Макарони люблять не тільки в Італії. Зараз можна купити макаронні вироби на будь-який смак, до того ж, немає необхідності їх чистити, як картоплю – вони прості в приготуванні. Щоб урізноманітнити смак, можна зробити підливу. Смак і склад її може різнитися – все залежить від вашої фантазії. Яку ж підливу можна зробити до макаронів?
Вона відмінно підходить до виробів будь-якого сорту. Щоб надати особливий аромат, використовуйте спеції і трави. Додає гостроту і пікантність паприка. Така заправка підійде до будь-якого гарніру.
Як же зробити просту підливу до макаронів? Для приготування можна використовувати будь-яке м’ясо. Строгих пропорцій у цьому рецепті немає, інгредієнти можна поєднувати так, як вам подобається. Поки варяться макарони, розігрійте на сковороді рослинну олію і обсмажте м’ясо, щоб воно вкрилося рум’яною скоринкою.
Додайте моркву, порізану соломкою або натерту на крупній тертці. Поки вона пассеруется, очистіть цибулю і наріжте її кільцями. Коли цибуля обсмажиться, додайте пару столових ложок томатної пасти. Її можна замінити помідорами або кетчупом. Зменшіть вогонь і протушкуйте 10 хвилин.
Коли будете зливати воду з макаронів, потрібно приблизно стакан «бульйону» додати в підливу – піджарка повинна покритися повністю. Посоліть, покладіть приправи за смаком. 15 хвилин необхідно тушкувати без кришки.
Соус вийде насичений, густий, соковитий і оксамитовий. Його можна відразу ж перемішати з макаронами або полити їх зверху порційно. Соус готовий. Тепер ви знаєте, як швидко зробити підливу з м’ясом до макаронів.
Цей рецепт дуже простий, але вершковий соус виходить ароматний і ніжний. Всі інгредієнти додавайте в тих кількостях, які здаються вам оптимальними. Поріжте цибулю, подрібніть часник і обсмажте на сковороді. Видаліть у томатів шкірку, наріжте їх і відправте на сковороду.
За смаком приправити цукром, базиліком, материнкою, сіллю, перцем. Коли основна рідина випарується, потрібно додати по столовій ложці вершкового масла та вершків. Тримайте на мінімальному вогні приблизно п’ять хвилин.
Знаючи, як можна зробити традиційну підливу з курки до макаронів, ви завжди зможете порадувати сім’ю ароматною стравою. Ніжний смак курки ідеально поєднується з макаронами, тому краще взяти філе. Наріжте його кубиками, обсмажте на оливковій олії. Як тільки м’ясо почне біліти, додайте нарізану цибулю, а потім помідори, очищені від шкірки.
Залийте водою, накрийте кришкою і залиште на вогні, поки курка не приготується. За кілька хвилин до готовності посоліть блюдо, поперчіть, додайте спеції і половину склянки сметани.
Традиційна підлива з томатів готується дуже просто. До того ж, для томатної підливи не потрібно м’ясо. Такий соус ідеально підходить, якщо час обмежений.
Обсмажте подрібнену цибулю на оливковій олії, додайте дві столові ложки томатної пасти. Поки піджарка буде томитися, приготуйте «бульйон»: розчиніть у невеликій кількості води два бульйонні кубики. Вилийте її в каструлю, додайте дві столові ложки борошна і ретельно перемішуйте, щоб не утворювалися грудочки.
Коли піджарка стане практично однорідною, посоліть її, приправте спеціями, лавровим листом і перцем. Протушкуйте ще кілька хвилин і залиште застигати. Такою підливою смачно поливати не тільки макарони або інший гарнір, але і м’ясні биточки.
Кожна господиня хоча б раз замислювалася над тим, як можна зробити підливу до макаронів без м’яса. Якщо ви не хочете піджарку з м’ясом, спробуйте приготувати грибну. Її можна робити з будь-яких грибів, але лісові дають насичений аромат і смак. Гриби необхідно відварити до готовності, а потім обсмажити. Подрібніть цибулю і додайте її до грибів. Обсмажуватися інгредієнти повинні приблизно п’ять хвилин, а потім їх можна посолити, поперчити і додати спеції.
Присипте піджарку борошном (3 столові ложки), ретельно перемішайте і влийте півсклянки вершків. Коли соус закипить, вимкніть його і дайте йому настоятися якийсь час.
Це дуже швидкий і смачний рецепт, але він підходить тільки в тому випадку, якщо до макаронів ви хочете подати котлети. Підливу потрібно робити відразу ж після того, як приготувалися котлети.
Цибулю подрібніть і обсмажте в жирку, який залишився на сковороді.
Всипте ложку борошна, 70 мл томатної пасти, приправте спеціями, посоліть. Залийте водою, а після її закипання тушкуйте приблизно 10 хвилин.
Якщо вам доводиться швидко готувати сніданок або вечерю, цей рецепт стане вам у пригоді. Підлива з ковбасою відмінно підходить до макаронів. Її можна приготувати за той час, поки вони варяться.
Наріжте варену ковбасу високої якості кубиками, натріть моркву на тертці, цибулю дрібно поріжте. Обсмажте їх на розпеченому маслі. Обсмажте борошно в сотейнику кілька хвилин, постійно помішуючи. Додайте трохи кетчупу, гарненько перемішайте.
Додайте воду, поки рідина не буде схожа за консистенцією на сметану. Влийте її до овочів, перемішайте і витримайте під кришкою кілька хвилин.
Ця підлива улюблена багатьма і добре відома, вона готується без м’яса.
Візьміть цибулю і моркву в рівних кількостях, складіть їх на сковороду і вилийте туди півтори склянки гарячої води або бульйону. Приправте спеціями, лавровим листом, посоліть.
Борошно (три столові ложки) обсмажте на сухій сковороді, додайте склянку води і прокип’ятіть деякий час. Влийте суміш до овочів і тушкуйте до готовності.
Всі ці рецепти заслуговують того, щоб застосовувати їх у повсякденному житті. Вони урізноманітнюють смак не тільки макаронних виробів, але і іншого гарніру. Не бійтеся експериментів, «грайте» з інгредієнтами, і ваші страви будуть мати неповторний смак.