Мало хто знає, що м’ясо по-албанськи – це відомі нам рубані котлетки. Для приготування такої страви можна використовувати абсолютно будь-яке м’ясо, але особливо ніжним і соковитим воно виходить з курячого філе. Саме тому сьогодні ми розглянемо рецепти м’яса по-албанськи з курки.

Як приготувати справжнє м’ясо по-албанськи?

Така страва являє собою щось середнє між котлетками і класичними відбивними. Його особливість в тому, що м’ясо не потрібно пропускати через м’ясорубку, а слід дрібно нарізати. Також у фарш додають крохмаль картопляний або просіяне борошно, щоб інгредієнти між собою «зв’язалися».

м'ясо по-албанськи

Послухаємо, що нам радять досвідчені кулінари:

  • При приготуванні м’яса по-албанськи головне – ніжна консистенція суміші, саме тому цибулю потрібно натирати, а не різати.
  • Перед обсмажуванням фарш слід настояти в холодильній камері мінімум півгодини.
  • Готові битки потрібно викласти на кухонні рушники, щоб позбавитися від зайвої олії.
  • Куряче м’ясо нарізайте дрібненькими кубиками. Це дозволить м’ясу швидше просмажитись і поліпшити його смак.
  • На 1 кг філе потрібно додавати 150 г просіяного борошна або крохмалю.
  • Готова фаршева суміш для м’яса по-албанськи по густоті повинна бути схожа на тісто для оладок.

Ніжні котлетки з рубаної курки

Розглянемо класичний рецепт приготування курки по-албанськи. Ці м’ясні оладки виходять дуже соковитими та ніжними.

котлети з рубаної курки

Склад:

  • 0,7 кг курячого м’яса;
  • цибулина;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л. просіяного борошна;
  • зелень;
  • суміш спецій;
  • сіль;
  • олія соняшникова,рафінована.

Приготування:

  1. М’ясо курки промиваємо, обсушуємо і позбавляємо від плівки.
  2. М’ясо нарізаємо кубиками.
  3. Цибулю чистимо і дрібно шинкуємо.
  4. З’єднуємо куряче м’ясо з цибулею, додаємо сіль і суміш спецій, ретельно вимішуємо.
  5. Тепер вбиваємо в курячий фарш яйця і добре розмішуємо.
  6. Зелень промиваємо і подрібнюємо ножем.
  7. Додаємо у фарш зелень, просіяне борошно і майонез. Добре вимішуємо його. До речі, якщо ви хочете, то можете приготувати м’ясо по-албанськи з курки з крохмалем, замінивши їм муку.
  8. Олію рафіновану нагріваємо в сковороді, а потім акуратно ложкою викладаємо фарш, як оладки. Смажимо з обох сторін до готовності.
  9. Ось такі красиві курячі котлетки у нас повинні вийти.

Пікантне м’ясо, запечене в духовці

М’ясо по-албанськи з курки можна не тільки смажити, але і запекти у духовій шафі. Така страва вражає своїм вишуканим смаком і неповторним ароматом.

м’ясо по-албанськи в духовці

Склад:

  • 0,6 кг курячого філе;
  • 2 цибулини;
  • 2 яйця;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • 100 мл молока;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2-3 ст. л. просіяного борошна;
  • олія рослинна рафінована;
  • суміш спецій;
  • сіль.

Приготування:

  1. Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Цибулини чистимо і подрібнюємо в блендері.
  3. Робимо фарш: у миску викладаємо м’ясо, подрібнену цибулю, додаємо до них яйця, сметану, молоко і просіяне борошно. Приправляємо фарш сіллю і спеціями і додаємо подрібнені часникові зубчики. Все добре вимішуємо.
  4. Деко устеляємо пергаментним папером і ложкою акуратно викладаємо фарш. Зверху кожну котлетку злегка змащуємо маслом.
  5. Запікаємо м’ясо по-албанськи в духовій шафі при 180° на протязі 20 хвилин. Про готовність биточків нам підкаже золотава скоринка.

Додамо в страву сирні нотки

М’ясо по-албанськи можна приготувати і з сиром. Звичайно, цей рецепт не вважається класичним, але страва виходить настільки смачною, що її обов’язково потрібно спробувати.

м'ясо по-албанськи з сиром

Склад:

  • 400 г курячого філе;
  • 150 г сиру твердого сорту;
  • яйце;
  • 2-3 ст. л. столового майонезу;
  • суміш спецій та кухонна сіль;
  • олія рафінована.

Приготування:

  1. Готуємо філе вже відомим нам способом. Пам’ятаймо: чим дрібніше ми наріжемо м’ясо, тим більш соковитими вийдуть биточки.
  2. Сир дрібно натираємо.
  3. З’єднуємо м’ясо з сиром, додаємо майонез, яйце, суміш спецій і сіль. Можна також покласти свіжу зелень.
  4. Все перемішуємо, щоб отримати однорідну масу.
  5. Обсмажуємо котлетки на рослинному маслі з обох боків до готовності або запікаємо в духовій шафі.

М’ясо по-албанськи можна приготувати не тільки з курки, а й свинини, яловичини і навіть баранини. У такому випадку знадобиться трохи більше часу. А якщо ви хочете отримати дієтичну страву можна приготувати м’ясо по-албанськи з курки на пару, скориставшись мультиваркою або пароваркою. Для цього візьміть за основу наведені в статті рецепти.

Деякі господині додають у страву грибочки, попередньо обсмажені на олії. Загалом, все залежить від ваших смакових уподобань. І головне – не шкодуйте цибулі і зелені, тоді рубані котлетки виходять соковитими і ніжними. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!