М’ясна запіканка в мультиварці: смачні рецепти
Ні для кого не секрет, що з появою мультиварок життя сучасних господинь стало набагато простіше. І це не дивно, адже більшу частину роботи ця чудо-машина бере на себе.
Сьогодні ми розглянемо, як приготувати м’ясну запіканку в мультиварці.
Дієтична запіканка для цінителів правильного харчування
Розглянемо фоторецепт м’ясної запіканки в мультиварці, яку по праву відносять до дієтичних і корисних страв. Дійсно, страва з курячого філе в поєднанні з овочевим міксом містить мало жирів і калорій.
Склад:
- 0,5 кг м’яса курки;
- 250 г брокколі;
- 250 г стручкової квасолі;
- 1 ч. л. олії оливи;
- 100 г моркви;
- гілочки свіжої зелені;
- сіль і суміш перців.
Приготування:
- Моркву чистимо і подрібнюємо блендером.
- Філе курки промиваємо, нарізаємо кубиками і подрібнюємо блендером до консистенції фаршу.
- Броколі розбираємо на суцвіття, при необхідності нарізаємо.
- З’єднуємо всі інгредієнти: курячий фарш, квасолю, брокколі і моркву.
- Приправляємо сіллю, сумішшю перців і ретельно перемішуємо.
- Чашу мультиварки змащуємо оливковою олією і викладаємо в неї отриману суміш.
- Виставляємо режим «Випічка» і протягом півгодини готуємо запіканку.
- Після звукового сигналу залишаємо страву під закритою кришкою в мультиварці хвилин на п’ятнадцять.
- Витягаємо запіканку, нарізаємо і подаємо до столу.
Запіканка з вершковими нотками
Пропонуємо рецепт приготування м’ясної запіканки в мультиварці з капустою. Додамо вершки і яйця, і наша страва заграє новими смаковими фарбами. Фарш для цього рецепту краще вибирати курячий або индичий.
Склад:
- 0,5 кг капусти;
- 0,5 кг фаршу;
- цибулина;
- морква;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. сухарів для панірування;
- олія соняшникова;
- 2-3 зубчики часнику;
- 120 мл вершків;
- суміш спецій і кухонна сіль.
Приготування:
- Підготуємо овочі: очистимо і промиємо їх, цибулю подрібнимо кубиками, а моркву натремо.
- Виставляємо в мультиварці режим «Смаження» і пасеруємо овочі 5-7 хвилин. Не забуваємо помішувати.
- Капусту шаткуємо й викладаємо до інших овочів у мультічашу. Додаємо суміш спецій, солимо і готуємо, перемішуючи, п’ятнадцять хвилин.
- Тепер додаємо фарш, перемішуємо і смажимо, доки він не знебарвиться.
- Яйця змішуємо з вершками, додаємо сухарі для панірування і збиваємо.
- Вливаємо яєчно-вершкову суміш у мультічашу, перемішуємо і розрівнюємо.
- Виставляємо режим «Випічка» на півгодини.
- По закінченні програми залишаємо запіканку в мультиварці на 15 хвилин, потім витягуємо її, нарізаємо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Смачний і корисний обід для всієї родини
Пікантною на смак і дуже ситною виходить м’ясна запіканка з рисом. А головне, що крупу нам не потрібно попередньо відварювати. Весь процес приготування смачної вечері займе у вас лічені хвилини.
Склад:
- 300 г свино-яловичого фаршу;
- 120 г пропареного рису;
- 180 мл відфільтрованої води;
- 60 мл молока;
- 1 яйце;
- олія рослинна;
- гілочки зелені;
- сіль;
- суміш спецій.
Приготування:
- Рис промиваємо, як кажуть, у семи водах. З’єднуємо його з фаршем, приправляємо спеціями і сіллю, перемішуємо.
- Тепер вбиваємо яйце, додаємо відфільтровану воду, молоко і подрібнену зелень. Все гарненько розмішуємо. У нас вийшла суміш рідкої консистенції.
- Мультічашу злегка змащуємо олією і виливаємо в неї майбутню запіканку.
- Встановлюємо режим «Випічка» на годину і готуємо до звукового сигналу. Увага: не повинно залишитися рідини, якщо потрібно, додайте ще трохи часу.
- По закінченні режиму залишаємо запіканку в мультиварці ще хвилин на 15 і подаємо до столу.
Картопляно-м’ясна запіканка в мультиварці
Даний рецепт вражає своєю простотою і дивовижним результатом. М’ясо з картоплею під сирною скоринкою оцінять всі ваші домочадці без винятку. Спробуємо?
Склад:
- 5-6 картоплин;
- 0,5 кг фаршу;
- 100 г сиру;
- цибулина;
- 2 яйця;
- олія рослинна;
- поварена сіль.
Приготування:
- Цибулю подрібнюємо і змішуємо з фаршем. Солимо і перемішуємо.
- Картоплини чистимо і разом з сиром натираємо на середній тертці.
- Вбиваємо в картопляно-сирну суміш яйця і добре розмішуємо.
- Змащуємо мультічашу олією і викладаємо першим шаром половину сирно-картопляної суміші.
- Наступним шаром розподіляємо фарш.
- І останнім шаром викладаємо картоплю з сиром.
- Готуємо в режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин, а потім залишаємо в режимі «Підігрів» на 15 хвилин.
- Виймаємо мультічашу і акуратно перевертаємо її, намагаючись, щоб запіканка не розвалилася.
Варіантів приготування запіканок з м’ясом досить багато. Так, можна додати грибочки або улюблені овочі – кабачки, баклажани, солодкий перець, помідори та ін. Деякі готують запіканку з макаронами. Загалом, сміливо експериментуйте і створюйте власні кулінарні шедеври. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!