Багато хто любить майструвати власними руками різні вироби. Матеріалами для них може послужити практично все що завгодно. Так, наприклад, можна змайструвати з звичайних цукерок смачні букети, торт, ананас і навіть ялинку. За допомогою нехитрих прийомів можна створити квіти, які візуально нічим не гірше справжніх, а пахнути такі букети будуть шоколадом і карамеллю.
Якщо на яке-небудь зі свят ви хочете здивувати дорогу вам людину, то обов’язково дізнайтеся, як робити такі незвичайні подарунки з цукерок. Солодкі в прямому сенсі цього слова троянди порадують не менше, ніж справжні. До того ж вони не зав’януть поки їх не з’їдять.
Найпростіші вироби, солодкі квіти. Спочатку може здатися, що дуже складно змайструвати троянди з паперу так, щоб вони були схожі на живі квіти. Насправді ж для цього буде потрібно мінімум зусиль і невелика кількість матеріалів.
Вам потрібні наступні матеріали:
Принцип виготовлення загальний практично для всіх моделей.
Ці квіти майструвати простіше всього. Насамперед потрібно закріпити солодощі на бамбуковій паличці. Приклеюємо скотчем один кінець обгортки. Якщо ви працюєте з круглими цукерками у фользі, можна обернути їх на плівку, а кінці закріпити на паличці.
З гофрованого паперу, наприклад, рожевого кольору вирізаємо пелюстки для тюльпанів. На кожну квітку знадобиться 6 довгастих пелюсток. Закріплюємо їх навколо серцевини-основи за допомогою нитки: всередині – 3, зовні – теж 3.
Надаємо форму пелюсткам: зверху і приблизно по центру папір потрібно трохи розтягнути і вигнути. Склеюємо клеєм ПВА кінчики пелюсток між собою. Ніжку обмотуємо зеленою смужкою паперу, приклеюємо листочок.
Інші вироби виконуються таким чином. Різниця лише в кількості і формі пелюсток.
Для того щоб створити троянди потрібно вирізати з паперу, наприклад, червоного кольору круглі пелюстки, не менше 10-15 штук. Вигинаємо їх і робимо краї злегка хвилястими. Склеюємо їх навколо цукеркової серцевини по черзі, починаючи з найменших, формуючи квіти. Листочки вирізаємо серцеподібної форми і робимо зубчики по краях.
Ці квіти теж зробити дуже просто. Серцевину краще робити з цукерок з жовтою обгорткою. З білого паперу вирізаємо багато довгастих загострених пелюсток. Приклеюємо їх у два ряди на паличку. Злегка вигинаємо, розкриваючи центр ромашки. Листочки вирізаємо довгастими з дрібними зубчиками по краях.
Ці квіти робляться трохи інакше. Додатково знадобиться зелений дріт. З жовтого паперу скручуємо маленькі жовті кульки, всередину яких кладемо горішки або дрібне драже. Одягаємо їх на дріт, формуючи суцвіття. Листочки вирізаємо тоненькою «ялинкою».
Після того як квіточки були виготовлені, можна формувати самі букети. Можна зібрати їх оберемком і обернути кольоровою плівкою, папером або флористичною сіткою. Але більш цікавий варіант – скомбінувати солодкі вироби з справжніми живими квітами. Солодощі краще розташувати по центру, скріпивши кінці паличок між собою за допомогою нитки або дроту.
Свіжі квітки вставити між паперовими і по краях букета. Їх ніжки повинні бути довшими, ніж бамбукові палички, щоб букет можна було спокійно поставити у воду і не намочити саморобні елементи.
Ще один варіант – букети в кошику. В якості основи можна використовувати картон. Закріпіть його трохи вище дна кошика і зробіть в ньому отвори. Вставте в кожний з них смачні подарунки, а зверху обв’яжіть всю композицію стрічкою, щоб під вагою цукерочок вона не розпалася. Картонку замаскуйте красивим папером або мішурою. Такий презент буде ідеальним варіантом до 8 березня або дня народження.
Торт – невід’ємний атрибут цього свята. Без нього не обходиться жоден день народження. Справжніх ласунів можна порадувати, спорудивши торт з його улюблених цукерок. Як робити святковий торт з цукерок?
Озброїтеся наступними матеріалами:
Робити такий торт можна різними способами, але найцікавішим, мабуть, є наступний. Спочатку потрібно зробити основу. Вирізаємо коло і робимо надрізи до лінії позначення днища. Загинаємо краї, склеюємо по розрізам. Виходить кругла коробка. Вирізаємо кришку.
Якщо акуратно сформувати круглу форму вам важко, можна спростити процес і використовувати готову квадратну коробку. Тепер обклеюємо торт красивим пакувальним папером як зовні, так і зсередини.
По краях коробку обклеюємо батончиками. Всередину засипаємо цукерки, печиво, драже і інші солодкі подарунки. Накриваємо все це кришкою і обв’язуємо стрічкою. Зверху торт можна додатково прикрасити. До речі, якщо ви вже пробували робити солодкі букети, можете змайструвати троянди для прикраси кришки нашого виробу. Величезний плюс такого десерту – його можна їсти потроху і дуже довго.
Дуже цікавий варіант виробу – солодкий ананас. Робити його краще всього з цукерок, загорнутих в золотисту фольгу, щоб візуально наблизити схожість з цим фруктом.
Як робити ананас з шампанського і цукерок, матеріали:
Спочатку треба підготувати основу. Нею може послужити пляшка шампанського або вина. По-перше, це ідеальне доповнення до солодощів, а по-друге, її форма трохи нагадує ананас. Можна взяти і звичайну пет-пляшку. Знежирюємо поверхню основи. Тепер по одній потрібно приклеїти цукерки з допомогою пістолета. Останній ряд повинен бути на рівні етикетки на горловині.
Далі, ананас повинен просохнути. У цей час потрібно підготувати зелену верхівку. З стрічки або паперу вирізають довгасті листочки загострені. Обклеюємо ними горловину пляшки. Ножицями підвертаємо листочки. Ананас готовий! Можна заготовити такі символічні подарунки, якщо ви любите ходити в гості до друзів.
В багатьох у дитинстві улюбленим святом був Новий рік і причиною тому є зовсім не подарунки. Часто на новорічну ялинку батьки вішали смачні іграшки: мандарини, печиво, цукерки. А що якщо з останніх і зробити саму ялинку? Як зробити ялинку з дощику і цукерок?
Запасіться наступними матеріалами:
Найкраще скористатися швидковисихаючим термоклеєм. Для початку формуємо саму ялинку. Для цього аркуш картону звертаємо в конус і склеюємо його. Тепер з допомогою пістолета кріпимо цукерки до картонної основи. Обклеюємо всю площу конуса знизу вгору. Після цього обмотуємо картон дощиком, який зімітує зелені голки. Поверх нього прикрашаємо нашу красуню гірляндою. Тепер можна класти під неї декоративні подарунки.
Можна змайструвати ялинку за тим же принципом, що і ананас, використовуючи пляшку шампанського. Ще один варіант, особливо доречний у тому випадку, якщо солодощі загорнуті в фантики-бантики: картонний конус обгорніть дощиком, а цукерочки повісьте на нитку, приколюючи їх до основи за допомогою голок.
Як бачите, робити різні вироби з цукерок дуже просто і цікаво. До того ж це чудові подарунки з будь-якого приводу. На день народження можна змайструвати торт, на новий рік ялинку, на вечірку – ананас. А смачні букети порадують кожну дівчину, адже краще квітів можуть бути тільки солодощі! Робити такі вироби можна разом з дітьми, їм напевно це дуже сподобається.