Смажена картопелька, овочевий салатик і сало – що може бути смачніше? Ось тільки вибрати гарне смачне сало не завжди виходить. Щоб бути впевненим у якості продукту, краще приготувати його самостійно. Отже, засолювання сала в розсолі гарячим способом.

Апетитне і неймовірно смачне сало

Чому багато господинь віддають перевагу гарячому способу засолювання сала? Напевно, тому що це найпростіший метод приготування смачної закуски. До того ж весь процес не забере у вас багато часу. У рецепті вказано кількість солі, яку необхідно додавати на 1 кг сала. Ви можете коригувати його в залежності від ваги продукту. Бажано придбати вже готову приправу, призначену для засолювання сала, але її можна сміливо замінити і іншими спеціями. Ідеальними при поєднанні смаку стануть коріандр, лаврові листочки, червоний і чорний мелений перець.

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого сала;
  • 5 ст. л. кухонної солі;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • суміш приправ.

Приготування:

  1. Свіже сало нарізаємо шматочками середнього розміру і поміщаємо їх у глибоку посудину.
  2. Вливаємо відфільтровану воду, щоб вона покрила сало на 2 см, і доводимо рідину до кипіння.
  3. Зменшуємо вогонь конфорки і варимо сало протягом 3-4 хвилин.
  4. Потім знімаємо каструлю з вогню та додаємо вказану кількість солі і добре перемішуємо до повного її розчинення.
  5. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в прохолодне місце. Залишаємо сало насититися сіллю на 12 годин.
  6. Після закінчення зазначеного часу сало потрібно вийняти і обсушити паперовими кухонними рушниками.
  7. Зубчики часнику чистимо і подрібнюємо за допомогою пресу.
  8. Додаємо в суміш приправ часниковий сік і перемішуємо.
  9. Отриманою сумішшю щедро натираємо сало та загортаємо його в харчову фольгу. Після цього відправляємо в холодильник на пару годин.
  10. Сало готове і його можна подавати до столу!

Універсальна ароматна закуска

Засолювання сала в розсолі гарячим способом у банку дозволить вам на швидку руку приготувати універсальну закуску, яка сподобається будь-якому гурману. Головне – вибрати гарне свіже сало з м’ясним прошарком.

Склад:

  • 1 кг свіжого сала;
  • 1 л очищеної води;
  • 100 г кухонної солі;
  • 3-4 часникового зубчики;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3-4 лаврових листочка;
  • суміш спецій.

Приготування:

  1. Спочатку нам потрібно правильно нарізати сало. Шматочки повинні бути приблизно однаковими товщиною 5-7 див.
  2. Гарненько промиваємо кожен шматочок сала й обсушуємо.
  3. Складаємо сало в банку так, щоб шматочки не дуже щільно прилягали один до одного.
  4. Прийшов час зайнятися розсолом. Вливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, лаврові листочки та інші спеції.
  5. Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо рівень конфорки і варимо, поки сольові кристали повністю не розчиняться.
  6. Потім знімаємо каструлю з печі і додаємо в розсіл часникові зубчики. Перемішуємо і залишаємо його, щоб він трохи охолов.
  7. Увага: розсіл повинен бути гарячим, але не занадто, тобто заливати окропом сало не можна!
  8. Вливаємо розсіл в банку так, щоб він повністю покрив все сало, накриваємо кришкою і витримуємо в холодильнику протягом трьох діб.
  9. Після закінчення відведеного часу сало можна подавати до столу. Не забудьте попередньо його обсушити кухонними рушниками. Деякі господині дістають з банки всі шматочки сала, обсушують їх і заморожують. Але це – справа смаку.

Незвичайний рецепт засолки сала

Засолювання сала гарячим способом у домашніх умовах можна робити не тільки з допомогою розсолу. Пропонуємо вам незвичайний рецепт приготування вишуканої закуски в духовій шафі. Повірте: таке блюдо оцінять навіть найвибагливіші гурмани. Тільки вибирайте сало з хорошою м’ясним прошарком.

Склад:

  • 1 кг свіжого сала;
  • 100 г кухонної солі;
  • 3-4 часникового зубчики;
  • мелений чорний перчик.

Приготування:

  1. Сало обов’язково промиваємо й обсушуємо, а потім ножем ретельно чистимо шкірку.
  2. Нарізаємо сало великими шматками. А тепер кожен шматок нам потрібно розрізати на кілька частин, але не повністю, а до шкурки так, як показано на фото. Намагайтеся, щоб шматочки були приблизно однаковими.
  3. Часникові зубчики чистимо і подрібнюємо.
  4. В окремій ємності з’єднуємо сіль з перцем і перемішуємо. До речі, можна додати свої улюблені спеції.
  5. Щедро натираємо шматочки сала сумішшю приправ і сіллю. А потім втираємо в сало часник.
  6. Далі нам знадобиться фольга. Її потрібно нарізати квадратиками так, щоб ними можна було обернути шматочки сала.
  7. Загортаємо сало у фольгу, кожен шматочок окремо.
  8. Викладаємо сало на деко і ставимо в духовку, запікаємо при температурної позначки в 170-180° протягом чверті години.
  9. Щоб наше сало підрум’янилося, після закінчення зазначеного часу розгортаємо фольгу і продовжуємо готувати ще п’ять-десять хвилин.
  10. Потім витягуємо сало з духовки і викладаємо на кухонні рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
  11. Коли продукт повністю охолоне, викладаємо його в каструлю, накриваємо її і відправляємо в холодильник.
  12. Залишаємо сало насититися спеціями і просолитися на добу.
  13. Перед подачею до столу зайвий часник можна зчистити ножем.

Солоне сало – ароматна і вишукана закуска, яку можна подавати і до святкового, і до повсякденного столу. Існує багато способів засолювання сала в домашніх умовах. Так, дуже смачним і красивим воно виходить в цибулинні. Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!