Солона червона риба в магазинах коштує досить дорого і не кожен може дозволити собі таке задоволення. Є ідеальне рішення – засолити черевця сьомги в домашніх умовах. Таким чином, можна істотно заощадити, отримати смачну, а головне, якісну закуску. Черевця можна їсти окремо, наприклад, чоловіки люблять їх з пивом, або ж використовувати для приготування різних закусок, салатів і т. д. Вибирайте широкі черевця рожевого кольору.

Як черевця сьомги засолити перевіреним класичним способом?

Це найбільш простий рецепт, для якого необхідно мінімум продуктів. Весь процес займе кілька днів.

Для засолювання необхідно взяти такі продукти:

  • 0,5 кг черевець;засолка черевців сьомги вдома
  • 2 ст. ложки крупної солі;
  • 1 ст. ложку цукру;
  • 0,5 ч ложки меленого перцю.

Приготування:

  1. Для початку сьомгу потрібно ретельно промити і обсушити;
  2. З’єднати сіль, цукор і перець і обсипти отриманою сумішшю черевця. Важливо, щоб вони були покриті з усіх боків рівномірно;
  3. Кожен шматочок загорнути в паперовий рушник, скласти у будь-яку ємність з кришкою і поставити в холодильник на 24 год. Після закінчення часу папір замінити новим і залишити ще на день;
  4. Після цього черевця звільнити від паперу і скласти їх в окрему скляну ємність.

Як солити черевця сьомги з лимонною кислотою

Процес приготування досить простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Важливо враховувати рецептуру.

Для засолювання необхідно взяти такі продукти:

  • 450 г черевець;черевця сьомги з лимонною кислотою
  • по 1 ст. ложці солі і цукру;
  • 0,5 ст. ложки лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Як і в попередньому рецепті, перше, що потрібно зробити – ретельно помити рибу в проточній воді. За допомогою паперових рушників слід видалити надлишки вологи;
  2. В окремій ємності змішати сіль, цукор і лимонну кислоту. Все добре перемішати;
  3. Взяти плоску миску, викласти сьомгу і пересипати підготовленою сумішшю. Накрити кришкою і відправити в холодильник на 20 год. Після закінчення часу промити шматочки в проточній воді, щоб видалити зайву сіль. Зберігати потрібно в холодильнику.

Як черевця сьомги засолити в домашніх умовах з оцтом

Важливо вибрати свіжу рибу, оскільки вона не піддається термічній обробці, і можна отруїтися. При купівлі сьомги понюхайте її, повинен бути приємний рибний запах з маслянистими нотками.

Для засолювання необхідно взяти такі продукти:

  • 500 г черевець;черевця сьомги з оцтом
  • 0,5 ст. ложки солі і цукру;
  • 1 ст. ложку оцту;
  • 10 горошин перцю, щіпку меленого перцю;
  • 1 ст. холодної води.

Приготування:

  1. Для початку промийте шматочки у воді і видаліть луску, але це необов’язково, от тільки їсти буде незручно;
  2. Складіть сьомгу в миску насипте цукор, мелений перець і сіль, а потім, ретельно перемішайте. Додайте в кінці горошини;
  3. Візьміть ємність для засолу і краще всього, якщо вона буде зі скла або з нержавіючої сталі. Не беріть широкі ємності, оскільки розсіл повинен покривати шматочки. У неї викладіть підготовлені черевця;
  4. Воду з’єднайте з оцтом і вилийте до сьомги. Зверху поставте дошку або тарілку, а зверху вантаж, наприклад, банку в 1,5 л. Ємність необхідно поставити на 2 дні в темне, прохолодне місце;
  5. Після закінчення часу розсіл видаліть, а рибу можна їсти. Рекомендується збризнути її соком лимона.

Як солити черевця сьомги в соєвому соусі?

Цей варіант в японському стилі дозволяє отримати дуже смачну і пікантну закуску. Найголовніша перевага цього рецепту готується все дуже швидко. Ми впевнені, що приготовлена сьомга не залишиться надовго в холодильнику.

Для засолювання варто взяти такі інгредієнти:

  • 0,5 кг черевець;черевця сьомги в соєвому соусі
  • 5,5 ст. ложок соєвого соусу;
  • 1 ст. ложку оливкової олії;
  • 3,5 см кореня імбиру і лайм.

Приготування:

  1. Для початку знову ж промийте шматочки. Імбир натріть на тертці і змішайте його з соусом і олією. Туди ж відправте сік лайма і все гарненько перемішайте. Спробуйте суміш і якщо хочете, то додайте за смаком сіль, коричневий цукор або червоний перець;
  2. Все, гарненько перемішайте і залийте сумішшю черевця. Важливо, щоб вони були злегка покриті. Їсти можна вже через 20 хв., але найкраще протримати все в маринаді кілька годин.

Як засолити черевця сьомги в коньяку?

Завдяки цьому рецепту риба виходить дуже ароматною і пікантною на смак. Її можна сміливо подавати на святковий стіл. Рецепт можна використовувати і для стейків червоної риби.

Для засолювання необхідно взяти такі інгредієнти:

  • 0,5 кг черевець;черевця сьомги в коньяку
  • пучок кропу;
  • 20 г солі;
  • 10 мл коньяку;
  • 10 г меленого білого перцю.

Приготування:

  1. Дрібно порубаєте кріп і окремо з’єднайте сіль і цукор;
  2. Викладіть харчову плівку і на ній рівномірно розподіліть половину підготовленого кропу і соляної суміші;
  3. Зверху викладіть попередньо промиті і просушені шматочки риби. Потім насипте знову соляну суміш, перець і кріп, який залишився. Всю рибу рівномірно збризніть коньяком;
  4. Плівку загорніть зі всіх сторін. Оберніть все в пергамент і залиште в холодильнику на добу.

Як засолити червону рибу в тузлуці?

Ще один простий рецепт приготування смачної риби, яка підійде для різних страв. Впоратися з засолкою зможе будь-яка бажаюча людина.

Для цього рецепту необхідно взяти такі продукти:

  • 0,5 кг черевець;червона риба в тузлуці
  • стільки ж кип’яченої води;
  • 4 ст. ложки солі;
  • 3 лаврових листа;
  • 10 горошин перцю;
  • по 1 ст. ложці насіння кропу і тростинного цукру.

Приготування:

  1. Щоб зробити тузлук, треба в воду покласти сіль, цукор і спеції, а потім довести до кипіння, проварити протягом 5-ти хв. Після цього тузлук треба остудити;
  2. В цей час промийте шматочки риби і покладіть їх в обрану ємність. Залийте тузлуком і залиште в холодильнику на 2 дні.

Як засолити черевця з часником?

Завдяки використанню пекучого овоча, рибка виходить пікантною. Вона ідеально підходить до відварної картоплі.

Для цього варіанту необхідно взяти такі продукти:

  • 0,5 кг черевець;черевця з часником
  • мелений перець;
  • сіль;
  • 6 зубків часнику;
  • рослинна олія;
  • кріп.

Приготування:

  1. Шматочки сьомги промийте і обсушіть паперовим рушником. Часник очистіть і наріжте тонкими слайсами;
  2. Візьміть глибоку ємність і насипте на неї сіль, перець, рубаний кріп, і трохи часнику. Наступний шар – черевця, а потім спеції, зелень і часник;
  3. Тарілку накрийте і поставте на кілька годин у холодильник. Потім налийте туди масло, оберніть плівкою і відправте ще на 12 год. в холодильник.

Як засолити рибу з апельсинами?

Завдяки використанню цитруса риба виходить трохи солодкуватою, що надає оригінальності. Це ідеальний рецепт, якщо ви хочете приготувати в результаті салат або закуску.

Для засолювання необхідно взяти такі інгредієнти:

  • 0,5 кг риби;засолка черевців з апельсинами
  • 0,5 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки крупної солі;
  • апельсин.

Приготування:

  1. Як і в попередніх рецептах, рибу слід помити й обсушити. Кожен шматочок з обох сторін слід обсипати цукром і сіллю;
  2. Апельсин очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Візьміть ємність зі скла викладіть половину цитруса, після цього рибу і знову апельсин. Ємність потрібно поставити в морозилку на кілька годин. Все залежить від її потужності. Сьомга повинна бути твердою, але не замороженою. Зберігати варто у холодильнику з апельсинами.

Як ви помітили, всі представлені рецепти нескладні і не вимагають використання екзотичних продуктів.

Можна додавати в склад інгредієнтів улюблені спеції, спираючись на свій смак. Загалом – експериментуйте і приємного вам апетиту!