Серед сучасних газових плит заслуговують вашої уваги вбудовувані конструкції. Такий різновид техніки добре вписується в інтер’єр сучасних кухонь і відповідає всім вимогам господині.
Вирішуючи, що краще – електричні або газові плити, визначитися не завжди просто, адже вибір залежить від ряду факторів. Багато господинь стверджують, що їжа, приготована на газу, набагато смачніше і зберігає свою свіжість трохи довше.
Так це чи ні, а справді, якщо у вашому будинку є газопостачання, при виборі духовки і плити, віддайте перевагу саме газовому її різновиду.
Головна відмінність новомодних вбудованих робочих поверхонь для приготування їжі в тому, що вони відрізняються від стандартних пристроїв різноманітністю свого дизайну. Також багатьох споживачів приваблює можливість використання різних матеріалів при виробництві вбудованої газової плити і духовки.
Ви можете купити обладнання з поверхнею для приготування їжі з нержавіючої сталі, скла або дзеркала. Часто жінки зупиняють свій вибір саме на газових або електричних вбудованих плитах, варильна поверхня яких виготовлена зі скла або дзеркала. Такий вибір дозволить надати дизайну кухні особливого шарму.
Незалежно від виду такого обладнання, воно чудово впишеться в загальний інтер’єр кухні, адже буде одним цілим зі стільницею. Велика різноманітність методів оформлення і матеріалів варильних панелей для приготування їжі, дозволить правильно підібрати підходящу модель кухонного обладнання.
Відмінним вибором для малогабаритної кухні стане двоконфорочна вбудована конструкція, яка і місця мало займає, і виконає всі покладені на неї функції.
Такі вбудовані електричні духовки і плити наділені наступними перевагами:
При виборі такого кухонного обладнання багато людей сумніваються: чи зможе вбудована панель вписатися в загальний ансамбль кухні. Насправді ніяких труднощів у цьому не виникає, а монтаж пристрою досить простий. Зазвичай джерелом живлення для такого кухонного обладнання є газовий балон, але маючи можливість, її краще підключити до стаціонарного газопроводу.
В процесі облаштування кухні багато-які господині часто стикаються з проблемою вибору відповідного варіанту обладнання для приготування їжі. Сучасні плити можуть бути газовими, електричними, індукційними, склокерамічними, кожна з них характеризується своїми особливостями, перевагами і недоліками.
На більшості кухонь раніше можна було побачити переважно звичайну керамічну електричну конструкцію. Зараз поверхні таких пристроїв істотно відрізняються, вони можуть бути виготовлені з таких матеріалів, як емаль, склокераміка, нержавіюча сталь.
Емальована поверхня може мати різний колір, такі пристрої недорогі по вартості і легко відмиваються від забруднень, що і є їх перевагою. Вбудована газова плита з склокераміки характеризується незвичайним, стильним дизайном, який дозволяє створити сучасний стиль приміщення.
Крім того, багатьох господинь вбудовані електричні плити із склокераміки привертають саме простотою догляду за ними. Однак, при виборі обладнання з склокераміки слід знати і про її недоліки: поверхня легко дряпається і тріскається при попаданні на неї гарячої рідини.
Нержавіюча сталь – ще один варіант матеріалу, з якого може бути виготовлена варильна панель. Вона дорожче емалі і має ряд переваг – не дряпається, легко миється, довго служить, з часом не тьмяніє.
Ще до того як відправитися в магазин за такою важливою покупкою, ви повинні визначитися, який саме тип варильної панелі вам потрібен: газова або електрична. При виборі другого варіанту вбудованих варильних панелей їжа буде готуватися довше, тому, що конфорки нагріваються і остигають певний час.
Вбудовувані дво-конфорочні електричні плити бувають таких видів:
Крім того, зверніть увагу: кожна електрична варильна панель відрізняється за способом управління. Вони можуть бути електромеханічними, електронними і механічними. Всі електричні варочні панелі наділені такими перевагами, як наявність зручної духовки з додатковими функціями, ну і найголовніше – вони максимально безпечні при правильному їх встановленні.
Але, вирушивши в магазин, ви можете зіткнутися з таким недоліком цього виду техніки, як висока вартість. Крім того, в процесі експлуатації багато господинь розчаровуються, так як електричні вбудовані дво-конфорочні варильні панелі безпосередньо залежать від електропостачання.
Широкий вибір сучасного обладнання для приготування їжі дозволяє кожній людині зробити цей процес максимально комфортним і приємним. Індукційна панель користується особливою популярністю серед сучасних людей.
І це не дивно, адже у такого різновиду кухонного обладнання є безліч переваг у порівнянні зі склокерамічною, електричною та газовою вбудованою двоконфорочною плитою. У чому ці переваги? Давайте спробуємо розібратися!
Перш за все, в індукційних варильних панелях набагато швидше нагріваються конфорки. При знятті з поверхні посуду кухонного обладнання, конфорки вимикаються автоматично, тому ви можете не турбуватися про те, що забули вимкнути її.
Дуже зручно контролювати задану температуру на відміну від газового полум’я та резистивного нагрівача електроплити. Догляд за індукційною вбудованою плитою дуже простий, адже з її поверхні легко видалити всі забруднення.
Однак, купуючи таку плиту, ви повинні знати, що готувати їжу на ній можна тільки в певній посуді. При роботі декількох конфорок одночасно вони не нагріваються на повну потужність, тому ви можете провести на кухні більше часу, ніж плануваали.
Яку плиту вибрати, вирішувати тільки вам, але щоб не розчаруватися в покупці, добре продумайте все до дрібниць.