У всіх італійських ресторанчиках і в більшості наших закладів поряд з оливковою олією, сіллю і перцем на столах стоїть пляшка з винною есенцією. Для чого її використовують? Давайте розберемося!
Винна кислота прийшла до нас з середземноморської кухні. Основу цієї кухні становить оливкова олія, червоне вино, свіжоспечений хліб власного виробництва і, безумовно, винний оцет. В останні роки цей продукт став домінуючим в американських ресторанах і закріпився в домашньому раціоні американців, і, нарешті, цей цікавий інгредієнт дійшов і до нас.
Пропонуємо вам ознайомитися із правилами того, як робиться винний оцет та дізнатися яка від нього користь і шкода.
Хороший продукт виробляється в Іспанії з найкращих сортів винограду. Виноградна есенція за смаковими якостями та ароматом відрізняється від подібних продуктів, які містять кислоту, і саме тому вона успішно використовується в кулінарії.
Яблучний оцет, як відомо, використовується кулінарами як приправа, а ось виноградний в основному для маринування. Закордонні лікарі призначають цей продукт не тільки, як приправу, але і для здоров’я.
Наприклад, всім відомо, що гарне червоне вино містить безліч корисних речовин, як, припустимо, резвератрол. Окрім цього, у ньому знаходиться полиферол, антиоксиданти, кислоти, вітамін С, калій, фтор, залізо, магній, марганець.
Але не всі люди вживають алкоголь, а ось приправити салат з кисленькою заправкою може кожен.
Зокрема, цей продукт використовується:
Приймають винну есенцію по одній чайній ложці на 200 мл води перед їжею. Після прийому обов’язково слід прополоскати ротову порожнину чистою водою, щоб не постраждала зубна емаль.
Примочки з винною есенцією при подагрі і відкладенні солей знамениті своєю ефективністю. Для цього слід намочити тканину у воді, в якій один до одного розведена кислота, накласти компрес на хворе місце і залишити так, поки повністю не висохне. Робити так слід 10-20 разів протягом місяця.
Цей засіб застосовують при масажі проблемних ділянок з целюлітом, а також для підтяжки шкіри тим, хто використовує експрес-методи схуднення.
Однак навіть настільки невинний домашній засіб має побічні ефекти і протипоказання. Наприклад :
Також не варто використовувати цей засіб при прийомі кисломолочних продуктів і пробіотичних засобів, оскільки кислота знижує корисні властивості цих продуктів.
Виноградна кислота порушує засвоєння таких рослинних білків, як пшениця, боби, квасоля, горох, нут, соя. У поєднанні ці продукти дають здуття живота. Також в вегетаріанському меню не слід поєднувати кислоти з великою кількістю печеної і смаженої картоплі. У будь-якому випадку, якщо ви відчули якесь нездужання варто припинити прийом цього засобу.
Зробити винний оцет в домашніх умовах насправді зовсім нескладно. Головна умова цього процесу – це наявність відмінного вина в основі виробництва.
Наступний рецепт приготування найвідоміший і найчастіше використовуваний в Португалії. Його використовують у національній кухні країни з давніх часів. Приготування цього продукту є глибокою традицією.
Є два види кислоти – біла і червона. Колір залежить від обраного вина. Для виробництва червоного найкраще підходять сорти вин каберне. Хороший оцет містить 6-8% кислотності.
Отже, щоб зробити хороший продукт вам будуть потрібні :
Виноградну есенцію з успіхом застосовують при вирішенні таких завдань :
Винний оцет має безліч рецептів приготування. Серед них і приготування цієї кислоти на дріжджах, а також з виноградного соку. Господині, які віддають перевагу французької кухні, часто стикаються з тим, що їм потрібно чимось замінити винний оцет через його відсутність.
В такому разі можна замінити даний продукт сухим білим або червоним вином. Все залежить від того, що ви хочете приготувати – вишукане м’ясо, ніжний соус або легкий салат. Для таких цілей підходять вина наступних сортів: ” Каберне”, ” Мерло”, ” мальбек”.
Готуйте із задоволенням і користю!
У Греції славиться винний оцет, я коли приїхала до Греції шукала столовий оцет а постійно натикалася на винний… Дякую за рецепт
Яблучний оцет ми з чоловіком робимо давно і використовуємо його і в їжу і зовнішньо. А ось винний оцет робимо за вашим рецептом вперше. Технології схожі і повинно все вийти!