Шоколад є улюбленими ласощами як дорослих, так і дітей. В умовах виробництва його готують з використанням більше 10-ти компонентів, їх нагрівають, розріджують, довго перемішують, а вже потім розливають по формах і відправляють охолоджуватися. В домашніх умовах повторити цей процес не представляється можливим, та це й не потрібно.

компоненти для виробництва шоколадуЯкщо ви шукаєте спосіб, як зварити шоколад з какао, ви можете використовувати для цього тільки три-чотири основних інгредієнта, а всілякі ароматизатори і консерванти вам і не потрібні.

Такий натурпродукт надзвичайно корисніше свого магазинного аналога, і ви можете балувати своїх дітей так часто, як це можливо. Крім того, ви завжди можете додати в нього ті компоненти, які особливо любите самі і які подобаються вашій дитині.

Діти по достоїнству оцінять сніданок з вівсяними пластівцями, горішками, родзинками і ягодами, а дорослим гостям можна подати на десерт гарячий напій з ромом, коньяком, кардамоном або пекучим перцем. Можливостей для творчості безліч, благо і в магазинах сьогодні можна купити будь-які спеції і приправи.

Як зварити шоколад з какао вдома

Класичний рецепт виглядає так:

  • глибоку емальовану каструльку поставте на вогонь, попередньо наливши в неї 100 мл какао-масла. Поки воно підігрівається, треба змішати 200 г какао-порошку і 300 г цукру;
  • якщо любите запах ваніліну, додайте пакетик в суху масу. Тепер треба засипати її в розтоплене масло і добре перемішати, так, щоб не залишилося ніяких грудочок;
  • в окремому посуді підігріти 100 мл жирного молока і тоненькою цівкою, не перестаючи інтенсивно помішувати, влити його в коричневу суміш;
  • варити масу на тихому вогні до тих пір, поки вона не прийме консистенцію сметани. Не відходьте від плити далеко: постійно збовтуйте склад, інакше він почне прилипати до дна каструльки;
  • масу, яка трохи остигнула розлити по спеціальних формочках, попередньо змазаних вершковим маслом. Якщо таких немає – не біда, можна взяти форму для льоду. За бажанням в окремі клітинки можна помістити горіхи, ізюм та ін.

Як можна зварити гарячий шоколад

Кухоль гарячого шоколаду – це прекрасний початок дня, адже цей напій бадьорить, заряджає енергією і є хорошим харчуванням для мозку. Найкраще для його приготування підходять какао-боби.

Етапи варіння:

  • гарячий шоколадподрібнені боби помістити в турку або невеликий посуд і залити молоком. Рекомендовані пропорції такі: на одну кружку молочного напою потрібно 3 ст. л. мелених какао-бобів. Цукор кожен додає за своїм смаком;
  • поставити турку на тихий вогонь і з однаковою регулярністю збовтувати до того моменту, поки суміш не придбає однорідну консистенцію, а какао повністю не розчиниться;
  • як тільки на поверхні з’являться характерні бульбашки, напій потрібно зняти з вогню і розлити по чашках. Збитими вершками ви можете поліпшити смак і облагородити напій.

Як зварити шоколад, призначений для торта

Цей улюблений десерт нерідко використовують для прикраси випічки, зокрема, тортів. Звичайні, придбані в магазині плитки, топлять, труть на тертці і в такому вигляді використовують для прикраси. Але глазур можна зварити з какао і самому в домашніх умовах.

Як зварити шоколад:

  • розтопити 50 г вершкового масла, додати до нього половину столової ложки цукру;
  • влити в склад 3 ст. л. теплого молока і додати 5 ст. л. какао-порошку. Суміш поставити на водяну баню і безперервно помішувати до того моменту, поки вона не загусне і не стане однорідною. Покривати торт такою глазур’ю потрібно ще в теплому вигляді.

Смачний напій без молока

шоколадний напій без молокаТим, хто не любить молоко або не може його пити з причини алергії, можна приготувати напій без його застосування. Додайте щіпку ванілі у заварений окропом порошок какао і насолоджуйтеся прекрасним напоєм!

При цьому пам’ятайте, що його смак буде повністю залежати від якості порошку. На упаковці повинно бути вказано, що це 100% какао з жирністю не менше 20%.

А можливо вам сподобається варіант, при якому в суміш окропу і какао додається мед за смаком. Такий тонізуючий і цілющий напій дозволить пережити довгу і холодну зиму в максимальному здоров’ї.

Смачних десертів вам, вашим рідним та друзям!