У сучасної жінки практично все розписано похвилинно і втрачати вільну хвилинку, стоячи біля плити, готуючи вечерю, навіть для коханої людини або рідних, не кожна погодиться. Звичайно, голодом морити сім’ю теж не можна, ось тому і доводиться постійно шукати якісь компроміси.
Ви запитаєте: «Чи можливо, приготувати вечерю смачно і ситно, але при цьому витратити мінімум часу?». Відповідь – так. Приготування швидких, простих і при цьому смачних страв доступно кожному.
Швидкими і смачними стравами на вечерю є ті, приготування яких дозволяє готувати одночасно ще що-небудь. Припустимо, поставивши в духовку щось запікатися, можна швиденько зварганити салатик або іншу страву.
Так як же готувати швидку вечерю? Ми пропонуємо вам рецепти двох типів: основні страви та салати. І тоді ви самі зможете переконатися, що цілком можна за короткий час зготувати смачну вечерю.
Рецепти швидких і смачних страв
Картопля є універсальним продуктом, вона готується всілякими способами і завжди виходить смачною. Сьогодні ми будемо її запікати, кожен рецепт буде по-своєму гарний, а, головне, готуватися буде просто і швидко.
Картопля печена по-шведськи
Інгредієнти:
Картопля – 6 середніх;
Часник – два зубчики дрібненько нарізаних;
Оливкова олія – ложка;
Вершкове масло – 30 грам;
Морська сіль;
Чорний мелений перчик.
Приготування:
Розігріти духовку до 220 °C;
Покласти картоплю на дошку і розрізати майже до кінця з інтервалами близько чотирьох міліметрів;
Поставити картоплини на деко і покласти часник між щілинами;
Помазати зверху трохи вершковим маслом, потім – оливковою олією;
Посипати сіллю і меленим чорним перчиком;
Готується така картопля приблизно 40 хвилин до хрусткої скоринки.
Картопляна запіканка з цибулею і сиром
Склад:
Картоплини – п’ять середніх;
Яйця – п’ять курячих;
Вершків – 50 мілілітрів;
Сіль – щіпка;
Тертий сир – 300 грам;
Цибулина – маленька;
Сода – пів чайної ложечки;
Розтоплене вершкове масло – 100 міліграм;
Сметана – півсклянки;
Цибуля зелена для прикраси.
Спосіб приготування:
Варимо картоплю, зливаємо воду, товчемо і відставляємо;
У мисці збиваємо яйця, додаємо вершки, сіль, розмішуємо;
Додаємо в картоплю і розмішуємо до однорідної маси;
Кладемо цибулю і сир, соду і добре перемішуємо;
Змащуємо маслом форму для запікання викладаємо в неї суміш і розрівнюємо;
Випікаємо при температурі 230 градусів близько 40 хвилин або поки верхівка не зарум’яниться;
Даємо охолонути хвилин п’ять;
Розтоплюємо масло в маленькій каструльці;
Розрізаємо запіканку на порційні шматочки і подаємо з топленим маслом, сметаною і зеленою цибулькою.
Овочева запіканка «Південна»
Склад:
Кабачок – один середній;
Помідори – три;
Картоплини – три середні;
Олія – три ложки;
Борошно – дві ложки;
Молоко – дві склянки;
Яйце – одне;
Сіль;
Твердий натертий сир – сто грам.
Приготування:
Овочі нарізати тоненькими скибочками;
Дно форми для запікання змастити олією і укласти овочі внапуск, посолити;
Зварити соус: обсмажити борошно з олією, добавити молоко, безперервно помішувати, варити до загустіння;
Зняти з вогню, додати яйце, гарненько збити, посолити соус;
Залити овочі соусом;
Посипати сиром;
Запікати приблизно півгодини до рум’яної скоринки.
Що ж ще можна швидко і просто приготувати на вечерю?
Звичайно ж, піцу, яка завжди виручить і не залишить нікого голодним. А приготована за цим рецептом піца ще й заощадить ваш час.
Піца за 5 хвилин на сковороді
Склад:
Сметана – чотири ложки;
Майонез – чотири ложки;
Яйця – два;
Борошно – дев’ять ложок без гірки;
Сир.
Приготування:
Всі інгредієнти перемішати (крім сиру), отримавши рідке, як сметанка тісто. Вилити його на сковорідку, попередньо змащену олією, і наверх покласти начинку на ваш смак (томати, шинка, солоні огірочки, ковбаски, маслини, помідори та ін.);
Залити майонезом і зверху посипати товстим шаром сиру;
Поставити сковорідку на плиту буквально на пару хвилин, вогонь великий не робити;
Сковорідку відразу накрити кришкою, як тільки сир трошки розплавиться – піца готова.
Звичайно ж, будь-яке швидке і просте приготування вечері повинно включати салати, без яких нікуди.
Рецепти салатів
“Паріжель”
Склад:
Очищений огірок;
Помідор;
Солодкий перчик;
Три столові ложки консервованої кукурудзи;
Копчений окіст (без шкірки і кістки);
Ложка майонезу;
Сіль, перчик за смаком;
Кріп.
Приготування:
Огірочки шаткуємо тонкою соломкою;
Філе копченої курки розбираємо на волокна, додаємо до огірків;
Інші овочі нарізаємо невеликими шматочками, додаємо кукурудзу;
Солимо, перчимо, додаємо майонез, перемішуємо.
Смачний свіжий салатик готовий!
Салат з сиром «Сулугуні»
Склад:
Яйця – два;
Огірок свіжий – два;
Крабові палички – упаковка;
Сир сулугуні – 250 грам;
Майонез – 150 грам.
Приготування:
Збиваємо яйця і підсмажуємо два яєчних млинця;
Охолоджуємо їх і нарізаємо соломкою;
Також нарізаємо огірочки і крабові палички;
На кілька частин розрізаємо косичку сиру, щоб отримати не дуже довгу соломку;
Потім просто змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.
Салат з помідорів з цибулею і руколою
Склад:
Рукола;
П’ять помідорів;
Ріпчаста цибулька;
Дві ложки оливкової олії;
Ложка бальзамічного оцту;
Лимонний сік;
Сіль.
Приготування:
Розігріти на сковорідці оливкову олію, бальзамічний оцет;
Обсмажити протягом декількох хвилин в цій суміші цибульку, порізану кільцями;
На тарілку викласти шар помитої і висушеної рукколи;.
Порізати томати кружечками;
Викласти поверх рукколи другим шаром;
Посолити помідори;
В останню чергу викласти обсмажену цибулю;
Збризнути лимонним соком і можна подавати.
«Ніжність»
Склад:
200 грам відвареного філе;
150 грам консервованих ананасів;
100 грам твердого сиру;
Зубчик часнику;
Майонез;
Мелений чорний перчик;
Сіль.
Приготування:
Відварене куряче м’ясо нарізати соломкою або кубиками;
З ананасів злити рідину, а потім порізати кубиками;
Сир натерти на тертці;
Часник пропустити через прес, можна дрібненько посікти ножем;
З’єднати його з майонезом;
В посуд викласти куряче м’ясо, ананаси, сир;
Заправити майонезною сумішшю;
За смаком посолити і поперчити;
Розкласти по порційним салатницям, прикрасити крапельками майонезу і зеленню;
Приємного апетиту!
Салат з кукурудзою, квасолею, куркою і…
Склад:
Дві курячі грудки;
Баночка консервованої кукурудзи;
Баночка консервованої червоної квасолі;
Середній зелений перчик;
Два середніх помідора;
Цибулина;
Петрушка;
Приправка для курки.
Соус:
1/3 склянки рафінованої олії;
Три ложки оцту;
Три ложки гірчиці;
Дві ложки рідкого меду;
Два зубчики часничку;
Пів чайної ложки чебрецю.
Приготування:
Філе промиваємо і висушуємо, нарізаємо кубиками, посипаємо зверху приправкою;
Кладемо в холодильник на годину, потім обсмажуємо;
Кукурудзу і червону квасолю проціджуємо;
Зелений перчик чистимо, промиваємо та нарізаємо великими кубиками;
Помідори ріжемо великими кубиками, злегка віджавши сік;
Цибулю чистимо і нарізаємо теж кубиками;
Рубаємо дрібненько петрушку;
Чистимо і вичавлюємо часничок;
Додаємо курочку;
Для соусу змішуємо:
оцет, гірчицю, олію, рідкий мед, часник, чебрець і залишаємо на півгодини;
У миску викладаємо: курочку, червону квасолю, кукурудзу, зелений перчик, помідори, цибулю, петрушку і заливаємо соусом.
Приємного апетиту!
Також для вечері на швидку руку можна приготувати лаваш з різними начинками: овочевими, м’ясними, в доповнення його можна підсмажити. Від такої вечері діти і чоловік точно будуть в захваті!
На завершення можна тільки додати. Зовсім неважливо, що було приготовано на вечерю – будь то смажена картопля або салат.
Самими смачними і корисними стравами завжди вважаються ті, які готуються від чистого серця з любов’ю, а найкращими засобами від втоми – слова подяки близьких і рідних за цю вечерю.
Сподіваємося, що ми змогли відповісти на ваше питання: «Що приготувати на вечерю швидко і смачно?».