Майонез є найбільш популярним соусом, який використовують для приготування величезної кількості страв. У промисловому виробництві застосовують різні барвники, емульгатори, загусники та інші речовини, які негативним чином впливають на діяльність людського організму. Все це потрібно для того, щоб продукт тривалий час стояв на полицях магазинів і не псувався.
До складу класичного майонезу повинні входити тільки такі інгредієнти: оливкова олія, жовтки, цукор, сіль і лимонний сік. Як видно, ніяких «Е» в рецепті не повинно бути, а якщо подивитися на упаковку, то там їх дуже багато.
Оскільки з кожним днем кількість людей, які стежать за своїм харчуванням, збільшується, готувати соус можна в домашніх умовах.
Є кілька різних рецептів, які відрізняються складом інгредієнтів і смаком. Крім цього, можна проводити кулінарні експерименти, що дозволить отримати оригінальний варіант.
Найбільш поширений варіант, яким користуються вже багато часу. Готовий продукт буде мати жовтуватий відтінок.
Інгредієнти:
Процес приготування:
Можна збивати масу у блендері, який значною мірою полегшує роботу, але багато хто воліє користуватися старим методом – віночком. У ємність покладіть яйце, гірчицю, сіль і цукор, і все гарненько збийте.
Не припиняючи перемішувати, тонкою цівкою вливайте оливкову олію. Важливе правило – не збивайте занадто швидко або повільно. Коли соус почне прилипати до вінця, можна вважати, що він готовий. Якщо хочеться отримати більш світлий відтінок, то додайте сік лимона або ж бальзамічний оцет.
Такий варіант рекомендується використовувати при наявності блендера зі спеціальною насадкою, що в значній мірі прискорить процес приготування. Якщо такої техніки немає, то беріть віночок.
Інгредієнти:
Процес приготування:
З’єднайте всі інгредієнти, крім масла і почніть збивати. Коли маса стане однорідною, і ви помітите, що вона густіє, почніть додавати олію невеликими порціями. Як тільки ви досягнете бажаної консистенції, можна вважати, що соус готовий.
Для багатьох такий варіант вважається незвичним, але за зовнішнім виглядом і смаком він не буде, ні в чому поступатися традиційному соусу.
Інгредієнти:
Процес приготування:
Молоко не повинно бути холодним, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь. До нього додайте олію і збийте блендером, а ось міксер не рекомендується використовувати. Не зупиняйтеся, поки консистенція не стане густіти. Потім відправте туди інші інгредієнти, і збивайте ще 5 сек. В результаті ви побачите, що і без яєць вийшов смачний, а головне, корисний майонез.
Цей варіант призначений для справжніх гурманів. Крім цього, яйця перепела дуже корисні. Готувати соус з них також просто.
Інгредієнти:
Процес приготування:
Цей майонез також робимо за допомогою блендера, але пам’ятайте, що якщо у вас його немає, то віночок також підійде. Змішайте протягом 1 хв. всі інгредієнти, крім олії. Продовжуючи збивати, почніть вливати олію. Робіть це, поки соус не стане густим.
Цей варіант підходить для вживання в пост, а також він призначений для людей, які бажають позбутися зайвої ваги.
Інгредієнти:
Процес приготування:
Щоб зробити майонез, розділіть бульйон на дві частини. У першу половину покладіть крохмаль і перемішайте. Іншу частину доведіть до кипіння і з’єднайте з крохмалистим бульйоном. На невеликому вогні помішуйте до того, як консистенція стане густіти.
Вимкніть і залиште остудитися. В результаті суміш повинна нагадувати кисіль. Щоб вийшов майонез, додайте інші інгредієнти і все гарненько збийте. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте олію.
Для любителів гостренького, рекомендується вибирати саме цей варіант.
Інгредієнти:
Процес приготування:
Робити все треба, як і в попередніх варіантах, тобто з’єднайте всі інгредієнти, крім олії і гарненько їх збийте блендером. Після тонкою цівкою вливайте олію і продовжуйте перемішувати до отримання необхідної консистенції.
Якщо соку лимона немає, то можна використовувати цей варіант
Інгредієнти:
Процес приготування:
В ємність покладіть жовтки, гірчицю, сіль і чайну ложку оцту. Перемішайте і блендером або міксером збийте до отримання однорідної маси. Після цього тонкою цівкою вливайте олію, поки не отримаєте бажану густу консистенцію. Для поліпшення смаку можна використовувати і інші інгредієнти.
У кожної господині є свої унікальні секрети, які допомагають поліпшити смак і зовнішній вигляд соусу.
Розглянемо основні рекомендації:
Враховуйте, що домашній майонез містить тільки натуральні продукти, його варто зберігати тільки в холодильнику і не більше ніж 4 доби.
Ми представили основні рецепти приготування популярного майонезу в домашніх умовах. Тепер ви зможете готувати для своєї родини корисний соус та страви на його основі. Пам’ятайте про те, що можна на свій розсуд додавати різні інгредієнти для поліпшення смаку.