Сьогодні в магазині можна в будь-який час купити сир, але він ніколи не зможе зрівнятися з продуктом, зробленим своїми руками. По-перше, це пов’язано зі справжнім запахом і смаком. По-друге, можна контролювати свіжість і якість готового продукту.
Багато господинь вважають, що готувати сир в домашніх умовах складно, але насправді, якщо знати деякі правила, процес не повинен викликати жодних труднощів.
Варто зауважити, що киснути молоко має при кімнатній температурі, оскільки в холодильнику воно швидше зіпсується, а не прокисне. У тому випадку, якщо потрібно прискорити процес скисання молока, можна додати в нього трохи сметани або готового сиру, а от кефір або йогурт використовувати не рекомендується.
Почнемо з самого простого і популярного рецепта, який вже не раз був перевірений багатьма господинями. Використовували його ще наші пращури в час київської Русі. Молоко можете використовувати і домашнє, і покупне. У першому випадку підсумковий продукт буде більш смачним, але і жирним. Не рекомендується для початку використовувати багато молока, оскільки перший раз можна вважати експериментальним, щоб мати можливість у подальшому удосконалити процес. Для першого разу візьміть 1 л кислого молока.
Кроки приготування:
Для приготування смачного домашнього продукту необхідно використовувати каструлю, в якій є функція ручного налаштування температури. Сир у підсумку виходить розсипчастим і зовсім не кислим. Необхідно також підготувати 1 л скислого молока.
В мультиварці готується сир так:
Раніше готували сир тільки з молока цієї тварини, тому такий рецепт вважається традиційним. До того ж цей продукт дуже корисний для здоров’я, як дорослої людини, так і дитини. Варто відзначити, що сир з козячого молока не викликає алергії. Для цього рецепта необхідно взяти 1 л молока і 3 щіпки солі.
Кроки приготування:
Перевага цього варіанту приготування полягає в тому, що не потрібно стояти над плитою і контролювати перебіг процесу. Необхідно взяти 1 л молока і 0,5 л кефіру.
Кроки приготування:
Можливо, когось і здивує той факт, що приготувати цей кисломолочний продукт можна і в мікрохвильовці.
Процес дуже простий і швидкий, який виручить, коли зовсім немає часу на готування. 2 л кислого молока вилийте в посудину з кришкою, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі.
Потужність встановіть на 750 Вт, а час на 15 хв. Після звукового сигналу дайте масі охолонути, а потім, відокремте сироватку за допомогою марлі і отримаєте готовий сир.
Ми представили вам найбільш популярні варіанти приготування смачного і ніжного сиру з кислого молока. Приємного апетиту.