Арахіс – дуже популярний вид продукту на нашому ринку. Сирої або горіх смажений з різними смаковими добавками в магазинах представлений в широкому асортименті.
Перевага смаженого арахісу в тому, що він має приємний смак. Але багато хто воліє купувати сирий очищений або шкаралупі і готувати його так, як душа забажає.
до Речі, арахіс – це земляний горіх, який пускає зав’язі в землю для того, щоб дозріти. Він більше відноситься до сімейства бобових, ніж до горіхів. Його використовують з дуже давніх часів. Першими споживачами даного горіха є корінні жителі Америки.
Оскільки на її території була знайдена ваза у формі арахісу в шкаралупі. Після відкриття Христофором Колумбом Америки земляний горіх почав свою подорож по різних країнах світу.
Американський агрохімік Дж. Карвер з 1903 року почав дослідження над ним, в результаті чого винайшов близько 300 продуктів. Це були і ліки, і напої, і барвники, і косметика, і нові страви і т. д. У країнах, де росте вона даний продукт, його почали використовувати як корми для тварин.
А ви знаєте, що в земляному горісі калорійність на 100 грам складає 610 ккал, жирів – 50 грам, білків – 26 г, вуглеводів – 10 грам. Саме тому висока калорійність прожареної арахісу дозволяє швидко втамувати голод.
У його склад також входять вітаміни групи В, D, РР, амінокислоти, мінерали. А ось холестерин – відсутня, що позитивно впливає на роботу печінки, серця і головного мозку. Ці горіхи володіють жовчогінною дією, покращують увагу, пам’ять, слух, сприяють зростанню і оновленню клітин.
Це питання виникає відразу, як тільки принесли додому сирий арахіс.
Обсмажений горіх можна використовувати як закуску до пива, або додавати в різні ласощі, наприклад, торти, кекси, морозиво або булочки.
Додайте земляний горіх в салат, приправу або соус, і він додасть страві вишуканого смаку та пікантності.
Халва або паста з арахісу – це улюблена солодощі до чаю для багатьохдіток.
Отже, є кілька способів, як смажити арахіс:
Так як ми вже знаємо, як смажити арахіс, нам не буде важко приготувати з 250 грамів обсмаженого арахісу пасту. Засипаємо горіхи в потужний блендер. Збиваємо в крихту, потім – в пісок – грудки – гладку пасту.
Висипаємо в миску, додаємо дві ложки крупноизмельченного горіха. Така паста зі свіжою булочкою, що може бути краще?!
Будь-продукт потрібно вміти не тільки готувати, але і вибирати і зберігати. Арахіс – не виняток. Що ж потрібно враховувати при придбанні та зберіганні даного продукту?
Тепер ви знаєте як купувати, смажити і зберігати арахіс. Але найголовніше це те, що такі поживні горішки будуть гідним ласощами і корисним перекусом на всі випадки життя.
Готуйте їх самі, і ви відчуєте велику різницю між покупними і домашніми горіхами!