Курка – це нежирний продукт, тому після термічної обробки багато людей скаржаться на те, що м’ясо сухе і зовсім несмачне. У відвареному вигляді м’ясо птиці використовують для приготування різних страв-салатів, закусок, супів тощо. Саме тому варто знати, як курку відварити правильно, щоб вона була соковитою і смачною.
Загалом, кухарі розкривають деякі секрети, якими може користуватися будь-яка людина. Процес відрізняється залежно від призначення продукту.
Купуючи птицю цілою, багато господинь стикаються з тим, що не знають, як її приготувати і в підсумку зупиняють свій вибір на запіканні. Тушку можна відварити, що дозволить отримати дієтичну, але при цьому не менш смачну страву.
Необхідні інгредієнти:
Процес приготування
Багатьох господинь цікавить питання: скільки варити курку, щоб вона не була сухою? Все залежить від віку птиці. Тобто чим вона старша, тим більше часу знадобиться. Почніть із овочів, які потрібно очистити і помити. Тушку треба розчленувати по суглобах на окремі шматки курки. Їх гарненько промийте в проточній воді і покладіть у каструлю з теплою водою.
Доведіть до кипіння, періодично знімаючи пінку, що утворилася. Коли м’ясо буде наполовину готове, додайте цілу цибулину і морквину, попередньо розрізану на 3 частини. Варіть ще приблизно 25 хв, а потім залиште остигати в бульйоні. Після цього м’ясо можна вважати готовим.
Розглянутий нижче рецепт дозволить отримати дуже смачне і ароматне м’ясо, яке можна вживати як окрему страву або ж використовувати для більш складних страв.
Необхідні інгредієнти:
Процес приготування
Загалом, можна використовувати абсолютно різні спеції і прянощі. Налийте в каструлю воду або вже готовий бульйон і додайте туди цибулю, попередньо розрізану на 4 частини, зелень, сіль, часник і вибрані спеції. До речі, солі рекомендується додати трохи більше, ніж зазвичай. Доведіть до кипіння і залиште на кілька хвилин.
З філе видалити плівки, оскільки воно має бути ідеально чистим. Розділіть на частини і відправте в каструлю. Дочекайтеся, як рідина знову закипить, і відлічіть рівно 2 хвилини. Після цього накрийте каструлю кришкою, вимкніть вогонь і залиште на півгодини. У підсумку ви отримаєте дуже смачне, а головне, соковите м’ясо.
Цей оригінальний спосіб варіння птиці для багатьох залишається невідомим. Процес приготування нескладний і впоратися з ним зможе кожен охочий. Кількість продуктів розрахована на 5 порцій.
Необхідні інгредієнти:
Процес приготування
Щоб правильно приготувати страву, спочатку треба розкачати тісто. Для цього стіл посипте невеликою кількістю борошна і розкачайте пласт, щоб його товщина була приблизно 1,5 см. Ширину і довжину розраховуйте залежно від посуду, куди ви будете викладати тісто і курку. Тушку розділіть на шматки, гарненько потріть сіллю і пропущеним через прес часником.
Потім розкладіть їх рівним рядом на тісто так, щоб між ними залишалася невелика відстань. Зверху викладіть подрібнену цибулю, кріп, чебрець і перець. На кожен шматочок покласти трохи вершкового масла. Розділіть тісто на порції і загорніть ним м’ясо. Защипайте краї, щоб не розгорталося. Зверху змастіть все збитим яйцем. Шматочки загорніть у марлю і покладіть у каструльку швом угору.
Тепер безпосередньо з’ясуємо, як м’ясо курки відварити в тісті. Залийте все до половини теплою водою і додайте сіль. Використовуючи вилку, зробіть у тісті кілька проколів, щоб виходила пара. Закрийте каструлю кришкою і варіть на мінімальному вогні протягом 25 хв. Після закінчення цього часу страва вважається готовою.
Ця техніка дуже популярна останнім часом, оскільки вона дозволяє приготувати практично будь-яку страву.
Необхідні інгредієнти:
Процес приготування
У мультиварці готувати птицю дуже легко. У чашу покладіть м’ясо, подрібнену на крупній тертці моркву і нарізаний корінь петрушки. Налийте воду так, щоб вона покривала всі продукти.
Виберіть програму «Тушкування» або «Суп» і встановіть таймер на 1,5 год. Важливо перед закипанням зняти пінку.
Після сигналу, можна їсти смачне м’ясо.
Часто купивши птицю на ринку, можна зіткнутися з тим, що вона виявляється старою. Але не варто засмучуватися, оскільки є кілька секретів, щоб у результаті отримати смачну страву. Насправді є можливість визначити – м’ясо старе чи ні: це можна побачити за станом шкіри. Так, шкіра птиці «у віці» має жовтий відтінок і груба на дотик. Про її прожитих роках також скаже твердість кільової кістки, яка у старої тушки зовсім не гнеться при натисканні.
Необхідні інгредієнти:
Процес приготування
Щоб приготувати м’ясо смачно, варто чітко йти за інструкцією. Курку покладіть у каструлю, налийте холодну воду і поставте на великий вогонь. Коли рідина закипить, зніміть піну, зменшіть газ і готуйте ще приблизно 35 хв. Після цього покладіть сіль, овочі і варіть при слабкому кипінні на мінімальному вогні. На це в середньому піде приблизно 2,5 год.
Салати з м’ясом дуже популярні, оскільки вони ситні й смачні. Птиця у такому випадку повинна зберегти свій смак.
Необхідні інгредієнти:
Процес приготування м’яса для салату
Воду доведіть до кипіння і тільки потім покладіть туди курку. Коли все повторно закипить, рідину злийте і налийте нову воду. Знову доведіть до кипіння і зніміть піну, яка утворилася. Потім покладіть туди інші інгредієнти. З’ясовуючи те, як для салату відварити курку, варто сказати, що чим більше зелені ви будете використовувати, тим пахучішим буде бульйон і м’ясо.
Ще одна важлива рекомендація – можна стебла зелені зв’язати в пучок і опустити їх у воду, а після приготування видалити. Вся справа в тому, що саме в них найбільше вітамінів і ароматів. Коли після закладки овочів рідина знову закипить, вогонь знизьте до мінімуму, відкрийте кришку каструлі і продовжуйте варити до готовності.
Птицю потрібно гарненько промити, покласти в холодну воду і довести до кипіння на великому вогні. Після цього рідину злийте. Потім знову залийте все холодною водою і поставте на мінімальний вогонь. Настав час дізнатися, скільки варити м’ясо. На варіння у вас піде приблизно 2 год. Але слідкуйте, щоб не було сильного кипіння. За годину до закінчення варіння додайте спеції і цибулю.
Після цього бульйон процідіть. Щоб рідина стала більш прозорою, приготуйте відтяжку. Для цього пропустіть м’ясо через м’ясорубку, додайте кістки і крильця. Усе залийте холодною водою і залиште настоюватися на холоді 2 год.
Туди ж покладіть збиті білки, сіль і все ретельно перемішайте. У приготовлений бульйон покладіть відтяжку, доведіть до кипіння і варіть протягом 1,5 год на мінімальному вогні. Зніміть із вогню і процідіть.
Тепер ви знаєте, як відварити курку, щоб вона була смачною і соковитою. Дотримуючись вище розглянутих рекомендацій, ви зможете швидко приготувати оригінальну страву зі звичних інгредієнтів.