зверху кожну котлетку злегка змащуємо маслом.
- Запікаємо м’ясо по-албанськи в духовій шафі при 180° на протязі 20 хвилин. Про готовність биточків нам підкаже золотава скоринка.
Додамо в страву сирні нотки
М’ясо по-албанськи можна приготувати і з сиром. Звичайно, цей рецепт не вважається класичним, але страва виходить настільки смачною, що її обов’язково потрібно спробувати.
Склад:
- 400 г курячого філе;
- 150 г сиру твердого сорту;
- яйце;
- 2-3 ст. л. столового майонезу;
- суміш спецій та кухонна сіль;
- олія рафінована.
Приготування:
- Готуємо філе вже відомим нам способом. Пам’ятаймо: чим дрібніше ми наріжемо м’ясо, тим більш соковитими вийдуть биточки.
- Сир дрібно натираємо.
- З’єднуємо м’ясо з сиром, додаємо майонез, яйце, суміш спецій і сіль. Можна також покласти свіжу зелень.
- Все перемішуємо, щоб отримати однорідну масу.
- Обсмажуємо котлетки на рослинному маслі з обох боків до готовності або запікаємо в духовій шафі.
М’ясо по-албанськи можна приготувати не тільки з курки, а й свинини, яловичини і навіть баранини. У такому випадку знадобиться трохи більше часу. А якщо ви хочете отримати дієтичну страву можна приготувати м’ясо по-албанськи з курки на пару, скориставшись мультиваркою або пароваркою. Для цього візьміть за основу наведені в статті рецепти.
Деякі господині додають у страву грибочки, попередньо обсмажені на олії. Загалом, все залежить від ваших смакових уподобань. І головне – не шкодуйте цибулі і зелені, тоді рубані котлетки виходять соковитими і ніжними. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!