Як приготувати мідії до пива
У спекотні літні дні ароматне холодненьке пиво можна пити не тільки з чіпсами, сушеними кальмарами або грінками, але і з дуже смачними мідіями.
Зовсім необов’язково купувати цей морепродукт на прилавках магазинів, де він може лежати довгий час, а його приготування може викликати сумніви. Зате свіжі мідії, приготовані вами, обов’язково здивують і порадують друзів і близьких, заглянувших в гості.
Якщо ж ви не знаєте, як приготувати мідії до пива, ми вам про це сьогодні й розповімо.
Рецепт мідій до пива
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- лимонний сік – три ложки;
- очищені мідії – півкілограма;
- сіль;
- твердий сир – 250 грам;
- чорний перець.
Приготування:
- Поставити глибоку сковороду на вогонь і перекласти в неї попередньо розморожені молюски;
- Накрити кришкою;
- Тушкувати на маленькому вогні;
- Коли виділиться сік, акуратно його злити;
- Посипати вміст сковорідки сіллю і чорним меленим перцем;
- Також посипати натертим на крупній тертці твердим сиром;
- Все гарненько перемішати;
- Коли сир повністю розплавиться, покривши вміст сковорідки, готову страву перекласти на тарілку;
- Зверху полити свіжовичавленим лимонним соком;
- За бажанням прикрасити зеленню.
Шашлички до пива з мідій
Склад:
- мідії – півкіло;
- бекон – 250 грам;
- хлібні крихти – склянка;
- яйце – одне;
- оцет – дві ложки;
- масло оливкове;
- прованські трави;
- орегано.
Приготування:
- Отже, як швидко приготувати очищені мідії: розморожуємо, промиваємо, збризкуємо оцтом і олією, залишаємо маринуватися;
- Підсмажуємо шматочки бекону і нарізаємо їх маленькими часточками;
- Нанизуємо на шпажки бекон з молюсками;
- Змащуємо наші шашлички збитим яєчком і обвалюємо в хлібних крихтах;
- Обсмажуємо в олії близько трьох хвилин з кожної сторони;
- Посипаємо готову страву травами та свіжим орегано.
Приємного апетиту!
Мідії, приготовані у вершковому соусі
Інгредієнти:
- морепродукти (очищені і заморожені) – 350 грам;
- масло рослинне – дві ложки;
- вершки (33%) – 200 грамів;
- сіль;
- помідор – близько 150 грам;
- чорний перець;
- часник – два зубця;
- сушений базилік – чайна ложечка;
- сир твердий.
Приготування:
- Морепродукти розморожуємо, промиваємо і викладаємо на розігріту сковорідку з рослинним маслом;
- Робимо невеликий вогонь і смажимо, помішуючи, кілька хвилин, випарівая всю рідину;
- Часник чистимо і подрібнюємо;
- Помідор розрізаємо на половинки і трьом на тертці;
- До молюскам додати часник, натертий помідор і базилік; обсмажити ще хвилинку;
- Далі додати вершки, посолити, поперчити;
- Тушкувати у вершковому соусі, не накриваючи кришкою, на середньому вогні, хвилинки три;
- За бажанням потерти зверху твердим сиром.
Страва чудово поєднується зі спагеті або рисом.
Мідії у фритюрі
Склад:
- молюски – 750 грам;
- масло – 50 грам;
- борошно – 150 грам;
- яйця – п’ять курячих;
- мелені сухарі – 200 грам;
- соус – 250 грам;
- сіль.
Приготування:
- Відварюємо підготовлені морепродукти;
- Готуємо білий соус: борошно підсмажити на невеликій кількості вершкового масла, заливаємо бульйоном, в якому варилися молюски, солимо за смаком, додаємо два жовтки і розмішуємо, підігріваємо на вогні до загусання;
- Розкладаємо мідії на деко для запікання;
- Заливаємо соусом, надаємо їм форму кубиків, даємо застигнути;
- Перевертаємо і заливаємо з іншого боку, покриваючи соусом з усіх сторін;
- Знову даємо соусу застигнути;
- Паніруємо в борошні, яйцях і мелених сухарях, обсмажуємо у фритюрі;
- Подаємо блюдо з соусом тартар.
Як приготувати швидко мідії в олії
Інгредієнти:
- мідій без раковин – півкіло;
- лавровий лист – два;
- чорний перець горошком;
- запашний перець горошком;
- білий винний оцет – ? склянки;
- оливкова олія – ? склянки.
Приготування:
- Мідії поміщаємо в каструлю з невеликою кількістю води, додаємо лаврушки і горошинки перцю;
- Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько трьох хвилин;
- Знімаємо з вогню й даємо охолонути під кришкою;
- Відкидаємо морепродукти на друшляк;
- Перекладаємо в миску;
- Додаємо масло і оцет;
- Солимо, перемішуємо і ставимо в холодильник на годину.
Як приготувати мідії по-корейськи
Склад:
- морква – півкілограма;
- цибулина – одна;
- рослинна олія – 50 мл;
- оцет – дві чайні ложечки;
- часник – зубок;
- сіль – дві чайні ложечки;
- цукровий пісок – три ложки;
- насіння кунжуту – ложка;
- мелений коріандр – ложка;
- кінза подрібнена – дві ложки;
- очищені морепродукти – стакан;
- червоний мелений перчик – чайна ложечка.
Приготування:
- Моркву помити, витерти рушником, очистити від шкірки і натерти на спеціальній тертці для моркви по-корейськи;
- Перекласти її в широку глибоку посудину, посолити і залишити на 15 хвилин настоятися;
- Цим часом почистити часник і дрібно порубати його разом з кінзою;
- Розморозити наші морепродукти, гарненько промити і перебрати;
- З посуду з морквою акуратно злити сік, що виділився в окрему ємність;
- Додати до морквині цукор, червоний гострий мелений перчик, молюски, подрібнений часник і оцет;
- Все гарненько перемішати;
- Цибуля нарізати тонкими півкільцями і обсмажити в розігрітому рослинному маслі;
- Потім акуратно дістати його шумівкою, а масло ще трохи прогріти і вилити в салат;
- Після цього додати морквяний сік, кунжутне насіння, кінзу;
- Знову все ретельно перемішати і перекласти готову масу в суху підходящу банку;
- Закрити її кришкою і прибирати в холодильник;
- Приблизно через 20 годин блюдо готове.
Рецепт приготування відварених морепродуктів в раковинах на багатті
У тих, хто проводить свою відпустку біля моря, є чудова можливість спробувати приготувати мідії в раковинах на багатті саме за цим рецептом.
Склад:
- свіжі морепродукти в мушлях – близько двох кілограмів;
- сіль;
- сік лимона.
Приготування:
- Закип’ятити літр води;
- У киплячу воду додати сіль і лимонний сік;
- Обережно опустити молюски в каструльку і накрити кришкою;
- Через десять хвилин витягнути з окропу ті раковини, яких відкрилися;
- Розкрилися слід викинути;
- Готову закуску викласти на велике блюдо, прикрасивши зеленню, і відразу подати до столу з холодним пивом або білим вином.
Приємного вам відпочинку і смачних мідій!