Зовсім не вистачає часу на приготування смачної сімейної вечері? Ми підкажемо вам, як догодити всім домочадцям. Запіканка з пельменів «Ледача дружина» вам у цьому допоможе. З овочами, зеленню, грибочками, щавлем – вибирайте будь-який варіант! А приготувати її легко в мультиварці, духовці, на сковороді та у мікрохвильовій печі. Почнемо?

Приготуємо вечерю за лічені хвилини

Сьогодні нашу вечерю врятує запіканка «Ледача дружина» з пельменів. Поетапний рецепт ілюструє весь кулінарний процес. Від такої вечері не відмовиться навіть найвибагливіший гурман.

Склад:

  • 0,8 кг пельменів;
  • 2 цибулини;
  • 100 г твердого сиру;
  • 4 яйця;
  • 250 мл майонезу;
  • гілочки свіжої зелені;
  • сіль;
  • олія соняшникова;
  • перець мелений чорний.

Приготування:

  1. Цибулини очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Пасеруємо цибулю на олії до золотистого відтінку;
  2. Глибоке деко добре змастимо олією та поставимо його в духовку на кілька хвилин, щоб воно нагрілось. Тоді пельмені не прилипатимуть;
  3. Тепер викладемо самі пельмені. Розморожувати їх не потрібно. Приправляємо їх сіллю й перцем;
  4. Поверх пельменів викладемо пасеровану цибулю;
  5. В окремій ємності з’єднаємо яйця з майонезом. Майонез допускається замінити на сметану. Злегка солимо і перчимо, а потім збиваємо заливку для запіканки до однорідної консистенції;
  6. Заливаємо отриманою сумішшю пельмені;
  7. Сир натираємо на великій тертці і посипаємо ним майбутню запіканку;
  8. Готуємо страву в духовці при температурному порозі у 200 градусів приблизно 40 хвилин;
  9. Ліниву запіканку посипемо промитою і подрібненою зеленню та подамо до столу.

Порада від досвідчених хазяєчок! Якщо ваші пельмені злиплися і втратили первісний вигляд, не біда. Їх можна перетворити на дуже смачну страву. Для цього злегка розморозьте пельмені, поріжте їх на однакові частини, а потім покладіть у термостійкий посуд. Полийте заготовки соусом зі збитих з молоком курячих яєць і приправте сіллю та будь-якими спеціями. Посипте зверху страву подрібненим сиром і відправте у духовку або мікрохвильову піч на 20 хвилин.

Пельменна запіканка з пікантними нотками

Отже, нагадуємо, що сьогодні у нас в меню – запіканка «Ледача дружина» з пельменів. Рецепт, який ми зараз вивчимо, відрізняється від класичного тим, що спочатку пельмені потрібно обсмажити. Тоді запіканка заграє новими смаковими нотками.

Склад:

  • 200 г пельменів;
  • 100 г сметани;
  • 100 г сиру;
  • 1-2 ст. л. томатного соусу;
  • 2-3 часникових зубчики;
  • рафінована соняшникова олія;
  • сіль;
  • кріп;
  • улюблені спеції.

Приготування:

  1. У невеликій кількості олії обсмажимо пельмені. Нам потрібно, щоб вони мали кірочку золотистого відтінку. Потім викладемо пельмені у термостійку форму, змащену олією;
  2. Приготуємо заливку: змішуємо сметану з томатною пастою, видавимо туди ж часникові зубчики, посолимо і приправимо улюбленими спеціями. Перемішаємо до однорідності. Заливаємо отриманим соусом пельмені;
  3. Сир натремо на великій тертці і посипемо ним нашу страву;
  4. Запікаємо страву в духовці протягом 20-25 хвилин при температурному порозі у 180 градусів;
  5. Прикрашаємо пельменну запіканку кропом – і можна кликати домочадців вечеряти.

Пельмені та грибочки – ідеальне поєднання смаку

Як ви вже здогадалися, тепер ми будемо готувати пельменну запіканку з грибочками. Для цієї страви нам знадобляться порційні термостійкі формочки.

Склад:

  • 0,5 кг пельменів;
  • цибулина;
  • 0,5 кг грибів;
  • 200 мл нежирних вершків;
  • сіль;
  • купаж спецій;
  • олія рафінована;
  • 150 г сиру.

Приготування:

  1. Спочатку нам треба відварити пельмені, але не до готовності. Виймаємо їх з каструлі, коли вони спливуть;
  2. Цибулю очистимо і нашинкуємо півкільцями;
  3. Грибочки промиємо, обсушимо й наріжемо кубиками;
  4. Пасеруємо на олії цибулю, а потім додаємо у сковороду гриби. Смажемо все разом до рум’яного кольору;
  5. Тепер додамо вершки, кухонну сіль і купаж спецій. Перемішуємо і тушкуємо грибочки з цибулею у вершках протягом 3-5 хвилин;
  6. Беремо порційні термостійкі формочки і змащуємо їх олією;
  7. Викладаємо половину пельменів, а зверху посипаємо їх тертим сиром. Увага: потрібно залишити половину сиру для останнього шару;
  8. Тепер розподіляємо по формах половину грибів з цибулею;
  9. А далі викладаємо всі інгредієнти, що залишилися, в такому ж порядку. Останній шар – подрібнений сир;
  10. Запікаємо страву в духовці протягом 25 хвилин. Ідеальний температурний поріг – 180 градусів.

По такому ж рецепту готується і запіканка з пельменів «Ледача дружина» в мультиварці. Спочатку в програмі «Смаження» пасеруємо цибулю з грибочками, потім викладаємо до них пельмені, заливаємо вершками і посипаємо подрібненим сиром. Солимо і приправляємо спеціями. Готуємо в режимі «Випічка» протягом півгодини.

Запіканка з улюбленими овочами

Приготувати пельменну запіканку з різними овочами на сковороді нескладно, особливо якщо знати маленькі хитрощі:

  • Для цієї страви потрібна антипригарна або керамічна сковорода. Це дозволить уникнути пригорання продуктів;
  • Овочі можуть давати сік, його обов’язково треба зливати. Нам не потрібна зайва рідина;
  • Для економії часу можна використовувати готову овочеву суміш, наприклад, мексиканську;
  • Якщо ж овочі свіжі, їх попередньо необхідно підсмажити, як кажуть, до напівготовності;
  • Для посилення смакових якостей запіканки і надання їй неперевершеного аромату слід додати сушені трави і приправи, наприклад, розмарин, кріп, базилік і перець.

А тепер можна переходити до самого кулінарного процесу. Ми додамо в запіканку цвітну капусту, зелений горошок, цибулю, моркву, кабачок і консервовану кукурудзу.

Склад:

  • 0,3 кг пельменів;
  • 200 г різних овочів;
  • 100 мл нежирних вершків;
  • 2-3 курячих яйця;
  • 100 г подрібненого сиру;
  • сіль;
  • купаж приправ;
  • олія рослинна;
  • сушені трави.

Приготування:

  1. Підготуємо овочі: цибулю, кабачок і моркву чистимо й ріжемо дрібненькими кубиками.
  2. Капусту розберемо руками на суцвіття. Якщо вони великі, подрібнемо їх;
  3. З кукурудзи і горошку зливаємо сік, поклавши їх на друшляк;
  4. Пасеруємо на олії кілька хвилин цибульку, потім додаєм моркву. Смажимо 1-2 хвилинки і викладаємо кабачок. Зайву рідину (кабачок дасть сік) акуратно зіллємо і додамо горошок та кукурудзу. Ще через хвилинку вимикаємо плиту. Пам’ятаймо, що овочі підсмажувати до готовності не потрібно;
  5. Яйця збиваємо і змішуємо з вершками. Приправляємо заливку сіллю, сушеними травами і спеціями;
  6. У сковороду до овочів кладемо пельмені і акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити їх цілісність;
  7. Заливаємо всі інгредієнти яєчно-вершковою сумішшю, зверху посипаємо подрібненим сиром;
  8. Накриваємо кришкою сковороду і тушкуємо запіканку на мінімальному вогні протягом 15 хвилин;
  9. За 2-3 хвилини до закінчення процесу приготування потрібно збільшити вогонь;
  10. Потім злегка остуджуємо пельменну запіканку. Кришку не знімаємо, за цей час страва, як кажуть, дійде.
  11. «Ледача дружина» чекає вечері!

Пельменна запіканка не тільки користується успіхом серед зайнятих хазяєчок, багато холостяків давно звернули увагу на даний рецепт. Експериментуйте зі смаком страви, надаючи їй щоразу нові яскраві нотки. Готуйте з задоволенням, смачного!