Сьогодні, коли існує величезна кількість різновидів кавових напоїв, вибрати якийсь один дуже складно. У кафетеріях цілком можна загубитися у розмаїтті кавових коктейлів та звичайних видів кави.
Але для тих, хто просто хоче насолоджуватися терпким смаком свіжозавареної кави, зробити вибір значно простіше.
Сьогодні ви можете зустріти лише сім основних видів еспресо:
Як бачимо, список не дуже великий, але кожен вид відрізняється від іншого якимись своїми приголомшливими особливостями, що роблять його незабутнім і оригінальним. Так що якщо вам хочеться навчитися готувати смачну каву, то варто починати з звичайного, поступово переходячи на більш складні види цього чудового напою бадьорості.
Щоб зробити каву еспресо, вам, перш за все, потрібно визначитися з сортом. В принципі, для приготування даного напою в домашніх умовах краще всього вибирати кави еспрессо в обсмажених зернах.
найсмачніша кава виходить в тому випадку, якщо було використано кілька сортів одночасно. Найчастіше комбінують арабіку і робусту. А скільки потрібно кожного виду, залежить від ваших індивідуальних переваг. Так кавуся виходить запашним і дивовижно смачним. Так що радимо вам спробувати приготувати каву з такої дивної суміші!
Не варто також забувати і про розчинну каву еспресо. Я думаю, кожен з нас хоча б раз у житті пробував подібний продукт. До його плюсів можна віднести швидкість приготування, відносну дешевизну і наявність в будь-якому магазині або супермаркеті.
Але такий розчинний напій далеко не всім до смаку, та й п’ють його скоріше у виняткових випадках, коли часу або можливості приготувати нормальний повноцінний кавовий напій немає.
У нашій статті ми пропонуємо вам кілька варіантів того, як приготувати каву еспрессо в домашніх умовах. У деяких випадках вам необхідно мати вдома кавоварку, а в деяких – достатньо звичайної турки.
Для нашого першого рецепта вам знадобиться сам кави, бажано в зернах, 1 чайна ложка, півсклянки холодної води, пів чайної ложки цукру і трохи солі, буквально на кінчику чайної ложечки.
це Все, крім води, пересипається в турку і перемішується. Потім, ставимо турку на вогонь і трохи прогріваємо нашу суху складову майбутнього напою. Після того як суміш стала теплою, додаємо в турку воду і ставимо її на вогонь. Коли каву почне підніматися, знімаємо його з вогню і даємо трохи охолонути.
Потім знову ставимо на вогонь. Наступного разу, коли рідина почне підніматися, потрібно різко зняти кави з вогню і прикрити турочку блюдцем. Через 3-4 хвилини кави вже настоїться і буде готовий;
А тепер навчимося варити еспресо по-сербськи. Для цього вам потрібно налити в турку холодної води з цукром. Турку ставимо на вогонь і чекаємо поки вода не закипить. Потім додаємо мелений кави, після чого знову ставимо турочку на вогонь. Тепер вже доводимо каву до кипіння і знімаємо з вогню. Ось і готовий наш приголомшливий кави.
Як бачите, рецептів приготування цього ароматного напою дуже багато і вибрати кращий ви повинні самі. Так що дочитывайте нашу статтю, беріть кавовий порошок і йдіть на кухню варити каву.
А от коли спробуєте кілька варіантів приготування, тоді і виберіть найбільш підходящий для вас особисто. Удачі!