Як приготувати мідії до пиваУ спекотні літні дні ароматне холодненьке пиво можна пити не тільки з чіпсами, сушеними кальмарами або грінками, але і з дуже смачними мідіями.

Зовсім необов’язково купувати цей морепродукт на прилавках магазинів, де він може лежати довгий час, а його приготування може викликати сумніви. Зате свіжі мідії, приготовані вами, обов’язково здивують і порадують друзів і близьких, заглянувших в гості.

Якщо ж ви не знаєте, як приготувати мідії до пива, ми вам про це сьогодні й розповімо.

Рецепт мідій до пива

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • лимонний сік – три ложки;
  • очищені мідії – півкілограма;
  • сіль;
  • твердий сир – 250 грам;
  • чорний перець.

Приготування:

  • Поставити глибоку сковороду на вогонь і перекласти в неї попередньо розморожені молюски;
  • Накрити кришкою;
  • Тушкувати на маленькому вогні;
  • Коли виділиться сік, акуратно його злити;
  • Посипати вміст сковорідки сіллю і чорним меленим перцем;
  • Також посипати натертим на крупній тертці твердим сиром;
  • Все гарненько перемішати;
  • Коли сир повністю розплавиться, покривши вміст сковорідки, готову страву перекласти на тарілку;
  • Зверху полити свіжовичавленим лимонним соком;
  • За бажанням прикрасити зеленню.

Шашлички до пива з мідій

Склад:

  • мідії – півкіло;
  • бекон – 250 грам;
  • хлібні крихти – склянка;
  • яйце – одне;
  • оцет – дві ложки;
  • масло оливкове;
  • прованські трави;
  • орегано.

Приготування:

  • Отже, як швидко приготувати очищені мідії: розморожуємо, промиваємо, збризкуємо оцтом і олією, залишаємо маринуватися;
  • Підсмажуємо шматочки бекону і нарізаємо їх маленькими часточками;
  • Нанизуємо на шпажки бекон з молюсками;
  • Змащуємо наші шашлички збитим яєчком і обвалюємо в хлібних крихтах;
  • Обсмажуємо в олії близько трьох хвилин з кожної сторони;
  • Посипаємо готову страву травами та свіжим орегано.

Приємного апетиту!

Мідії, приготовані у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • морепродукти (очищені і заморожені) – 350 грам;
  • масло рослинне – дві ложки;
  • вершки (33%) – 200 грамів;
  • сіль;
  • помідор – близько 150 грам;
  • чорний перець;
  • часник – два зубця;
  • сушений базилік – чайна ложечка;
  • сир твердий.

Приготування:

  • Морепродукти розморожуємо, промиваємо і викладаємо на розігріту сковорідку з рослинним маслом;
  • Робимо невеликий вогонь і смажимо, помішуючи, кілька хвилин, випарівая всю рідину;
  • Часник чистимо і подрібнюємо;
  • Помідор розрізаємо на половинки і трьом на тертці;
  • До молюскам додати часник, натертий помідор і базилік; обсмажити ще хвилинку;
  • Далі додати вершки, посолити, поперчити;
  • Тушкувати у вершковому соусі, не накриваючи кришкою, на середньому вогні, хвилинки три;
  • За бажанням потерти зверху твердим сиром.

Страва чудово поєднується зі спагеті або рисом.

Мідії у фритюрі

Склад:

  • молюски – 750 грам;
  • масло – 50 грам;
  • борошно – 150 грам;
  • яйця – п’ять курячих;
  • мелені сухарі – 200 грам;
  • соус – 250 грам;
  • сіль.

Приготування:

  • Мідії у фритюріВідварюємо підготовлені морепродукти;
  • Готуємо білий соус: борошно підсмажити на невеликій кількості вершкового масла, заливаємо бульйоном, в якому варилися молюски, солимо за смаком, додаємо два жовтки і розмішуємо, підігріваємо на вогні до загусання;
  • Розкладаємо мідії на деко для запікання;
  • Заливаємо соусом, надаємо їм форму кубиків, даємо застигнути;
  • Перевертаємо і заливаємо з іншого боку, покриваючи соусом з усіх сторін;
  • Знову даємо соусу застигнути;
  • Паніруємо в борошні, яйцях і мелених сухарях, обсмажуємо у фритюрі;
  • Подаємо блюдо з соусом тартар.

Як приготувати швидко мідії в олії

Інгредієнти:

  • мідій без раковин – півкіло;
  • лавровий лист – два;
  • чорний перець горошком;
  • запашний перець горошком;
  • білий винний оцет – ? склянки;
  • оливкова олія – ? склянки.

Приготування:

  • Мідії поміщаємо в каструлю з невеликою кількістю води, додаємо лаврушки і горошинки перцю;
  • Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько трьох хвилин;
  • Знімаємо з вогню й даємо охолонути під кришкою;
  • Відкидаємо морепродукти на друшляк;
  • Перекладаємо в миску;
  • Додаємо масло і оцет;
  • Солимо, перемішуємо і ставимо в холодильник на годину.

Як приготувати мідії по-корейськи

Склад:

  • морква – півкілограма;
  • цибулина – одна;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • оцет – дві чайні ложечки;
  • часник – зубок;
  • сіль – дві чайні ложечки;
  • цукровий пісок – три ложки;
  • насіння кунжуту – ложка;
  • мелений коріандр – ложка;
  • кінза подрібнена – дві ложки;
  • очищені морепродукти – стакан;
  • червоний мелений перчик – чайна ложечка.

Приготування:

  • Моркву помити, витерти рушником, очистити від шкірки і натерти на спеціальній тертці для моркви по-корейськи;
  • Перекласти її в широку глибоку посудину, посолити і залишити на 15 хвилин настоятися;
  • Цим часом почистити часник і дрібно порубати його разом з кінзою;
  • Розморозити наші морепродукти, гарненько промити і перебрати;
  • З посуду з морквою акуратно злити сік, що виділився в окрему ємність;
  • Додати до морквині цукор, червоний гострий мелений перчик, молюски, подрібнений часник і оцет;
  • Все гарненько перемішати;
  • Цибуля нарізати тонкими півкільцями і обсмажити в розігрітому рослинному маслі;
  • Потім акуратно дістати його шумівкою, а масло ще трохи прогріти і вилити в салат;
  • Після цього додати морквяний сік, кунжутне насіння, кінзу;
  • Знову все ретельно перемішати і перекласти готову масу в суху підходящу банку;
  • Закрити її кришкою і прибирати в холодильник;
  • Приблизно через 20 годин блюдо готове.

Рецепт приготування відварених морепродуктів в раковинах на багатті

У тих, хто проводить свою відпустку біля моря, є чудова можливість спробувати приготувати мідії в раковинах на багатті саме за цим рецептом.

Склад:

  • Рецепт приготування відварених морепродуктів в раковинах на вогнищісвіжі морепродукти в мушлях – близько двох кілограмів;
  • сіль;
  • сік лимона.

Приготування:

  • Закип’ятити літр води;
  • У киплячу воду додати сіль і лимонний сік;
  • Обережно опустити молюски в каструльку і накрити кришкою;
  • Через десять хвилин витягнути з окропу ті раковини, яких відкрилися;
  • Розкрилися слід викинути;
  • Готову закуску викласти на велике блюдо, прикрасивши зеленню, і відразу подати до столу з холодним пивом або білим вином.

Приємного вам відпочинку і смачних мідій!